No tak ted nevim co stim jestli ten motor ano nebo ne.To ye je jinak delanej nez letecky motor se mi zda kravina,nerikam nejake to casovani atd.Ovsem ze karburator se dava dopredu nebo dozadu,no to snad ne?Bylo by dobre se podivat po eshopu a na obrazku si porovnat podobne vykonove motory vzhledove a parametrama.Zjistuji ze vizualne je vetsi akorat hlava.Jen co je da se rici jine jsou max.otacky.
A ze motor od heli ze je konstruovan na velke otacky a nejde od spoda?To snad ne

jestli je tak konstruovan mozna,nebudu trvdit ze ne.Ale chce si uvedomit ze v heli roztocit listy treba 600mm je asi trochu vetsi honicka nez adekvatni vrtuli letadla,proto je pravda zejede skoro na max. Teorie letu letadla a heli je odlisny proto to tolik toci a skoro porad.
Vyfuk se dava ladeny proto protoze se zveda vykon a eliminuje pretaceni motoru pri odlehceni motoru.A nezda se mi ze by bylo az tak nutne zakryvat hlavu.V heli je pravda motor uzavren a nucene chlazen proto je tak velka hlava a i pri 15 procentech nitra je nekdy dost ozehava situace v lete udrzet teplotu a proto se meni ruzne tuningove ventilatory a zveda se procento nitra.
Takze zaverem pokud ho namontuji do letadla a vrazim na nej letecky vyfuk a v klidu snizim procento nitra treba na 5-10 procent nitra mozna nebudu muset zakryvat ani hlavu.
Pokud ma nekdo jiny nazor sem snim.
Motor neni pro me ale pro meho znameho a jedine co muze vadit ze tam bude koukat vetsi hlava coz na oko moc hezke neni ale budiz.
Skoda ten motor hodit do supliku.