kupování ze zahraničí

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kraro

#31 Příspěvek od kraro »

svitek píše:Tak k tomu helipalu jak jsem slíbil.Objednal jsem 3.9.,7.9.odesláno a dnes 9.9. u mě doma.Vzorně zabaleno,jsem spokojen.Váha necelých 400g a poštovné asi 9 dolarů.

Rychlost slušná .... co jsi objednával ?
svitek

#32 Příspěvek od svitek »

Objednával jsem na Trex 450 11 zubový pastorek a kovový upgrade na hlavní a zadní rotor v černé barvě.Jedno oko kloubu dřelo o držák stabilizátoru,ale stejně jsem to celý rozdělal a zalepil šrouby.Do heli to půjde asi až příští rok,potřebuju ještě další věci(kapotáž,motor).Zatím stejně jenom visím.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
Kenny McCormick

#33 Příspěvek od Kenny McCormick »

Upozornujem na obchod rc711.com, niektore veci, ktore maju oznacene "kup teraz" - cize na sklade, skladom nemaju. Objednal somu nich gyro futaba401 /87€/, 4.9., a stale bol stav v kosiku "caka". Po otazkach na nich mailom 14.9. ze naco cakaju, mi zrusili objednavku a promptne vratili peniaze s tym, ze ho "nevedia pre mna zohnat".

eHirobo - tak tam mi zamrzla nejak objednavka, objednaval som 3.9. a takisto po dotazoch 14.9. mailom, mi tovar promptne zbalili, a odniesli na postu.

Hobbycity - objednaval 3.9. a odoslane do 24 hod., ale este nedoslo :P
Kenny McCormick

#34 Příspěvek od Kenny McCormick »

ďalšie moje skúsenosti s internetovými obchodmi

RCBestSeller = objednana zasielka 14.9., odoslane 18.9., doslo 22.9., posiela ale len EMS, takze trosku drahsie postovne, ale rychle.

HiModel = zaujimave ceny niektorych dielov. Na vyber 5 druhov zaslania zasielky. Trosku drahsie postovne a POZOR, uctuju si 2,9% z ceny faktury nejaky poplatok za platbu paypal-om. Objednaval som 17.9., odoslane 18.9. dnes 23.9. uz doslo, ale FedExpresom, rozdiel v obyc. postovnom a fedexom bol len 5 USD. Zaujimave bolo sledovat trasu zasielky Cina-Memphis/USA/-Pariz-Vieden-Bratislava :P

eHirobo- 14.9. odoslane, 18.9. odletelo, 22.9. na slovensku, 23.9. - dnes maju prejednat na colnici, tak cakam, ze do piatku dojde...

Hobbycity - tak tu som sklamany, pise mi to, ze zasielka je od 19.9. na slovensku a.... NIC... ani na colnici este neni.. :cry:
baris

#35 Příspěvek od baris »

Chci se zeptat. Jak poznam na Ehirobu ze maji zbozi skladem?
Kenny McCormick

#36 Příspěvek od Kenny McCormick »

Jednoducho - neda sa kliknut na odkaz pod tovarom a tym padom pridat do kosika.

Buy now - kup teraz
Out of stock - nieje na sklade
Kenny McCormick

#37 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tak mi to dnes konescne doslo: Aj eHirobo aj Hobbycity.
Obe baliky zastavili vcera colnici a poslali mi predvolanie, dnes som musel nabehnut do Kosic na postu - colne oddelenie a dokladovat cenu vypisom z banky, paypalu aj kopiou objednavky z netu. Podla toho mi vyrubali dph, cena bola vypocitana z ceny vratatne postovneho, clo nie, neboli nad 150€. Ehirobo napisal polovicne ceny, nic som nezaskrtaval. HC som zaskrtol 100%, a nakoniec to bol celkom maly balik, mozno by presiel, keby napisali oni po svojom, ale stretol som tam dalsieho cloveka, co dostal z HC balicek, zrejme to dokladne preveruju. Inak vyhybanie sa plateniu dph je udajne trestny cin.
Tymto sa nestazujem, robia si len svoju pracu, podla zakonov, /sice blbych, ked nad 22€ sa plati dph/ len informujem ostatnych, ako to tu chodi /na slovensku/, ked si budu chciet nieco objednat.
Tak ci onak, aj tak je vela veci lacnejsich, aj ked zaratam dph a postovne, stale som usetril min. 30%, mozno viac.
Kenny McCormick

#38 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mam otazku na obchod

http://www.hobby-wing.com/

Objednavali ste uz odtialto? Bral som par veci 2.9., poslali potvrdenie objednavky, a dalej sa nic nedeje, tak neviem ci preto, ze v cine bol do 6.9. statny sviatok. V tomto obchode sa neda prihlasit a vytvorit svoj ucet. Nemate s nimi niekto skusenosti? Dodacie doby a pod...
Milošek

#39 Příspěvek od Milošek »

Když takhle koukám na ty ceny v zahraničí,také bych si rád objednal nějakou RTF heli odhadem kolem 250 USD.Jenže nemám potřebné "platební karty" a hlavně,a to je horší, nevládnu AJ. pro případnou korespondenci s prodejcem.Hold byla doba kdy se učila pouze Ruština.Kdyby se našel někdo z Prahy a k své objednávce by přidal něco navíc,byl bych moc rád.Poštovné a ostatní poplatky bych uhradil v plné výši.Samozřejmostí je osobní domluva.Byl by to hezký dárek na vánoce.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od prochel »

Milošek píše:Když takhle koukám na ty ceny v zahraničí,také bych si rád objednal nějakou RTF heli odhadem kolem 250 USD.Jenže nemám potřebné "platební karty" a hlavně,a to je horší, nevládnu AJ. pro případnou korespondenci s prodejcem.Hold byla doba kdy se učila pouze Ruština.Kdyby se našel někdo z Prahy a k své objednávce by přidal něco navíc,byl bych moc rád.Poštovné a ostatní poplatky bych uhradil v plné výši.Samozřejmostí je osobní domluva.Byl by to hezký dárek na vánoce.
nemusíš se vůbec ničeho bát já taky nevládnu anglinou stačí google překladač , ján jsem postupoval tak , založil jsem si konto jen na internetový obchody a k němu platební kartu na platbu přes internet , pak jsem si založil PAYPAL český návod tady http://vydelky.blog.cz/0611/paypal-com- ... ucet-navod
a nakupuji jen s vyskoušených zahraničních obchodů první objednávka byla jen za cca 100 doláčů a byly to nervy než to přines pošták a dneska už to beru jako kdy bych nakupoval v tuzemsku , při nakupování v osvědšených zahraničních obchodech se neni čeho bát oni si nedovolí žádnej podraz helidirect,infinity hobby , flying-hobby,hobbycity,espritmodel fungujou na jedničku :)
Milošek

#41 Příspěvek od Milošek »

Dík za radu.Určitě se po tom budu pídit páč ty ceny tady proti tomu jsou dost přehnané myslím.
jez_cz

PayPal

#42 Příspěvek od jez_cz »

Jen drobné doporučení: pro učet u PayPal je dobré mít odlišné heslo než pro účty u těch obchodů, tam může být heslo klidně stejné, u PayPal však je dobré mít to heslo odlišné. Jen jako prevence.
I květák je jen vycepované zelí
Kenny McCormick

#43 Příspěvek od Kenny McCormick »

Neviem ake mate skusenosti momentalne vy, ale z HC aj dealExtreme cakam nejake drobnosti 4 resp. 5 tyzdnov a stale este niesu ani na slovensku. Vlastne stvrdli v HongKongu, este neodleteli. Oni uz snad maju vianoce, alebo sa im minuli lietadla... Na HC im trva min. tyzden kym nieco zbalia a odnesu na postu...
HynX
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od HynX »

ja mam z DX dve objednavky "shipped" od 2.11. a 9.11. a doteraz nie su doma :( z HC mi prisiel mail, ze balik dali na postu 30.11., ked kliknem na tracking number, doteraz balik nemaju ani len zaregistrovany :(
bud maju vianoce alebo vela objednavok :)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
papaya

objednavka ehirobo

#45 Příspěvek od papaya »

Zdravim vas, chcem sa opytat ako to cele prebehne ked si to das poslat airmailom.

Objednaval som nejake veci, napisali mi ze 29.1 to opustilo HK, doteraz ma nikto nevyzval k doplateniu DPH, clo. Stale cakam , uz som trochu nervozny.

Ako to prebieha? Pride postar a donesie bud balik, alebo dopis od colnej spravy?
alebo to riesi UPS?

Ja som objedaval viac krat z HK(nie heli, ale elektroniku), dorucenie cez Airmail, vzdy mi to doniesol UPS kurier. Tak teraz neviem ako je to s heli obchodmi.

dik za info.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“