Serva Graupner C4041 versus HS-422
Serva Graupner C4041 versus HS-422
Koupil jsem starší model akrobata Rhapsody, kde jsou na křidélkách starší serva Graupner C4041. Zároveň mám doma nové serva Hitec HS-422. Nechali by jste tam ty původní nebo by jste tam strčili pro jistotu raději nové HS-422. Parametry mi přijdou pro obě serva hodně podobné.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Lukash píše:A proč je měnit, pokud šlapou?
protože když přestanou šlapat v luftě, bývá na výměnu pozdě
Ale teď vážně - ono to chce zhodnotit stav těch původních, vůle, případný cukání a nedržení polohy kvůli vyšoupanejm potenciometrům, divný zvuky z motorků.... Pokud to jeví známky něčeho takovýho, vyměnit. Nebo nechat, když nejde o hodnotu éra a lítáš s tím někde, kde nikoho nezabiješ.. to je na tobě.
OK2WY
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Lukash píše:A proč je měnit, pokud šlapou?
Šlapať jedného dňa prestanú (niektoré z nich) a na 99% to bude vo vzduchu. Ťažko povedať. Máš šajnu ako dlho a intenzívne boli tie servá používané? Nie sú to žiadne šmejdy ale tiež majú nejakú životnosť (konkrétne napríklad kartáčky komutátora v motore). Určite by som sa snažil zistiť ako sú na tom a ak by to nešlo, asi by som preventívne vymenil. Respektíve z tohto dôvodu by som éro s elektronikou v neznámom stave nekupoval.