DX6i a FMS simulator

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#16 Příspěvek od rampa_mckvak »

V tom se dá plně souhlasit, že plno free prográmků jsou na úrovni a splňují to co člověk od nich žádá. Ono to dá nějakou práci "napsat" jakýkoliv softík. Ovšem je otázkou jestli jeho koncová cena odpovídá té hodnotě kterou člověk očekává, nebo vyžaduje. Bohužel každý prográmek, softík má svoje plus a svoje mínus. Také je pro mě 3000 dost, ale je to částka kterou jsem ještě ochoten zaplatit a navíc pokud je to v mém rodném jazyce je to další plus pro něj.
S tím co napsal Surgical plně souhlasím. Proto jsem investoval tu sumu, kterou jsem investoval. Jsem spíše rekreační letec, žádnej závoďák, který potřebuje v softu za 7tis. milión nastavení. Mě stačí ten za trojku, ale to se opakuju :wink:
Arxi píšeš, že nelítáš vrtulníky. Já také ne. I když doma mám dva dvojrotory :D , Ono i s letounem na simu se dá udělat taková chyba, že ve skutečnosti by jsi to letadlo akorát schrábnul na lopatku.
Ono někdy nestačí porovnávat podle videa, ale chce to prubnou v reálu. Ať u známého, nebo i warez, dále na Modellhoby byla možnost to vyzkoušet. A uvidíš, že je to jiný né-li lepší.
Co neubrzdíš neukecáš.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Arx »

rampa_mckvak píše:V tom se dá plně souhlasit, že plno free prográmků jsou na úrovni a splňují to co člověk od nich žádá. Ono to dá nějakou práci "napsat" jakýkoliv softík. Ovšem je otázkou jestli jeho koncová cena odpovídá té hodnotě kterou člověk očekává, nebo vyžaduje. Bohužel každý prográmek, softík má svoje plus a svoje mínus. Také je pro mě 3000 dost, ale je to částka kterou jsem ještě ochoten zaplatit a navíc pokud je to v mém rodném jazyce je to další plus pro něj.
S tím co napsal Surgical plně souhlasím. Proto jsem investoval tu sumu, kterou jsem investoval. Jsem spíše rekreační letec, žádnej závoďák, který potřebuje v softu za 7tis. milión nastavení. Mě stačí ten za trojku, ale to se opakuju :wink:
Arxi píšeš, že nelítáš vrtulníky. Já také ne. I když doma mám dva dvojrotory :D , Ono i s letounem na simu se dá udělat taková chyba, že ve skutečnosti by jsi to letadlo akorát schrábnul na lopatku.
Ono někdy nestačí porovnávat podle videa, ale chce to prubnou v reálu. Ať u známého, nebo i warez, dále na Modellhoby byla možnost to vyzkoušet. A uvidíš, že je to jiný né-li lepší.

To je právě ta věc - vyzkoušet to. Stáhnul jsem si onehdy jakési demo, už nevím co to bylo, protože všichni používaj zkratky a prase aby se v tom vyznalo... :lol: a jediný co tam šlo, bylo ovládání jednoho letadla klávesnicí a to ještě nějak blbě. Takový demo mě určitě nepřesvědčí o tom, že bych si ten produkt měl koupit. Na model hobby jsem to viděl, a moc moc bych si to bejval chtěl vyzkoušet, ale bohužel - měli tam vysílač v modu 1 a já používám 4. :cry:
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
ME

#18 Příspěvek od ME »

Arx píše:To je právě ta věc - vyzkoušet to. Stáhnul jsem si onehdy jakési demo, už nevím co to bylo, protože všichni používaj zkratky a prase aby se v tom vyznalo... :lol: a jediný co tam šlo, bylo ovládání jednoho letadla klávesnicí a to ještě nějak blbě. Takový demo mě určitě nepřesvědčí o tom, že bych si ten produkt měl koupit

Ty prostě paseš po něčem, co je zadara a kvalitní. Jenže to nejde tak lehce. Pořád zkoušíš. Nezkoušej a kup. :lol: Kdyby jsi tak nekombinoval, už jsi mohl létat. Kolega už létá. Myslím, že FMS už vidět nechce. Ale pro Tebe je každá rada drahá. Na klávesnici se toho moc nenaučíš.

P.S. Stejně mám pocit, že tu někdo pořád maže. Jestli je to šunka, nevím.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#19 Příspěvek od rampa_mckvak »

I v tom modu1 sis to mohl prubnout...
Tak jsem si ten fms znovu nainstaloval a musím říci, že zůstanu u phoenixe. A to nejen kvůli grafice (moje graf karta sto za prd) a i kvůli již zmiňovaným věcem.
Co neubrzdíš neukecáš.
ME

#20 Příspěvek od ME »

rampa_mckvak píše:I v tom modu1 sis to mohl prubnout...
Tak jsem si ten fms znovu nainstaloval a musím říci, že zůstanu u phoenixe. A to nejen kvůli grafice (moje graf karta sto za prd) a i kvůli již zmiňovaným věcem.

Věrná pravda. Jen chce něco, co nic nestojí. Tak má FMS. :wink:
Arx
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Arx »

Tak chlapci, stáhnul jsem si demo Real Flight G4 a vyzkoušel jsem ho. Pravda sice jenom na klávesnici, ale vyzkoušel. A můj dojem? Gragicky samozřejmě povedenější, za Extrou se pěkně čmoudí, ale fyzika chování letadla není nikterak závratně jiná než v FMS. Během deseti minut jsem v RF pomocí klávesnice ( neproporcionální cuk sem cuk tam ) zalítnul téměř všechno to, co jsem ve FMS s pomocí proporcionálního ovladače piloval několik měsíců. Je jasný, že demo je brutálně očesaný, a zdaleka nenabízí to, co plná verze, ale fyzika by měla být myslím stejná. Takže resumé - kdyby to stálo tolik, co běžná hra na PC, uvažoval bych o tom, ale za cenu kolem šesti tisíc - ani náhodou. :wink:
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
rampa_mckvak

#22 Příspěvek od rampa_mckvak »

Tak nic no. Asi tě nepřekecáme :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Arx »

ME píše:
rampa_mckvak píše:I v tom modu1 sis to mohl prubnout...

Věrná pravda. Jen chce něco, co nic nestojí. Tak má FMS. :wink:

Kdepak co nic nestojí, jenom to, u čeho kvalita odpovídá ceně a to Real Flight určitě není. Naproti tomu FMS odpovídá minimálně polovině ceny RF, takže někde bude asi něco špatně.
rampa_mckvak

#24 Příspěvek od rampa_mckvak »

Tak já teda nevím, ale když letím s FMS a ukazuje, že letím 16 m/s, tak mám pocit , že se to plazí. Pokud letím s jiným ta rychlost je "rychlejší" a řekl bych opravdovější při stejných 16m/s

Určitě někde bude něco blbě, ale co :?:
Co neubrzdíš neukecáš.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Arx »

rampa_mckvak píše:Tak já teda nevím, ale když letím s FMS a ukazuje, že letím 16 m/s, tak mám pocit , že se to plazí. Pokud letím s jiným ta rychlost je "rychlejší" a řekl bych opravdovější při stejných 16m/s

To víš, je to zadarmo, takže budeš muset holt hledat letadla, který odpovídaj skutečnosti. A věř mi - existujou. Nebo si ten ukazatel vypni, aby tě to nerozptylovalo. :lol:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od RadimHnilica »

Arx píše:
rampa_mckvak píše:Tak já teda nevím, ale když letím s FMS a ukazuje, že letím 16 m/s, tak mám pocit , že se to plazí. Pokud letím s jiným ta rychlost je "rychlejší" a řekl bych opravdovější při stejných 16m/s

To víš, je to zadarmo, takže budeš muset holt hledat letadla, který odpovídaj skutečnosti. A věř mi - existujou. Nebo si ten ukazatel vypni, aby tě to nerozptylovalo. :lol:
jak to tak ctu tak protebe bude nejlepsi trenovat na fms a ridit to klavesnici.:-)to se si se svymi nazory a testovanim simu na sipkach uplne mimoň ti uz psali ostatni.tak hodne zdaru;-)
Radim
Arx
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Arx »

RadimHnilica píše:
Arx píše:

jak to tak ctu tak protebe bude nejlepsi trenovat na fms a ridit to klavesnici.:-)to se si se svymi nazory a testovanim simu na sipkach uplne mimoň ti uz psali ostatni.tak hodne zdaru;-)

Nejdřív si přečti celý vlákno a potom teprve zkoušej mít hloupý poznámky. :wink: 1) demo jinak než na klávesnici ovládat nejde
2) ve FMS samozřejmě lítám za pomoci proporcionálního ovladače, kterej je jak ergonomií, tak rozložením ovládacích prvků téměř shodnej s vysílačem, kterej používám.
3) Pokud by šlo demo ovládat vysílačem nebo ovladačem, šlo by to samozřejmě o poznání líp každýmu, kdo držel v ruce vysílač, to jsem tím chtěl naznačit, jen někteří to špatně pochopili.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od RadimHnilica »

Ja ho cetl a nepochopil jak tedy posoudis resp.odsoudis sim dle toho jak se chova v demu na sipkach.rad jaky sim si poridit si dostal dost;-)
Radim
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Marek71 »

Ja som kúpil Phoenix RC z druhej ruky a oproti FMS je to znateľný pokrok. Akurát zatiaľ lietam večšinou len s jedným modelom na svahu... zistil som, že svahové lietanie ma baví najviac :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
ME

#30 Příspěvek od ME »

Arx píše:Kdepak co nic nestojí, jenom to, u čeho kvalita odpovídá ceně

A to už přece máš.FMS je zadara a odpovídá ceně. Zadara. Copak nemáš kámoše, který by Ti půjčil SIM s HW? Až si to vyzkoušíš, určitě změníš názor. :wink:
Měl jsem FMS a myslel jsem si, že jsem se něco naučil. Potom mi kámoš půjčil origo AFP. Zjistil jsem, že neumím skoro nic. Tak jsem se učil a učil. A nakonec mě AFP naučilo lítat. A protože to byla už vousatá verze, koupil jsem si origo AFPD. Cena sice vysoká, ale užitná hodnota také.

P.S.Na klávesnici se dají jezdit i formule. Jenom to nezkoušej v reálu. :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“