Výchylky kormidel u F3A Rhapsody
Výchylky kormidel u F3A Rhapsody
Jaké by jste doporučili nastavit výchylky a Expo kormidel. A s jakými začít pro zálet. Rozpětí 1920 mm, délka 1990 mm.
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výchylky kormidel u F3A Rhapsody
tom1969 píše:Jaké by jste doporučili nastavit výchylky a Expo kormidel. A s jakými začít pro zálet. Rozpětí 1920 mm, délka 1990 mm.
Podle toho na co se citis, a cim si uz lital ...
Osobne bych tam dal:
EXPO -40%- 50% na "male vychylky 40%
Expo -65-75% na velike vychylky 75 -85%
ale to je moje opinie na dalku, tak nastavuji ostatni era pro zalet nebo "poletavani"
treba tady nekdo Ti doporuci nejak jinak .... Tvoje volba
PS. a v manualu to neni ? kolik male a kolik velike ???
Na Matadorovi jsem měl na vejškovce 12mm na obě strany, expo 25%, křidýlka byly 20mm expo 20%.
Nyní mám Katanu F3A a na ní je vejškovka 8mm na obě strany,expo 75% a křidýlk 15mm expo 75%.
Zde je vidět že univerzální nastavení neexistuje a že i rozdíly v letadlech a velikosti jejich řídících ploch jsou velké.
Může Ti poradit člověk se stejným érem ale asi jeho nastavení Ti nebude vyhovovat - každej preferuje jiný nastavení.
Pouze logicky a se selským rozumem si to nastav na menší a větší výchylky a expo začni na třeba 30% u obého a pak si to zkoušej. Nastavit F3A je dlouhodobá záležitost - ostatní jistě potvrděj.
Baisy
Nyní mám Katanu F3A a na ní je vejškovka 8mm na obě strany,expo 75% a křidýlk 15mm expo 75%.
Zde je vidět že univerzální nastavení neexistuje a že i rozdíly v letadlech a velikosti jejich řídících ploch jsou velké.
Může Ti poradit člověk se stejným érem ale asi jeho nastavení Ti nebude vyhovovat - každej preferuje jiný nastavení.
Pouze logicky a se selským rozumem si to nastav na menší a větší výchylky a expo začni na třeba 30% u obého a pak si to zkoušej. Nastavit F3A je dlouhodobá záležitost - ostatní jistě potvrděj.
Baisy
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
baisy píše:Na Matadorovi jsem měl na vejškovce 12mm na obě strany, expo 25%, křidýlka byly 20mm expo 20%.
Baisy
Samozrejme, kazde ero je jiny, jine plochy, jine vychylky.... nastaveni jedna vec a zalet druha, a myslim ze zalet bude docela dlouhy proces ....
vice by napovedelo pokud se pilot okresli co uz ma za sebou popr. najde si kolegu v okoli. Hodne stesti.