Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#331 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:roztoč ji na 10000 ot a bude to zajímavé.

10krpm = 3kW. 3kW na vrtuľových listoch o hmotnosti 2x 4,5g??
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
ciki62
Kontaktovat uživatele:

#332 Příspěvek od ciki62 »

m2 píše:Dnes som to vyskúšal, výsledkom je rozbité lietadlo, smola...

Ale s 1,1kW ten 1,7kg ťažký 2,1 m vetroň s takto štíhlou vrtuľou, to bolo zlé - na štart ťahu málo máličko, štart sa vydaril len vďaka silnému protivetru. Po odhodení to nechcelo letieť ani stúpať, až v zostupnej pasáži premetu sa tá vrtuľa chytila. Áno, potom to už fičalo, lenže zasa pri spomalení v klze a pridaní plynu tam bola len presadnutá vrtuľa lenivo posúvajúca lietadlo v miernom stúpaní, ... :-(

Koľko kW tá 14,5x14 vlastne znesie / pre aké pohony je určená??

tak ako písal graup, treba ju roztočiť :)

ja mám túto vrtuľu ako light pohon pre RW2 F5F (2.4m a 1.8kg), + NEU 1509 1D na 3S a je to absolútne super pohon. Bezproblémový štart, stúpanie a dostatočná rýchlosť na tréning :) Určite lepšie ako široká 15x13
Úzku 16x17 som ešte neskúäšal.
Problém je že si použil blbú kombináciu motor a regler a ešte k tomu aj integrovaný BEC :(( Aspoň model si mohol zachrániť. Pre takéto experimenty sa nikdy nespoliehaj na integrovaný BEC, ale to už asi vieš.

p.s.
aj mne v lete zhorel cc125, ale na zemi. pekelný smrad ešte aj po 2 mesiacoch.
m2
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od m2 »

ciki62 píše:ja mám túto vrtuľu ako light pohon pre RW2 F5F (2.4m a 1.8kg), + NEU 1509 1D na 3S a je to absolútne super pohon. Bezproblémový štart, stúpanie a dostatočná rýchlosť na tréning :) Určite lepšie ako široká 15x13
Úzku 16x17 som ešte neskúäšal.
Problém je že si použil blbú kombináciu motor a regler a ešte k tomu aj integrovaný BEC :(( Aspoň model si mohol zachrániť. Pre takéto experimenty sa nikdy nespoliehaj na integrovaný BEC, ale to už asi vieš.

Výborne, ďakujem, od toho sa budem vedieť odraziť. Ak môžem otázku - ten 1509 máš s prevodom 6,7 alebo 5,2?

Toto lietadlo bolo stavané v čase, keď som naň mal úplne iné požiadavky (13x6,5 na 3s2200 pri 45A oproti neskôr prevádzkovaným 70A na 3s3300 s 13x10 a až posledne 100A na 3s3700). V poslednej dobe som ho používal ako testovacie laboratórium, ono zasa nie je nad osobnú skúsenosť a som rád, že som aspoň dve minúty s takýmto pohonom odlietal, presne teraz viem aké to je. Volcano je novšie a to už má nezávislé napájanie palubnej siete prijímačovkami a vedenie palubnej inštalácie druhou stranou kabíny ako je regler.

Inak modelu zasa až tak moc nie je, na to, že som trup našiel 15m od krídiel je prakticky jediný problém - odtrhnutá klapka na pravom krídle, práve sa snažím zistiť technológiu sceľovania takéhoto odtrhnutého úchytu. Trup sa dá opraviť alebo jednoduchšie kúpiť nový. Inak krídla sú v poriadku, dokonca sa mi zdá, že ani servá nemajú strhané prevody, len kábliky sa im poutŕhali. Nábežky sú bez šrámu (a to krídlo je obyčajné sklo, nemal som ho v uhlíku), výškovky úplne OK. Všetka česť DS Modelu, musím povedať.

Každopádne som rád, že to nevletelo niekam, kde by to narobilo škodu alebo zranenia, lebo predsalen to zasa až tak pomaly nelietalo.

Yo, a pekelný smrad to je už asi údel. Po zhorení iChargeru žena evakuovala deti z domu, toto som doniesol síce len do garáže, ale ten otrasný smrad sa šíri aj tak. Zhorené sú všetky FETy do jedného vo všetkých vrstvách, časť súčiastok sa odletovala, takže na dne trupu je asi zo desať švábov a cievka meniča. Oba silové vodiče sa samozrejme od reglu "odspájkovali". A keďže Redliner sosá vzduch zozadu dopredu, nasal do seba množstvo malých guličiek cínu, sranda...
graup15

#334 Příspěvek od graup15 »

Myslím, že má 1509/1D s 6,7. Je to tak víc využitelné i na větší vrtule.
Jinak stejně by vyhověl např i 1112/1D/6,7 s vrtulí 14/14.
Jinak vítej v klubu experimentátorů. Tobě alespoň něco zbylo, já při euforii s instalací UBEC do Corada a následném prozření, když model potkal ve 150km/h zem už nic nepozbíral...mimo motoru, vše na šrot.
m2
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od m2 »

Hneď po tomto teste tam mala ísť 1115-ka, škoda, že sa to domrvilo...
graup15

#336 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:Hneď po tomto teste tam mala ísť 1115-ka, škoda, že sa to domrvilo...

Jestli chceš model na velmi pěkné létání, ale i na experimenty. Pořiď si Býče.
Ohromné plus je hodně místa v kabině a velmi dobrý přístup k vybavení.
Navíc létá dobře i když ho hodně zatížíš.
m2
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od m2 »

Sú asi dve alternatívne možnosti - reinkarnácia Lynxa (pravdepodobnejšia) alebo nový XCalibur. S Lynxom mám skoro 350 štartov a Beach by bola zasa len podobná dvojmetrovka. Tiež by som rád nahradil Proximu, tam som uvažoval o Aironovi, uvidíme, ako chuť, čas a financie.

Mám teraz jedno nové lietadlo, takže sa mám s čím hrať, ale to si zatiaľ nechám pre seba. :wink:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od Lindbergh »

m2: Chápu to dobře, že to v tom éru tak čoudilo, že se ten čoudo-smrad dostával ven i kolem vidliček? 8O
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od Abu »

To je kupodivu bezny jev (teda u celokompozitu s dutym kridlem). Kdyz jsem pred par lety prijizdel na letiste do Vestce, tak zrovna nebe krizoval Diamond Petra Janku a krasne kouril jako ctyrmotorak. (z nahonu na klapky a kridylka)
Jetak neprezil F5B naloz, smrdelo to jako 100 certu. Nastesti mel prijimacovky.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:To je kupodivu bezny jev (teda u celokompozitu s dutym kridlem). Kdyz jsem pred par lety prijizdel na letiste do Vestce, tak zrovna nebe krizoval Diamond Petra Janku a krasne kouril jako ctyrmotorak. (z nahonu na klapky a kridylka)

No já se naštěstí zařek, že bez přijímačovek už ani ránu... I když se mně už pár lidí smálo, že třeba v novém MiniCoradu mám přijímačovky, že taková malá lemra je nepotřebuje... No ale když jsem viděl těch 60A na 45A Castleu... :lol: Ať si trhnou pitomci, já s tím bez těch přijímačovek do luftu nepudu, i kdyby hecovali sebevíc... :twisted:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od Abu »

Corado je jeste dobry (=velky) :wink:
Ja mam dilema co s 1m pylonakem. Tam uz je mista a vahy fakt malo. Nastesti projekt stale odkladam, ale az to prijde, tak nevim. Snad externi linearni BEC ?
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
m2
Kontaktovat uživatele:

#342 Příspěvek od m2 »

Lindbergh píše:m2: Chápu to dobře, že to v tom éru tak čoudilo, že se ten čoudo-smrad dostával ven i kolem vidliček? 8O

Presne tak. Dokonca aj keď krídlo hermeticky zďaleka netesní o trup, tak to salo dym dovnútra krídla a fičalo von cez vidličku klapky.
graup15

#343 Příspěvek od graup15 »

Abu píše:To je kupodivu bezny jev (teda u celokompozitu s dutym kridlem). Kdyz jsem pred par lety prijizdel na letiste do Vestce, tak zrovna nebe krizoval Diamond Petra Janku a krasne kouril jako ctyrmotorak. (z nahonu na klapky a kridylka)

Já tam byl taky..můžu dosvědčit. Bylo to velmi efektní :D
graup15

#344 Příspěvek od graup15 »

Santa Neu dorazil...už se těším na testy 1115/2D
Obrázek
m2
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od m2 »

K čomu tie 1521 bez prevodovky? Dal si sa na offroady?? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“