iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
robinez

#346 Příspěvek od robinez »

ďalšia skúsenosť s 106b+.
Mám ju už vyše roka a zatiaľ spokojnosť. Ale minulý týždeň sa mi ju podarilo odpáliť 8O
Takže pripájal som na ňu 3S LiPo 1300 25C, prvý išiel balančný konektor, potom plusový. Mínusový som mal nejako skrútený a podarilo sa mi pred zapojením mínusovou koncovkou od batérie škrtnúť o kovový kryt nabíjačky. Zasmrdela, ale inak fungovala ďalej. Po pripojení mínusového pólu a zapnutí na nabíjanie 106b+ zahlásila over voltage a ďalej sa so mnou nebavila. :) Nabíjačka ďalej nabíjala baterky ale len ak tam nebol použitý balancér, inak nič.....
Nedalo mi to a otvoril som ju. Elektronika to vydržala, ale rozvodný obojstranný plošák, ktorý priamo drží balančné konektory odišiel... Merákom som zistil, že na každý článok je z balancéru len jeden vstup, takže nabíjač nevie rozlíšiť, na ktorý konektor je vlastne akb pripojená. Takže som poprepájal dva nefunkčné vstupy z 3 článku a 4 článku na rovnaké vstupy z 6 článku a nabíjačka nabehla. Zatiaľ som nabil 3 x LiPo 3S a nejaké NiCd a NiMh a vyzerá, že funguje. Takže tiež skúsenosť.... :lol:
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
m2
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od m2 »

robinez píše:ďalšia skúsenosť s 106b+.

Si si istý, že si škrtol o krabičku samotnú a nie o niektorý pin na balančnom konektore krabičky?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
jio

#348 Příspěvek od jio »

slavoo píše:No a cenove sme úplne niekde inde.. :) ANO alternatívy určite sú...

Cenově - no jak se to vezme. Máš nabíječku za x tisíc, baterky za dalších y a chceš šetřit na nabíjecím kabelech, které jednou uděláš a pak je máš tzv. nafurt?

Ty 4 konektory jsou proti klasickým GOLD lepší. Jak měřením přechodového odporu, tak pevností. Použít tam plechové banánky z nejbližší elektroprodejny jde samozřejmě také. To je ale už jen tvá volba. Je to ale asi tak, jak bys dal 22" monitor k 10 let starému PC s Pentiem a integrovanou grafikou. Fungovat to asi bude ...
jio

#349 Příspěvek od jio »

Mám ju už vyše roka a zatiaľ spokojnosť. Ale minulý týždeň sa mi ju podarilo odpáliť...

Že by další pokračování seriálu? Začalo to FMA Cellpro ...
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od slavoo »

Nemáte niekto presnejšie info kedy budú skladom na HC ??
m2
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od m2 »

slavoo píše:Nemáte niekto presnejšie info kedy budú skladom na HC ??
začiatkom novembra píšu... :wink:
m2
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od m2 »

jio píše:
Mám ju už vyše roka a zatiaľ spokojnosť. Ale minulý týždeň sa mi ju podarilo odpáliť...

Že by další pokračování seriálu? Začalo to FMA Cellpro ...

Nerozumiem. IMHO on neodpálil nabíjačku. IMHO škrtol mínus pólom o piny nezapojených balančných konektorov na telese nabíjačky.

Stalo sa mi to už dva razy, lebo to poradie zapájania balančný - plus - mínus znamená, že mínus samec sa kdesi plandá pri zapájaní plus samice a občas si škrtne. Prepáli to nejaký kúsok plošáku na balančnom daughterboarde, to sa preletuje naspäť a hotovo, nič svetoborné.
jio

#353 Příspěvek od jio »

robinez píše:... a podarilo sa mi pred zapojením mínusovou koncovkou od batérie škrtnúť o kovový kryt nabíjačky. ...

Stejná příčina ukončila život několika Cellpro.
m2
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od m2 »

jio píše:
robinez píše:... a podarilo sa mi pred zapojením mínusovou koncovkou od batérie škrtnúť o kovový kryt nabíjačky. ...

Stejná příčina ukončila život několika Cellpro.

No, mal som otvorené tri rôzne iChargery a o galvanickom spojení čohokoľvek s krabičkou iChargera neviem nič.

coro??
m2
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od m2 »

Keď sme tu diskutovali LogView - tak za haluz roka považujem ciachovanie osí:

Obrázek

"milujem" ten software... :?
coro

#356 Příspěvek od coro »

Pozrel som na vrak 106 a nič tam galvanicky spojené nie je, len k jednému zo stĺpikov mal viesť kondenzátor ktorý ale niekto odstránil (nie ja, asi odiginál).
Pokiaľ viem Ichargery mali problém že cievka meniča sa dotýkala hliníkového obalu a keď sa predrala, vyhorel - ale prečo vlastne, keď nič iné k obalu pripojené nie je, to neviem. Pod tranzistormi sú nevodivé podložky.....
jio

#357 Příspěvek od jio »

Jen tak na okraj, u iCharger je i docela obtížné brnknout o nějakou vodivou část. Nabíjí se přes silové vodiče. Dám pár fotek jak nabíjím já.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Naproti tomu u Cellpro to je velmi jednoduché, tam se nabíjí přes balanční konektor. Proto tam také používám tu krytku. Důvod? Taky jsem si brnknul o spojovací destičku, naštěstí bez následků.
Obrázek
robinez

#358 Příspěvek od robinez »

Takže pre všetkých. Ten konektor som brnkol o krabičku nie o konektory :lol: Na 99%. (1% nechávam svojmu parkinsonovi.... )Našťastie zhorel len plošák s rozvodmi na balančné konektory, ktorý je obojstranný. A samozrejme zhorel na strane kde sú tie konektory naletované tesne na ňom, takže na prepojenie som použili prachsprosté kábliky
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
m2
Kontaktovat uživatele:

#359 Příspěvek od m2 »

robinez píše:Takže pre všetkých. Ten konektor som brnkol o krabičku nie o konektory

Ak máš ohmmeter, premeraj si na odpojenom iChargeri všetky balančné piny aj silové vodiče voči krabičke.
Dano

#360 Příspěvek od Dano »

[quote="jio"]Jen tak na okraj, u iCharger je i docela obtížné brnknout o nějakou vodivou část. Nabíjí se přes silové vodiče. Dám pár fotek jak nabíjím já.

Ten toroid na nabíjacom kábli je potrebný?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“