Napájení video transmitteru 2,4GHz z Juiora od Graupnera

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gore

Napájení video transmitteru 2,4GHz z Juiora od Graupnera

#1 Příspěvek od Gore »

Zdravím všechny,
prosím o radu. Koupil jsem si video transmitter 2,4 GHz (http://www.unlock.cz/zarizenihtml/transmiter.php). Vysílač video transmiteru se standartně nabíjí ze zásuvky 12V. Rád bych se zeptal jestli by bylo možné to napojit na elektriku která je již v letadle. Nejlépe na zásuvku v příjmači Elektron 6 který je napojen na regulator s baterií 7,4 V 2200mAh. V těchto věcech se vůbec nevyznám tak bych byl vděčný za každou dobrou radu. Děkuji
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lubosh »

Pro napájení kamery v letadle používám 3S1P Li-Pol 600 mA, vystačí na několik hodin provozu.
Přijímač na zemi mám připojený na 12V baterii ze startboxu.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
kroxigor

#3 Příspěvek od kroxigor »

jen selským rozumem i bez znalostí elektroniky by ti mělo docvaknout že když je transmiter na 12V a ty tam máš 7,4V baterku že to asi nepůjde leda tam dáš další baterku na 12V

Mimochodem z reglu do přijímače pro napájení serv leze cca 4,8V pokud se nepletu
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
GP

#4 Příspěvek od GP »

Odpovedi tu uz jsou... me by jenom jeste zajimalo jestli na rizeni letadla pouzivate taky 2,4GHz a jestli ano, tak jestli to nerusi prave prenos obrazoveho signalu, ktery jde taky na 2,4GHz?
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lubosh »

Model rušený není, ale signál z kamery je nekoukatelný. Rozhodně použij 35 MHz.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
GP

#6 Příspěvek od GP »

To jsem mel prave na mysli. Je jasne ze vysilani modelu to nezarusi, ale prave jsem si myslel, ze prenos obrazu ano. A to jsi me potvrdil. Skoda.
Tom4

#7 Příspěvek od Tom4 »

Chcem sa aj ja opytat.
Akumulator mam v lietadle 3S 2200mAh.
Kamera na 12V
Vysielac na video na 5V
-tak mozem s cistim svedomim kameru napajat priamo z akumulatora a vysielac napajat z primaca tam kde sa pchaju serva?, je to stabilne napetie 5v?
Vdaka
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lubosh »

GP píše:To jsem mel prave na mysli. Je jasne ze vysilani modelu to nezarusi, ale prave jsem si myslel, ze prenos obrazu ano. A to jsi me potvrdil. Skoda.

Jasné to není, pokud používá někdo starší ASSAN (jednokanál), nemusí to fungovat. Jiné systémy fungují (odzkoušeno) spolehlivě.

Aby byla kamera a vysílač na jiné napětí jsem ještě neviděl. Většinou je kamera napájená přez vysílač spolu s videovstupem, tudíž na 12 V.
Pokud je něco na 5 V, lze to napájet z přijímače (pozor na BEC).
Luboš
www.3dprintedtanks.com
Tom4

#9 Příspěvek od Tom4 »

Lubosh píše:
GP píše:To jsem mel prave na mysli. Je jasne ze vysilani modelu to nezarusi, ale prave jsem si myslel, ze prenos obrazu ano. A to jsi me potvrdil. Skoda.

Jasné to není, pokud používá někdo starší ASSAN (jednokanál), nemusí to fungovat. Jiné systémy fungují (odzkoušeno) spolehlivě.

Aby byla kamera a vysílač na jiné napětí jsem ještě neviděl. Většinou je kamera napájená přez vysílač spolu s videovstupem, tudíž na 12 V.
Pokud je něco na 5 V, lze to napájet z přijímače (pozor na BEC).

to bec co vlastne znamena?
Vdaka
Libor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Libor »

Tom4 píše:to bec co vlastne znamena?
Vdaka

Je to regulátor napětí, který reguluje vyšší napětí pohonného aku na nižší napětí 5V pro napájení přijímače a serv. (Battery Elimination Circuitry)
http://www.kolmanl.info/index.php?show=pojmy#B
Gore

#11 Příspěvek od Gore »

GP píše:Odpovedi tu uz jsou... me by jenom jeste zajimalo jestli na rizeni letadla pouzivate taky 2,4GHz a jestli ano, tak jestli to nerusi prave prenos obrazoveho signalu, ktery jde taky na 2,4GHz?

Nepoužívám 2,4GHz. Lítám na standartu 35MHz. Ale i tak mám občas nějáké kopání v servech. Myslím že ten vysílač budu muset i tak dát dál od příjmače. Jinak děkuji všem za rychlou odpověd.
Tom4

#12 Příspěvek od Tom4 »

Libor píše:
Tom4 píše:to bec co vlastne znamena?
Vdaka

Je to regulátor napětí, který reguluje vyšší napětí pohonného aku na nižší napětí 5V pro napájení přijímače a serv. (Battery Elimination Circuitry)
http://www.kolmanl.info/index.php?show=pojmy#B

cize ked mam regulator s BEC tak mozem napajat vysielac na 5v z primaca a 12v z priamo z baterky.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Libor »

Tom4 píše:Cize ked mam regulator s BEC tak mozem napajat vysielac na 5v z primaca a 12v z priamo z baterky.

Teoreticky ano. Záleží, jaký odběr ten vysílač má, jaký odběr mají serva a přijímač a zda to BEC vůbec utáhne. Já bych se společnému napájení snažil vyhnout. Několik takto propojených spotřebičů by mohlo dělat potíže. Já bych určitě použil jiný akumulátor pro napájení pohonn= jednotky a jiný pro napájení kamery a vysílače.
jova
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jova »

Mohu potvrdit že varianta video vysílač 2,4Ghz a přijímač JR R700 PPM 35MHz napájená ze společné 3článkové Lipolky je vražedná kombinace. Letadlo šlo vždy po vzdálení nad 100m od vysílače nekontrolovatelně k zemi.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“