EDF 800W - 4S1P2450 LiPol nebo 4S1P LiFe?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
bohdan0000
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od bohdan0000 »

oto ide ... z Hc dostanes produkt, ktorý keď upravíš bude v pohode ak chceš top špicu tak plať ... ale vieš radšej dám pár korún ako drahé veci mlátiť o zem a potom plakať...
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Lada B »

Něco na tom je, takže první cesta byla china dmychadlo ve stavebnici Learjetu od Jamary. Tam jsem to nechal a v pohodě, lítá to. Letadlo z EPS jsem se rozhodl vylepšit potahem oracovru. EDF stačí čína.
Jenže výsledek sice vypadá jakš takš, ale není podle mojich představ. Teď stavím Airbus A320. Z desek to řežu drátem a potah bude liminát a nevím jestli barva nebo fólie. Tak chci něco co bude vypadat pěkně a hlavně fungovat. Vášafén je z uhlíku a fakt se nehne. Pokusně jsem tam dal již zmíněný motor 3500kV a připojil 6S1P LiPo. Vzhledem k tomu, že jsem to držel v ruce a připojené baterce, jsem dal 2/3 plynu. Budík se zasek na 800W, proud na 57 A a na dmychadle ani známka škrábnutí rotoru a hlavně žádné vybrace. Piští od spoda do otáček pořád stejně. To ty plasťáky drnčej. Plastový EDF se mi tu válej už 4 kusy a Airbusem končím. Začnu zase stavět ,,sociální" vrtulový pohon.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RiMr »

Ještě kdyby tak kluci šikovný od Vasafanu udělali EDFka s tím "turbínovým" sound efektem... :-) Mají tam 120mm v přípravě, tak jsem zvědavý co to bude. Né že bych to kupoval, jen jsem zatím zvědavý... :-)
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Lada B »

Jestli bude umět 2x tolik (a tomu věřím) co 65, tak to do baráku nechci. To musí být hroznej průvan.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
baisy

#35 Příspěvek od baisy »

Moje osobní zkušenost s LIfe je špatná. Mám Katanu F3A od Hyperionu a na prvotní lety jsem do ní nacpal 10 čl. A123 2300mAh. Běžely pěkně po dobu 2 minut, poté opadlo napětí a nebyl to už akrobat. Odběr byl na plnej plyn 53A. Samozřejmě jsem na něj nelítal furt.
Po měsící trápení jsem osadil Hyperion 8 čl. 4200 a není zřetelný pokles výkonu po celou dobu letu ( ano mám jen asi 30 cyklů).

Nedoporučuji pro dmychadlo tyto baterky, protože si myslím že brzy opadnou napěťově a tím nebude výkon. Jedině porovnat napřímo - kluci Ti je nabízeli. Porovnání napětí a tabulkových proudů je možné ale jak sami víme praxe je jiná.

Baisy
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/
Abu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Abu »

Ja myslim ze u toho akrobata byl spis problem s kapacitou. Moje era s A123 maj taky jen 2 minuty motoru, ale staci to na 10 - 30 minut litani. A rozhodne se u tech baterek nijak neprojevuje vadnuti behem tech dvou minut, na zaznamech z vyskomeru je jedno stoupani jako druhe, 25m/s nezalezi jestli hned po startu, nebo nekde kekonci.
Ale do dmychadla vyjdou lipol lepe, nizsi vaha a vyssi kapacita.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
baisy

#37 Příspěvek od baisy »

Kapacita byla po 5-ti minutách dostrkána 1800 mAh - v tom asi nebyl problém ale po minutě měl pack který měl na začátku 34V po vzletu a dvou okruzích tak na něm bylo 29V - a všechny články byly kontrolovány na vnitřní odpor a dobyty na stejnou mez Cellpro 10s.

Holt mě nesedly. Jinak je používám jako přijímačovky-bez problémů.
Baisy
moje hračky
Abu
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Abu »

Zvlastni. No kazdopadne ja je provozuju v dost jinem rezimu. Pri odberech kolem 60A spadne prakticky od zacatku napeti nekam k 2,6-2,5V na clanek a tam se pak drzi az do konce. Ale zatezuje je stylem 5-10s plny plyn a pak 1-10minut na odpocinek. Po 2 minutach motoru dobijim 1900 priblizne.

Jestli budu pristi rok porizovat nejakeho "motoraka - akrobata - polomaketku", tak tam na 95% pujdou nejake ty nove lipol (6s 3300-4000, 30-40C).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od RiMr »

baisy píše:Jedině porovnat napřímo - kluci Ti je nabízeli. Porovnání napětí a tabulkových proudů je možné ale jak sami víme praxe je jiná.

Baisy

Vyzkouším, vše je na cestě, ještě jsem si objednal i infrateploměr a "tahový" měřič (prostě ten digitální mincíř na ryby z ebay), vyrobím "nějaký" stand a změřím to. Budu schopen změřit odběr, napětí, statický tah, teplotu accu.
JENDA01

#40 Příspěvek od JENDA01 »

RiMr píše:
baisy píše:Jedině porovnat napřímo - kluci Ti je nabízeli. Porovnání napětí a tabulkových proudů je možné ale jak sami víme praxe je jiná.

Baisy

Vyzkouším, vše je na cestě, ještě jsem si objednal i infrateploměr a "tahový" měřič (prostě ten digitální mincíř na ryby z ebay), vyrobím "nějaký" stand a změřím to. Budu schopen změřit odběr, napětí, statický tah, teplotu accu.

Ahoj,
jestli chceš to dmychadlo otestovat tak jsem ti k službám :D pomohl jsi mi, teď teď je řada na mě .Už jsem tuhle šílenost doma taky páchal se 64mm. :lol:

http://jenda01.rajce.idnes.cz/06.08.200 ... EDF/#album

Obrázek

taky docela zajímavá altrenativa je to dražší ale ne přehnaně . Za set
cc-145 dolarů.

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne úte 17.11.2009 20:16, celkem upraveno 1 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od RiMr »

Jé Jendo jsi hrozně hodný, ale stejně si musím ten stand udělat, už jsem se k tomu dlouho chystal a teď když už jsem nakoupil měřící "pípáky" tak se k tomu snad dostanu :-)
JENDA01

#42 Příspěvek od JENDA01 »

Tak s chutí do toho. :lol: Někdy budeš překvapenej co říká teorie a co praxe :D (co naměříš.)

Jenda
baisy

#43 Příspěvek od baisy »

No Jendovi bych věřil. Poté co mě ukázal motor co měl doma za pár kaček a po výměně v mém větrůňku se z něj stala pro mě střela stoupající kolmo k nebi již nehaním čínský a jiný motory. Opravdu jsem zíral na jeho udělátko a tak je ověřeno že je lepší to měřit a pak montovat do éra. Samozřejmě pokud někdo nemá nic proti měření a věří raději papíru - můj problém a pak se divím.

Baisy
moje hračky
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RiMr »

JENDA01

#45 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
já jsem koukal že na -HC- jsou nové baterky Li-Fe ale placatý jako Li-Pol.
Docela by mě zajímalo co je to zač.

Obrázek

Capacity: 4500mAh
Configuration: 2S2P / 6.6v / 4Cell
Constant Discharge: 30C
Peak Discharge (10sec): 40C
Pack Weight: 317g
Pack Size: 139 x 44 x 25mm
Charge Plug: JST-XH
Discharge plug: 4mm Bullet-connector
Charge 5C

Cena je příznivá ale jestli to nejsou nějaké srá---ry :D Docela bych je vyzkušel ale moc velká kapacita/váha které bych nevyužil ve svých letadlech.
Jenda
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“