T-REX 600 NITRO NEBO ELE.?KDE KOUPIT
T-REX 600 NITRO NEBO ELE.?KDE KOUPIT
Ahoj, chtěl bych se zeptat co by jste mi doporučovali jestli T-REX 600 NITRO nebo ELEKTRO, co vychází výhodněji a kde koupit - asi bych chtěl objednávat z flying-hobby.com nebo znáte levnější variantu?V Čechách jsem našel vše předražené. Díky moc za info, případně nabídněte bazar.o)
Jsou 2 skupiny lidi - jedni budou zastavat nitro druhy baterky a nikdy se neshodnou co je lepsi
Oboje ma neco.
Pro nekoho to pro druheho ono...
Ja mam malou heli na baterky velkou na nitro. U nitra je super ze neresim jak dlouho se nabiji baterka, prendavani baterek, z autobaterky nabijes 3x a uz neodjedes. Ale zase je vsechno od oleje, smrdi to, serizujes motor...
A cenove to vychazi podobne - spise lepe pro nitro. (elektrika ma nevyhodu ze kdyz spadnes a znicis baterku tak se to dosti prodrazi, nitro zase muzes zadrit...)
Tady je dost rozsahla diskuze kde je vlastne popsano praktciky vsechno:
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2.php?idforum=21&potec=1142683
Pro nekoho to pro druheho ono...
Ja mam malou heli na baterky velkou na nitro. U nitra je super ze neresim jak dlouho se nabiji baterka, prendavani baterek, z autobaterky nabijes 3x a uz neodjedes. Ale zase je vsechno od oleje, smrdi to, serizujes motor...
A cenove to vychazi podobne - spise lepe pro nitro. (elektrika ma nevyhodu ze kdyz spadnes a znicis baterku tak se to dosti prodrazi, nitro zase muzes zadrit...)
Tady je dost rozsahla diskuze kde je vlastne popsano praktciky vsechno:
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2.php?idforum=21&potec=1142683
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Pokud mas z trochu zkusenosti nebal bych se jit do bazaru. Taky sem koupil jetou a nelituju. Chce to si k cene pridat par tisic na novy loziska a podobne a mas z toho zase novej stroj. Ted jsou nejake k mani treba na modelbazaru za docela prijatelnou cenu. Akorat bazar ma nevyhodu ze netusis co s tim predchozi majitel delal a co "zprasil" a podobne takze to chce dukladnou kontrolu.
Kazdopadne prechodu na 600 nelituju, je to hrozne znat. Maly mrchy uz nechci videt
Kazdopadne prechodu na 600 nelituju, je to hrozne znat. Maly mrchy uz nechci videt
No tak to bych se 600 trochu bal, neumim si predstavit jak treba seridis stopu listu pokud neumis poradne zaviset. Neni uplne od veci se naucit na 450 a az s ni nebudu tolik mlatit jit dal
Nebo byt alespon s 600 maximalne opatrny a litat daleko - neumim si prestavit roztoceny rotor v obliceji a podobne, 450 toho zas tolik neprovede.
Jinak bych s koupi mozna pockal na jaro a prubezne sledoval nejake super nabidky v bazarech.
Jeste k nitro/elektro. Pokud bych uz mel nabijecku ktera zvladne 10S nabijet alespon 3C uvazoval bych o elektrice. Li-polky delaji celkem pokroky a da se ocekavat ze casem nitro vytlaci, ale porad vidim velky problem s nabijenim na letisti. Sice nova generace umoznuje nabijeni 5C ale to pro 10S4000mAh znamena pres 700W coz dnesni nabijecky neumoznuji. Nehlede na to ze je dalsi problem s napajenim nabijecky - jedno nabiti vycucne kolem 15AH (proud trvale 60A) takze autobaterka nepripada v uvahu pokud chci jeste odjet... A tahat sebou dalsi oloveny baterky nebo centralu se mi nechce
Nebo byt alespon s 600 maximalne opatrny a litat daleko - neumim si prestavit roztoceny rotor v obliceji a podobne, 450 toho zas tolik neprovede.
Jinak bych s koupi mozna pockal na jaro a prubezne sledoval nejake super nabidky v bazarech.
Jeste k nitro/elektro. Pokud bych uz mel nabijecku ktera zvladne 10S nabijet alespon 3C uvazoval bych o elektrice. Li-polky delaji celkem pokroky a da se ocekavat ze casem nitro vytlaci, ale porad vidim velky problem s nabijenim na letisti. Sice nova generace umoznuje nabijeni 5C ale to pro 10S4000mAh znamena pres 700W coz dnesni nabijecky neumoznuji. Nehlede na to ze je dalsi problem s napajenim nabijecky - jedno nabiti vycucne kolem 15AH (proud trvale 60A) takze autobaterka nepripada v uvahu pokud chci jeste odjet... A tahat sebou dalsi oloveny baterky nebo centralu se mi nechce
To já mám kámoše který mě se seřízením motoru apod pomůže, toho se nebojím, dal bych mu helinu zkontrolovat.o)
Takže tohle je bez problému a samozřejmě bych byl max. opatrný stejně jako u T-450, to je jasné, pomalu a v klidu.
šel by si tedy do bazaru?
právě jsem přemýšell si třeba koupit kit a přes zimu to pomalu postavit, ale ze zahraničí, ceny mají docela dobré, ale nevím jaký obchod kdyžtak zvolit, kdyby si mě poradil v tomhle bylo by to super
Takže tohle je bez problému a samozřejmě bych byl max. opatrný stejně jako u T-450, to je jasné, pomalu a v klidu.
šel by si tedy do bazaru?
právě jsem přemýšell si třeba koupit kit a přes zimu to pomalu postavit, ale ze zahraničí, ceny mají docela dobré, ale nevím jaký obchod kdyžtak zvolit, kdyby si mě poradil v tomhle bylo by to super
To je dobre ze ti nekdo pomuze. Diskuze je fajn ale kdyz to clovek nevidi...
S tim bazarem je nutny byt opatrny a nekoupit prvni srot a nechat si to ukazat v letu (idealne vzit kamarada sebou). Ale nebal bych se toho. Jak sem jiz psal moje 600 je koupena z bazaru a udelal bych to znova.
S zahr. obchodama zkusenosti nemam to musi poradit nekdo jinej.
Jeste by stala za uvahu nejaka akce (nesvacily - predved a prodej, modelhobby...) a vyuzit nejakou vystavni cenu
S tim bazarem je nutny byt opatrny a nekoupit prvni srot a nechat si to ukazat v letu (idealne vzit kamarada sebou). Ale nebal bych se toho. Jak sem jiz psal moje 600 je koupena z bazaru a udelal bych to znova.
S zahr. obchodama zkusenosti nemam to musi poradit nekdo jinej.
Jeste by stala za uvahu nejaka akce (nesvacily - predved a prodej, modelhobby...) a vyuzit nejakou vystavni cenu
co jak funguje? Vystavni akce? Normalne jako kazda jina vystava
napr.: http://www.minfo.cz/nesvacily/Predved09rep.php
napr.: http://www.minfo.cz/nesvacily/Predved09rep.php
akorat na poslednim "predved a prodej" bylo dost malo vrtulniku, rok predtim docela dobry. Uvidime letos.
Mozna jsou jeste nejake dalsi akce spojene s prodejem ale o tech nevim...
Jo a bazar se mi osvedcil tento: http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/vrtulnik/spalovaci-motor/ ale ten pravdepodobne uz znas
Mozna jsou jeste nejake dalsi akce spojene s prodejem ale o tech nevim...
Jo a bazar se mi osvedcil tento: http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/vrtulnik/spalovaci-motor/ ale ten pravdepodobne uz znas
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
Ono taky si musíš položit otázku "mám kde létat"
S elektrikou si v podstatě zalétáš leckde ale se spalovákem už to tak jednoduché není. Vzhledem k tomu, že to řve a čoudí tak v okolí obytných domů si moc nezalítáš. Za další ani zemedělci nemají spalováky příliš v oblibě. Mám to z vlastní zkušenosti a už jsem byl vyhozen z různých míst.
Zase ta elektrika to prostě není ono.
Jinak bych tak řekl, že je to nastejno, pořizovací náklady a provoz.
Jak píše Maxipes. Každé má prostě svoje.
A vrťas bych koupil u nás. Nákupem na flying-hobby.com toho zase tolik neušetříš.
S elektrikou si v podstatě zalétáš leckde ale se spalovákem už to tak jednoduché není. Vzhledem k tomu, že to řve a čoudí tak v okolí obytných domů si moc nezalítáš. Za další ani zemedělci nemají spalováky příliš v oblibě. Mám to z vlastní zkušenosti a už jsem byl vyhozen z různých míst.
Zase ta elektrika to prostě není ono.
Jinak bych tak řekl, že je to nastejno, pořizovací náklady a provoz.
Jak píše Maxipes. Každé má prostě svoje.
A vrťas bych koupil u nás. Nákupem na flying-hobby.com toho zase tolik neušetříš.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Ahoj, právě že jsem to počítal a ušetřím docela dost pokud koupím v nějaké promo, tak nevím. Já jsem byl také přesvědčený na elektro, ale kámoš mě včera nahlodal - lítá se Sinergy, což je už panečku helina a nemůže si spalovák vynachválit, jen dotankuje a letí dál. Mám dotaz co říkáte na tyhle baterie - http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=2375
vím že je to základ, ale já to budu mít jen na poletování a potom na maketu.
Jinak mě se zdá lepší elekt. ale ta představa že jen natankuji a letím dál a taky představa těch drahých článků.........
vím že je to základ, ale já to budu mít jen na poletování a potom na maketu.
Jinak mě se zdá lepší elekt. ale ta představa že jen natankuji a letím dál a taky představa těch drahých článků.........