AUDINO píše:300 kc krat 10dni = 3000kc a to sa rovna cene Phoenixu natrvalo v tvojom pc...
V tom máš sice pravdu, ale pokud sedíš za PC celý den (tak jako já, nebo pateson), tak pak opravdu nemáš náladu ještě sedět u simulátoru.
Já začínal, pokud pominu prohru nad Blade Pro, s EasyCopterem V6 a pak XS (ten je oproti první verzi daleko lépe poveden), když jsem tyto dvě heli zvládnul i v mírném vánku, přešel jsem na 450 (tu jsem měl cca. 21dní), na ni jsem se učil začátky - visení a přesuny, po ni jsem pořídil rexe500 a na něm lítám vše.
Phoenix jsem pochopitelně také pořídil, ale mám na něm odlítaných celkem pár hodin (cca. 2-3h) a do dnes mě neskutečně nebaví, tudíž leží nevyužit v šuplíku.
Ohledně havárií - v prvopočátku na 450 nějaké byli, ale nic strašného - povětšinou rotor a ocas.
T-Rex500 měl jedinou havárku, pominuli pád z důvodů nekvalitních serv (nevydržela převodovka), ale ta vyšla na nějakých 8tis (při couvané zatáčce v plnné rychlosti 1m nad zemí jsem jej bez autorotace zahrabal do země.
Ale tato cesta je celkem pomalá, vezmu-li srovnání s nezáživným učením na simulátoru.
Asi nej je učit se s někým ZKUŠENÝM na kabelu. Mladý jsem zaplatil 2h s Petrem Novotným a ač měla na simu nalýtaných 30min (ji to taky nebaví a dělá na něm blbosti) zvládla na druhé baterce visení - pochopitelně za plnné ústní podpory Petra. Z těch 2h ji do řízení šáhl 3krát a to jen z důvodu, že s heli odlétla daleko a nechtěla se vrátit.

Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.