DPH+CLO

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
JENDA01

DPH+CLO

#1 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
pokud se to tady někde řešilo tak sory nemůžu to najít.
Chci se zeptat jestli se d o té limitní částky 150 euro taky započítává poštovné nebo je v tomto limitu platná jenom cena zboží . Jde konkrétně
o zboží z -HC- .
CENA ZBOŽÍ--200 DOLARŮ
POŠTOVNÉ---- 25 DOLARŮ
------------------------------
----------------225 DOLARŮ CC-154 EURO :cry: To je špatný.
Ale mám tam NĚJAKEJ BONUS 9 dolarů ale nevím jak se uplatňuje.
Pak by to mohlo vyjít i s poštovným.
216 DOL.-CC-147 EURU

předem díky za informace

Jenda
volente
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od volente »

Co vím já tak se to počítá i s dopravou. Jakou jsi zadal deklarovanou cenu na HC? Jestli nižší a není to moc velkej balík tak by to mohlo projít.
F 104 je můj sen
corsair
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od corsair »

Pouze pokud je to doručováno soukromou službou typu DHl,Fedex, z HC by to bylo EMS.
Jo na svůj přepočet zapomeň, celníci mají svůj kurz :roll: daný vyhláškou na dobu asi jednoho roku a je určitě mnohem méně výhodný než tvůj :roll:
takže to budeš muset risknout a dát si na fakturu nižší cenu. :P :P :P
Naposledy upravil(a) corsair dne pon 26.10.2009 8:17, celkem upraveno 1 x.
4401
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od 4401 »

Problém je ten, že když Tě celníci vyzvou, aby jsi doložil výpis z Paypalu, tak tam je celková cena včetně poštovného, není to rozdělené.

Pro určení toho, jestli zaplatíš DPH popř. CLO, je rozhodující cena zboží BEZ poštovného.
Pokud však celník určí dle záhadných tabulek, že zásilka podléha DPH, jeho výše se vypočítá z CELKOVÉ CENY VČETNĚ POŠTOVNÉHO.

Já např. platil DPH za zboží v hodnotě $182 , což rozhodně není 150 EUR....

Už to tu někdo psal, drž se s cenou pod $175, jakýmkoli způsobem.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od corsair »

K tomu bonusu-v nastavení účtu na HC je dole hned první něco jako convert point, klikneš na to a pak na yes a ono to vygeneruje slevový kupon, který zapíšeš do objednávky, ve stránce kde volíš poštovné, mezi poštovným a Customs Declaration-tedy potud teorie, sám jsem to eěště nedělal.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od corsair »

Zásilky nepatrné hodnoty jsou osvobozeny od cla a DPH. Za zboží nepatrné hodnoty se považuje zásilka, jejíž celková vlastní hodnota nepřevyšuje částku 150 EUR – hodnota zboží v zásilce (bez poštovného). Hodnotu zásilky nelze dělit, takže pokud celková vlastní hodnota zásilky tuto částku převyšuje, nelze osvobození od cla poskytnout. Osvobození od cla se neposkytuje u alkoholických výrobků, parfémů, toaletních vod, tabáku a tabákových výrobků.

V případě, že celková vlastní hodnota zásilky přesáhne částku 150 EUR, je třeba zaplatit clo a DPH. DPH je třeba zaplatit i v případě, že je celní sazba 0 %.

Pokud zboží v České republice převezme Česká pošta (ze zahraničí bude odesláno státní poštou dané země), základem pro výpočet cla b[url]ude pouze hodnota zboží v zásilce. Základem pro výpočet DPH bude hodnota zboží + poštovné (dopravné) + konkrétní částka cla.

Pokud zboží bude zasíláno kurýrní službou (DHL, FEDEX, USPS, PPL atd), základem pro výpočet cla bude hodnota zboží v zásilce + poštovné (dopravné). Základem pro výpočet DPH bude hodnota zboží + poštovné (dopravné) + konkrétní částka cla.

Celní sazby se určují dle Celního sazebníku Společenství, sazby DPH dle zákona o DPH.

zdroj: celní správa

kurz pro tento měsíc
http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Templates/ ... RNODEGUID={F9EA415A-6A55-4E36-B296-98415BC087DE}&NRORIGINALURL=%2fCmsGrc%2fClo-online%2fKurzy.htm&NRCACHEHINT=Guest
cholerik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od cholerik »

ahoj
použiju citát z jednoho tématu tady, hlavně vyjádření tiskového mluvčího, který i přes to divné jméno opravdu existuje
Přečti si celé vlákno, je toho šest stránek a občas zajímavých. Odkaz je dole

Napred jsem se na danou problematiku zeptal emailem, a přišela mi následující odpověď:
(dotaz jsem ilustroval na prikladu zasilky s cenou vcetne postovneho 155Euro, kde bude postovne 15 Euro)
Citace:
Dobrý den,
citace: "Za zboží nepatrné hodnoty se považuje zásilka, jejíž celková
vlastní hodnota nepřevyšuje částku 150 EUR." Do vlastní hodnoty zboží
nepatrné hodnoty nepatří vedlejší náklady jako např. dopravné. Pakliže
vlastní hodnota zaslaného zboží bude 140 EUR v přepočtu a dopravné 15 EUR a
nebude se jednat o druhy zboží, na které se osvobození nevztahuje, pak
takováto zásilka je zásilka se zbožím nepatrné hodnoty, tudíž osvobozena od
dovozních poplatků.

S pozdravem a přáním hezkého dne,
Maik Křtěn

kpt. Mgr. Maik Křtěn
Generální ředitelství cel
Odd. Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
140 96 Praha 4

Předem jsem byl rozhodnutý dokumenty o placeni nijak neupravovat (narazil jsem na internetu na tvrzeni, ze falsovani takovychto dokumentu s ucelem vyhnout se placeni dane se kvalifikuje jako TC a na to nemam koule...)
Tak tato zprava jenom potesila (myslim, ze se da povazovat za oficialni). Znamenalo to, ze se zasilkou za 205 USD a z toho bylo postovne 25USD, cili se 180USD~135E jsem byl v limitu.

Dnes jsem tedy byl na celnici. (Plzeňská 139, Praha)
docela strasidelna budova:

Postup:
Zacina se na 3. patre. Zde si najdete mistnost a okynko s popisem: Vydej dokladu. Zde predlozite to, co jste dostali postou a obcanku a pani vam da papir, ktery jste dosud dostavali prilepeny na balicku. S nim vyjdete z mistnosti a date se doprava, kde probiha proclivaci proces. Trva to tu trosku dele, pri 3 lidech predemnou jsem cekal ctvrt hodiny. Kdyz se dostanete na radu, tak vejdete do mistnosti, kde je nekolik okynek a nekdo kdo ma volno na vas proste houkne. Zde ma jiz kazdy uniformu celni spravy, nebo co to je zac. Pan, ktereho jsem dostal, s odectenim postovneho z castky, uvedene na vypisu z paypalu nemel problem. S cim byl ale problem bylo, ze na takovem smiraku maji (asi vsichni) krome aktualnich kurzu napsano, ze limit pro osvobozeni zasilky od poplatku je 150Euro (to jsem vedel) ci 175USD (cimz me pekne vypekli). S tim panem se dalo docela rozume bavit, ale rikal, ze s timhle nic nesvede a nezbyde mi nic jineho, nez zaplatit DPH.
Dostanete tedy nejaky vypis za co to vlastne platite + slozenku, kterou v prvnim patre na poste zaplatite (poplatek se neplati). U mych RC kramu to byla pouze dan - 19%. S potvrzenim o zaplaceni vyjedete zase nahoru k celnikum, kde si potvrzeni okopiruji a daji vam zase nejaky papir, se kterym pujdete k vydeji zasilek (je to prepazka napravo od vydeje dokladu). Pani vam tady necha ten papir podepsat a naproti vam skladnici vydaji balik. Mohl jsem tam byt tak 30-45 minut.

Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Váhy »

Jestliže je jasná hranice 150 Euro a nejasná hranice v USD (celníci mají svůj kurz nebo mají pevně 175 USD) pak je lepší, pokuď to jde, USD nepoužívat.

Např. na EHIROBO nebo MIRACLE-MART se lze přepnou na ceny v Euro a není co přepočítávat.
j.e.n.i.k.82

#9 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Tak si na ten balicek nech napsat nizsi cenu.. Tesne pod limit.. Pokud by ti stejne prisla zadost o dolozeni ceny, tak staci cestne prohlaseni, ze cena balicku je stejna jako cena uvedena v papirech (tedy ta snizena). To prohlaseni staci poslat emailem a zatim to vzdycky stacilo
JENDA01

#10 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
tak díky všem za rady zkusím jít na 80% :D snad to vyjde. Kdyžtak mě bude čekat běhání po celním úřadě :lol:

Jenda
j.e.n.i.k.82

#11 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Ja jim mailem napsal, ze ty originalni papiry nemam, ale ze by, dle mych informaci, cena uvedena mela odpovidat cene skutecne a stacilo to..
Preju hodne stesti
RabbiT_CZ

#12 Příspěvek od RabbiT_CZ »

Tak se taky chystám na první nákup na HC. Zásilku mám za 120$ včetně poštovného a hmotnost pod 1kg. Takže můžu tam nechat deklarovanou cenu na 100%? Projde to bez problémů?
A dáváte tam z toho výběru u deklarace zboží Gift nebo Other?
Wildhawk
Graupner Junior Elektro S
Optic 6, ch. 70
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od fidzi »

Ano; gift.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
eco

#14 Příspěvek od eco »

Když se mi při sledování zásilky na ČP objevilo že dne byla zásilka předána k celnímu řízení tak je to asi v pytli co??
Kovboj

#15 Příspěvek od Kovboj »

RabbiT_CZ píše:A dáváte tam z toho výběru u deklarace zboží Gift nebo Other?

Na tom absolutně nezáleží.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“