Vaha vrtuli, pouzitelnost pro ruzne druhy pohonu, vydrz
Vaha vrtuli, pouzitelnost pro ruzne druhy pohonu, vydrz
Preji pekny den.
Nevideli jste nekdo nejaky prehled vahy vrtuli ruznych vyrobcu a typu ? Je zajimave, ze vyrobci ani prodejci vahu vrtuli moc neuvadeji. Treba zajimave vypadaji vrtule Kavan (teda zajimave na obrazku, nemam ji), ale neumim zjistit, jestli jsou tyhle vrtule pouzitelne treba pro elektropomalolet (t.j. napr. vaha nejake treba 9/6 do 12g).
Abych prispel sam, tak ja pouzivam :
GWS .... 11 / 7 HD .... 13g
FSK pevna .... 9 3/4 / 6 3/4 .... 11g (sileny drzak, prezije snad vsechno)
FSK skladana .... 226 / 230 .... 8g
Hodne by me zajimaly treba Kavan, Taipan atd.
Diky.
rollfree
Nevideli jste nekdo nejaky prehled vahy vrtuli ruznych vyrobcu a typu ? Je zajimave, ze vyrobci ani prodejci vahu vrtuli moc neuvadeji. Treba zajimave vypadaji vrtule Kavan (teda zajimave na obrazku, nemam ji), ale neumim zjistit, jestli jsou tyhle vrtule pouzitelne treba pro elektropomalolet (t.j. napr. vaha nejake treba 9/6 do 12g).
Abych prispel sam, tak ja pouzivam :
GWS .... 11 / 7 HD .... 13g
FSK pevna .... 9 3/4 / 6 3/4 .... 11g (sileny drzak, prezije snad vsechno)
FSK skladana .... 226 / 230 .... 8g
Hodne by me zajimaly treba Kavan, Taipan atd.
Diky.
rollfree
tak ja treba pouzivam :
ASP 11/4.7 - dobra placacka, celkem odolna, prednosti je tichy chod
GWS 10/6 - o neci malo pevnejsi, prednosti je polovicni cena nez ASP
sklopky Graupnee + dural. kuzele MP-JET...zatim nejvykonnejsi vrtule pro elektromotory co jsem dosud poznal...vybornej tah, odolnost a hlucnost
ASP 11/4.7 - dobra placacka, celkem odolna, prednosti je tichy chod
GWS 10/6 - o neci malo pevnejsi, prednosti je polovicni cena nez ASP
sklopky Graupnee + dural. kuzele MP-JET...zatim nejvykonnejsi vrtule pro elektromotory co jsem dosud poznal...vybornej tah, odolnost a hlucnost
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Obavam se ze Kavan, Taipan a podobne jsou vrtule pro spalovaky, takze pro elektro, obzvlaste nejake pomale a lehke jsou vylozene nevhodne (velka vaha a tvar prizpusobeny na podstatne vyssi otacky nez u maleho elektroletu)
Z elektroleteckych vrtuli mi jako nejlepsi pripadaji APC, verze SF pro velky staticky tah, verze E je lepsi na rychlost (listy jsou mensi placacky). Do nenarocnych aplikaci staci i GWS, jsou 2x levnejsi. A do rychlych stroju s vysokootackovymi motorky jsou nenahraditelne vrtulky Gunther 125/110 nebo 175/160.
Z elektroleteckych vrtuli mi jako nejlepsi pripadaji APC, verze SF pro velky staticky tah, verze E je lepsi na rychlost (listy jsou mensi placacky). Do nenarocnych aplikaci staci i GWS, jsou 2x levnejsi. A do rychlych stroju s vysokootackovymi motorky jsou nenahraditelne vrtulky Gunther 125/110 nebo 175/160.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Obavam se ze Kavan, Taipan a podobne jsou vrtule pro spalovaky, takze pro elektro, obzvlaste nejake pomale a lehke jsou vylozene nevhodne (velka vaha a tvar prizpusobeny na podstatne vyssi otacky nez u maleho elektroletu)
jogurtovky jsou urcite nahraditelne - nejlepsi vrtule pro elektry jsou Gr. CAM
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Vono je to vubec docela magie s tema vrtulema u elektroletu... kazdemu pohonu a modelu sedne neco trochu jinyho a ty cisilka (rozmery vrtuli a stoupani) jsou jen orientacni - jiny odber bude s Graup.CAM 8x6, jiny s APC E 8x6 a jiny s GWS HD 8x6 a taky letovy projev... Me se treba ta Graupnerka docela osvedcila v EPP Mustangovi, ale jsou dost krehky a pri pristani (na bricho) se obcas zlomila. Ted je tam velka jogurtovka 175x160, letovy projev skoro stejny (trosku mensi tah ale stejna rychlost) a vrtule je temer neznicitelna. S GWS 8x6 nebo 9x5 je to moc pomaly... atdatd, proste experimentum se clovek nevyhne.
V elektroletu se mi osvedcila cerna Graupnerka (tusim z hlavy 8.5x4.5", nebo 8x4"?) Mam AXI2208/20 GoldLine a dvouclanek LiPol a s tou graupnerkou to tahne fest. Je sice draha a snadno se lame, ale pylonak mi s ni lita nejlip a motor ma peknou dynamiku. Zpocatku jsem experimentoval s APC ale nakonec zustavam u tech Graupnerek.
pp píše:V elektroletu se mi osvedcila cerna Graupnerka (tusim z hlavy 8.5x4.5", nebo 8x4"?) Mam AXI2208/20 GoldLine a dvouclanek LiPol a s tou graupnerkou to tahne fest. Je sice draha a snadno se lame, ale pylonak mi s ni lita nejlip a motor ma peknou dynamiku. Zpocatku jsem experimentoval s APC ale nakonec zustavam u tech Graupnerek.
Jo a do vrtuli elektro/spalovak jsem uz narval vic jak litr nez jsem nasel to nejlepsi...
(teda ne ze bych je lamal, lezi mi jich proste dost v supliku
Podivejte se na http://www.ikarus-ostrava.com
do "Dilna", "Vrtule pro halovky"
Je tam co se tady probira...
do "Dilna", "Vrtule pro halovky"
Je tam co se tady probira...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Mam ten samej motor, nejlepsi byl s Graup 8x6, ikdyz proud uz dost nahrane (16A), ted je tam ta vetsi jogurtovka (zhruba 7x6), 14-15A, taky to neni spatny.pp píše: AXI2208/20 GoldLine a dvouclanek LiPol a s tou graupnerkou to tahne fest.
A plnej suplik vrtuli mam taky