Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Doktor »

>powder

Já bych člověku ("Filian") který chce nabíjet aku Lixx "automatem a na čas" raději nabíjecí proud 2C neradil!

>Filian

Kamaráde pohledej nejdřív na netu nějaké info o nabíjení aku technologie Li-Pol. S dosavadním přístupem máš docela velkou pravděpodobnost, že se něco stane!
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... torage=126
holda29
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od holda29 »

Chtel bych poridit Blade mCX a prikoupit par baterek k tomu. Dodavana nabijecka na tuzkovky ve me moc nadseni nevyvolava, tak premyslim, ze bych nabijel Accucelkou.
Jen se chci poradit o zapojeni. Nabijel bych asi jako 5-6 clanek pomoci techto adapteru http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _(5pcs/bag)
Nechal bych jen samice k pripojeni baterii a na druhy konec dal balancovaci konektor.
Nevim ale jak poradne vyresit pripojeni silovych (i kdyz pri teto kapacite to zni zabavne:)) vodicu.
Predpokladam, ze schema zapojeni bude vypadat nejak takto ze?
Obrázek
Nejak se v tom proste motam, muzete mi nekdo popsat, nebo nakrslit, jak by ta nabijeci redukce vypadala? Diky
Naposledy upravil(a) holda29 dne sob 14.11.2009 12:43, celkem upraveno 1 x.
powder
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od powder »

Předně si ujasni na co se vlastně ptáš... Chceš nabíjet LiPol nebo NiMH? Nějak jsem to z dotazu nepochopil...
powder
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od powder »

Teď jsem si dotaz přečetl ještě jednou a jestli to dobře chápu, řešíš nabíjení jednočlánků LiPol jako 5ti (6ti) článek.
Pokud ano, tak opravdu se zapojí tak, jak je naznačeno v obrázku zapojení "Zajíce". Silové konektory (+) jednoho koncového článku a (-) pól druhého koncového se zapojí do silových zdířek nabíječe. Zároveň se jednotlivé články připojí do balančního konektoru...

Ale pozor. Tento systém bude funkční pouze za předpokladu, že všechny články budou mít stejnou kapacitu, budou zhruba ve stejné kondici a v okamžiku nabíjení budou vybité na cca stejnou úroveň.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od holda29 »

Jasne, takze proste vzdy spojim + a - sousednich baterek a ten spolecny vyvod prijde na konektor do balanceru.
Je mi jasny, ze baterie musi byt stejne, ale s tim pocitam, koupim jich proste 6 najednou a vsechny budu trapit zatezi stejnou dobu podle stopek.
powder
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od powder »

Ber to tak, že ty modré čáry (vodiče) na obrázku jsou kablíky vedoucí do konektoru balancéru (včetně těch "silových"). Ty krajní silové pak ještě jdou i do nabíjecího silového výstupu nabíječe.
powder
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od powder »

Nebo pořiď jedno nebo více jednoúčelových nabíječů za pár šupů. Tady nabiješ 2 - 3 články najednou, přičemž zapojení je o ty silové jednodušší. Každý článek je nabíjen zvlášť, takže ani není až takový problém s rozdílnou kapacitou...
holda29
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od holda29 »

Heh, ja mam tuhle nabijecku vlastne doma, ale nejsem si jisty, zda funguje jako tri samostatne nabijecky pro kazdy clanek a hlavne me tam vadi, ze nemam kontrolu nad nabijecim proudem. Preci jen, ty baterky jso cca 130mAh, tak aby to do nich nepoustelo moc proudu. Ja pocital ze budu nabijet 0,1A
powder
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od powder »

Pokud jsou 130mAh, tak opravdu nabíjet do 250mA...
holda29
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od holda29 »

Zase zaotravuju, vybila se nejak zahadne autobaterie, myslite ze bych ji mohl trochu ozivit kdyz ji dam nabijet na programu Pb?
feek

#56 Příspěvek od feek »

Kdosi tady psal, že tím nabíjí i autobaterie. Já to ještě nezkoušel, ale nevidím důvod proč by to nemělo jít.
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Marek71 »

Obávam sa, že v tomto prípade narazí na výkonový limit nabíjačky, ktorý je 50W. Na modernešie LiPo s nabíjaním 2C (príp. 3C a 5C) už tieto slabé nabíjačky proste nestačia.

powder píše:Nabíjet můžeš i 2C. Už dlouho se nevyrábí LiPolky, co by s tím mohli mít nějak problém... Takže 2200mAh akumulátor klidně 4,5A.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Kenny McCormick

#58 Příspěvek od Kenny McCormick »

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_3S1P_20C

Toto je zrejme najpredavanejsia baterka na HC. Aj tu ju ma kopec ludi na vrtulnik velkost 450. Na stranke je uvedene nabijanie 2C, ale na baterke len 1C. Je mozne prekracovat nabijanie 1C, ked pri 1C nabijani je baterka uplne studena? S balancerom to trva 55-60 min. pri naboji 1750.
Imm0rta1

#59 Příspěvek od Imm0rta1 »

Zdravim mam takovy problem. Mozna uz jste se s tim nekdo setkali. Nabijim s touhle baterii 6 clankove baterie 1x 3000mAh a 2x 2650mAh. U baterii 2650 nemam problem zadne, ale kdyz pripojim tu 3000 a dam program balancovani tak mi nabijecka vyhodi R: 5SER S: 6SER. Tzn. ze uzivatelysky to mam nastavene spravne na 6clanku, ale nabijecka ji rozpoznala jako 5 clankovou. Dal jsem to nabijet a vsechno se z da v normalu. Vsechny clanky maji normalni hodoty a v pohode se nabiji (zatim). Nejake rady cim by to mohlo byt? Vsechny kontakty na obou konektorech vypadaji v poradku.
mrpilot

#60 Příspěvek od mrpilot »

Imm0rta1 píše:Zdravim mam takovy problem. Mozna uz jste se s tim nekdo setkali. Nabijim s touhle baterii 6 clankove baterie 1x 3000mAh a 2x 2650mAh. U baterii 2650 nemam problem zadne, ale kdyz pripojim tu 3000 a dam program balancovani tak mi nabijecka vyhodi R: 5SER S: 6SER. Tzn. ze uzivatelysky to mam nastavene spravne na 6clanku, ale nabijecka ji rozpoznala jako 5 clankovou. Dal jsem to nabijet a vsechno se z da v normalu. Vsechny clanky maji normalni hodoty a v pohode se nabiji (zatim). Nejake rady cim by to mohlo byt? Vsechny kontakty na obou konektorech vypadaji v poradku.

už som sa s tym stretol pri 3članku. bolo to tým že jeden članok bol viac ako zdravo vybitý, takže nabijačka detekovala len 2 članky. riešenie: dat na par minut nabit v CHARGE mode ten 6clanok nech trochu stupne napatie. potom prehodit na BALANCE a malo by to byt OK ;)
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“