Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
R-2

#601 Příspěvek od R-2 »

kratas píše:Já mám takové tý háčky z Telinku

JJ to je docela dobré řešení Telink to dodává k sadě na předělání ES na křidélka, ale asi by to poslal i jen tak....
Zdviha

#602 Příspěvek od Zdviha »

Ahoj pánové,
Easy mi už krásně lítá. Jaké tam máte baterie. Já tam mám 1300 mAh Lipol tak se ptám jestli to unese i těžší (asi určitě, když dovažuju olovem,) zajímám se o značku a kapacitu :lol:

Ať to lítá....
cernos
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od cernos »

Já osobně tem mám 1800mAh a 2200mAh a nedovažuju ani v jednom případě :)
kratas
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od kratas »

Já používám Ray Gold 2200, ty dovažovat nemusím a pak Flightmax 2200 a ty dovažovat musím.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Zdviha

#605 Příspěvek od Zdviha »

Já jsem měl na začátku 1100 mAh NiHm od Sharka a to se mi špatně dovažovalo tak jsem tam šoupl 1300 milíků Lipol. Tak přemýšlím, že jsem ani nepátral jaké napětí má mít ta baterka? 8O Jako elektrikář divný co? Taky jsem uvažoval nad těma Ray Goldama 2200... A jaký má být to napětí :lol:
kratas
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od kratas »

Pokud tam máš tu originál plechovku Permax 400 6V, tak musíš použít u LiPol jedině 2článek 7,4V, kapacita na Tobě.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Zdviha

#607 Příspěvek od Zdviha »

Mám origoš.. plechovku :lol: Dík... (nějak si myslim, ta lipolka co jsem použil má 11,1V :( doufám že se pletu, budu se muset kouknout, právě tluču hlavou o zeď)
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#608 Příspěvek od Michal_N »

Zdviha píše:Mám origoš.. plechovku :lol: Dík... (nějak si myslim, ta lipolka co jsem použil má 11,1V :( doufám že se pletu, budu se muset kouknout, právě tluču hlavou o zeď)

Pokud tam máš 3s LiPol, tak to dobré není. Pokud by se ti ale nechtělo investovat do nových baterií, tak teď už bývá venku chladno, takže nějaký čas by to ten motor mohl vydržet, pokud nebudeš létat moc dlouho na plný plyn. Až by ti motor odešel, tak bys mohl koupit nový určený pro 3s LiPol, nebo přejít na stříďák.
Jeden můj kamarád provozoval na 3s LiPol originální plechovky v Twinstar. Postupně je samozřejmě odrovnal, ale několik měsíců to vydržely a to létal v létě.
Zdviha

#609 Příspěvek od Zdviha »

TO Michal_N: Dík, docela jsi mne uklidnil.... protože na tu 3s lipolku nelítám ani měsíc a vzhledem k tomu, že lítám jen o víkendech, tak motor snad neutrpěl. A na plný knedlík nelítám, spíš jen vystoupám a kroužím zurück dolu.
Nový baterie určitě koupím.... dííkyy
Zdviha

#610 Příspěvek od Zdviha »

Ahoj všichni,
nejsem si jist, zda jste se o tom tady bavili... ale jaký barvy použít na Easyho. Viděl jsem tady v tom topicu ty krásně prohnutý VOP. Tak se informuju, aby se mi to taky nestalo... 8O
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#611 Příspěvek od ROMI »

Ako som tu uz pisal, motor vydrzi asi 6 min na 3s lipol 2200...
Fun Star 3D & T9x
Zdviha

#612 Příspěvek od Zdviha »

Já tam měl 3s 1100 mAh :( ale uz jsem si koupil jednu Lipolku 2s 2200 goldrayku a jednu sedmičlánkovou nihilku u který válčím s vyvážením :( . Motor OK, ale časem taky přijde asi vyměnit :)
Zdviha

#613 Příspěvek od Zdviha »

Ahojky,
mám na vás, pánové, dotaz: Jak vyvažujete Easyho, když je těžkej na předek. Ten způsob, co používám mi nepřijde vhodný :( ..
jidole
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od jidole »

Easyna těžká na předek? Měříš správně těžiště? Mám v předku ještě několik olověných kuliček abych měl těžiště na správném místě. Jinak pokud potřebuješ dovážit dozadu, tak doporučuju hřebík, a zapíchnout ho zezadu (předtím upilovat hlavičku.
EasyStar se tříďákem, Zlín 50, Tornado XX a pár deskoletů.
mancusco

Vyvážení

#615 Příspěvek od mancusco »

Zdviha píše:Ahojky,
mám na vás, pánové, dotaz: Jak vyvažujete Easyho, když je těžkej na předek. Ten způsob, co používám mi nepřijde vhodný :( ..

Moc o tom nevím, nechal jsem si poradit, ale těžší na předek je dle rad dobré, zvláště ve větru. Mám tam Lipo, vpředu mám asi cca 40 g závaží na kola nalepený na sobě a chycené na sucháč, vyvážený je, když bod posunu cca tak o 1 cm dopředu, tj. při vyvážení na dané body je těžký na předek. Pak při středových polohách páček, tj. i plynu letí stále rovně, možná malinko vytrimována výškovka nahoru. Zrovna tak např. směrovka je v klidu trochu vlevo, kvůli tahu motoru. Zdá se mi to takhle dobré a tak mi i na letišti poradili a letí rovně i při větru.
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“