Prestavba Easy Staru na spalovak - fiasko

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.

Co o projektu soudite?

To se dalo cekat. Ani nemelo cenu to zkouset.
14
50%
Kdyz bys nebyl levej, mohlo to fungovat.
2
7%
Zajimavy pokus! Skoda, ze to nevyslo.
12
43%

Celkem hlasů: 28

Zpráva
Autor
erik

#16 Příspěvek od erik »

Když si psal že se pokoušíš přestavět easyho na spalovák - tak sem si myslel že jediný možný řešení jak to provést, by bylo dát motor na pylon. Umístit ho do čumáku mě - přiznám se - nenapadlo. každopádně je to velmi zajímavý řešení - fakt - bez ironie.....
StanY

#17 Příspěvek od StanY »

NO nápad je to fakt zajímavý ;) ... až jsem se nechal tak trošku inspirovat a napadlo mě co tam dat 1ccm motor ASP 06A, kterej váží jenom 55g + nějaká malá nádržka :roll: .... myslím že váhově by až tak moc nenarostlo. Jinak dal bych ho dal jako tlačný stejně jak má ES elektromotor. Co myslíte taky úplná hovadina ?? :twisted:
\_ StanY _/
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tlacne umisteni jsem zavrhl, kvuli instalaci motoru - byla by prilis pracna. Navic nevim, jak problematicke je zprovoznit spalovak v tacnem rezimu (zda jdou snadno sehnat tlacne vrtule a za kolik). Dalsi problem je, kam v tlacnem rezimu umistit nadrz.

Ale jinak dat tam 1ccm motor by asi bylo reseni. Ta 3.5ka je fakt prilis silna. U me to navic komplikoval zadni vyfuk a spatny stav motoru.

Taky pozor na splodiny vyfuku, aby ti neznecistili letadlo. Z neosetreneho EPP se to spatne dostava ven a letadlo je pak cele mazlave. Ja jsem spodek nastrikal autolakem ve spreji, ale zbytek letadala je i tak cely umasteny.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RadimHnilica »

nevím ale přijde mi to lehce cimrmanovské řešení. proboha proč tam cpete spalováky.???
Radim
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od j3nda »

heh taky jsem se divil a to jeste asi nevis, ze to byl ten tvuj ;)
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Vzduchoplavec »

No jasne. A na tom je to prave zalozene - je to dokonale zhovadily napad... a ted je to jeste navic i empiricky overeno... :wink:

Ale stejne si myslim, ze to neni nemozne... :lol:
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Kerberos »

prostě vyfukováním kouře do výlevky zlato nevznikne.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

GoooD

#23 Příspěvek od Kabriolin »

Myslim, že to byl skvělej nápad :twisted: Nejde o to jak moc to je praktické, ale prostě proč to nezkusit :P Já jsem jednou přišel k malé "poletuše" co měla rozpětí 890mm a váha lehce přes 600g.Elektry nelítám a tak jsem vytáhnul ze šuplíku "spolehlivý" ruský detonační motor MK-17 :lol: Je pravda, že kdo to viděl tak "zvracel" měli mě za blázna a na letišti jsem sklidil akorát tak posměch ostatních.. :roll: Ale hned jak ta obluda nastartovala a MK-17 se vybudila do maximálního hluku a výkonu smích utichl..hodil jsem to EPPčko do vzduchu a kdo to neviděl na zemi myslel, že mám kombata :P Byl to pokus, ale rád na něj spomínám :twisted: Ovládané to mělo jen směrovku a výškovku... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“