Realne skusenosti s Hitec AURORA 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
petertn
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od petertn »

fail safe
tak som si to precital, ostane to tam po vypnuti napajania? ked tam napajanie opat pripojim uz to nemusim nastavovat? je to na strane 19 manualu ...
A futaba prijimac si to nacitava z futaba vysielaca - spravne som pochopil?
Nevyhoda teda je ze ked prehodim prijimac do ineho era tak mi nestaci prepnut v pamati typ lietadla ale este aj manualne nastavit fail safe mod pre to konkretne lietadlo, to je fakt dost nesikovna ale asi nie az tak hrozne ...
zdzd

#32 Příspěvek od zdzd »

Po vypnutí napájení to tam zůstává.

Správně jsi pochopil, že informace je v RX a při přehození RX do jiného modelu ji musíš přeprogramovat, nebo aspoň vypnout. V TX ta informace není, takže i když si aktuální nastavení modelu někam zazálohuješ nebo ošoupneš do PC a pak někomu třeba pošleš, bude bez FS.

Mě na tom vadí ještě ten postup programování - otevřít éro, vylovit RX, podržet tlačítko, pak přeskočit k TX a do pěti sekund nastrkat páčky na kýženou polohu. Všechny najednou. To může být dost dobré představení při nastavování nějakého větroně. Za letu zkusím FS, není to ono rozeberu model, něco našoupám na kniplech. Musí to být buď pro všechno, nebo FS vypnout. Takže se pochopitelně netrefím všemi kanály na kýženou hodnotu (model je rozkuchaný, prd na něm vidím) a tak zase znovu dokola. Nehledě na to, že je problém to za letu vyzkoušet. Při PCM vysílač za letu klidně vypnu. Stejně tak s FASST. Ale u jiných systémů bojím, bojím. Jakmile se při zapnutí pokaždé spárovávájí, nemusí to dopadnout zrovna dobře. Dojde na plný test FS.

Nejhorší ale je, že se FS nedá zapnout a nastavit pro každý kanál zvlášť. U helin je standardem zachovat poslední polohu a stáhnout plyn. To na Auroře nejde vůbec. Buď poslední poloha, nebo předprogramovaná poloha. Pro všechny kanály stejný princip. A přitom to nastavení po kanálech uměly TX už před patnácti lety. :cry:
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Krtek »

něco málo napsal Zdenda Dráždil na mojehobby. Třeba někoho zaujme pár vět napsaných člověkem, který umí lítat, zná praxi a neživí se prodejem, narozdíl od některých teoretiků, kteří kopou do tohohle rádia jen z důvodu, že neumí lítat a jsou dotčeni, že si na něj nesahli, neřkuli, že je nikdo neoslovil pro testy :-)
Nic není dokonalé, všechno má své mouchy, ale za ty finance ???

Někdo porostě není ochoten dát za rádio 26000, za pult 3000, za čtyřkanálový přijímač 1600 a pod. Jsou i lidi, kteří chtějí rozumnou formou modelařit :-)
petertn
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od petertn »

podla toho co som sa docital, tak to nastavovanie fail safe modu je len zalezitost prijimaca, takze asi budu aj verzie inteligentnejsie.
ja do toho na jar pojdem. teraz si este vystacim so setom na trenovanie ...
JENDA01

#35 Příspěvek od JENDA01 »

Krtek píše:něco málo napsal Zdenda Dráždil na mojehobby. Třeba někoho zaujme pár vět napsaných člověkem, který umí lítat, zná praxi a neživí se prodejem, narozdíl od některých teoretiků, kteří kopou do tohohle rádia jen z důvodu, že neumí lítat a jsou dotčeni, že si na něj nesahli, neřkuli, že je nikdo neoslovil pro testy :-)
Nic není dokonalé, všechno má své mouchy, ale za ty finance ???

Někdo porostě není ochoten dát za rádio 26000, za pult 3000, za čtyřkanálový přijímač 1600 a pod. Jsou i lidi, kteří chtějí rozumnou formou modelařit :-)

Ahoj,
já si myslím že že je rozumné počkat si na zkušenosti z reálného provozu lidí kteří s tím létají. Ty jediní můžou podat /předat nějaké hodnověrné informace. (já si na rozdíl od některých nemyslím že je budou -účelově zkreslovat) Jedině tak to potom bude -materiál- pro nějakou plodnou diskuzi. Všechno ostatní je -LUŠTĚNÍ Z KŘIŠTÁLOVÉ KOULE tudíž o NIČEM.A co se může někomu zdát jako nevýhoda tak to druhému může
zcela vyhovovat .Je to věc zvyku. Já co jsem si osahal EVO a jeho -filozofii- tak bych těžko už šel do jiné značky . To ale vůbec neznamená
že by byly ostatní značky špatné. To už by byla debata -mimo mísu- a se zcela jiným záměrem. :wink:

Jenda
Toxi

#36 Příspěvek od Toxi »

Krtek píše:
Toxi píše:No podla vsetkeho co som zatial cital a videl na vystave model hobby, na prijimaci je vstup SPC, ktorym by sa malo priviest napatie z pohoneho akumulatora jednym kablikom do prijimaca a prijimac uz potom posiela infomaciu o aktualnom napati do vysielaca na dislpey. A teda, by ma zaujimala tato skutocnost, ci sa da nastavit teda to prahove napetie, kde vysielacka bude pipat ze je cas pristat. Tato funkcia fugnuje hned v zaklade. Netreba nic dokupovat...

v základu je přenos PALUBNÍHO napětí - tedy napětí v přijímači resp. na servech. Na tu funkci - docházej POHONÉ baterky - přistaň bys musel dát externí čidlo, které ještě není na trhu

No jo, len podla RC Revue ma prijimac svoj spinany zdroj s rozsahom napajania 4,8 az 35 V ktoreho vstup ozn. ako SPC sluzi na napajanie prijimaca prijamo z pohonneho akumulatora, cize nezatazuje BEC a zaroven posiela info o napati pohonneho aku do vysielacky. Je to tak? RC Revue 9/2009 strana 15, stredny stlpec v strede.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Krtek »

je mi známa možnost napájení přijímače z pohoného aku, ale přiznám, že jsem to nezkusil - nemám na to odvahu a hlavně potřebu. Všechny regly mám s bec.

Pokud ovšem bude na vysílači zobrazován stav pohoného aku tímto způsobem, tak to bude řvát moc pozdě, tedy když dosáhne přijímač podpětí - hrozící reset. V tomto nastavení přenosu napětí tímto způsobem NELZE nastavit varování na vycucání pohoných aku.

Jak bude chvilka čas, tak to prubnu - slibuju :-)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“