Úchylka?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
kubajs

#61 Příspěvek od kubajs »

Jo na trávu jsem úplně zapomněl, to je ještě větší úchylka ;). Když vidím krásně posekaný trávník, nikdy nezapomenu podotknout, že bych sem hned zašel zalítat :).
Vždycky těžce závidím golfistům ten jejich nádherný trávníček.
Dřív jsem v přírodě obdivoval hlavně lesy / stromy, teď si všímám hlavně pěkných travnatých ploch, kterých je v oblasti, kde bydlím, bohužel extrémní nedostatek. To je jen samé rozorané pole :(.
Když přijedu na Vysočinu, připadám si jako v ráji, tam je téměř každá druhá velká plocha travnatá, vhodná na přistání s větroněm.
were
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od were »

No a co teprve svahove litani a horske louky - tady to otloukame o sutry, sazime do sipkovych keru a napichujem na armovaci zeleza ktera trci ze zeme na zavezenych navazkach a pak clovek pak prijede do hor a tam maji na kazdem druhem svahu krasne posekanou louku od nevidim do nevidim a dole je misto k parkovani a vetsinou rovnou i nejaky utulny penzion...
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od frantaletec »

Jo,ale pro většinu z nás je to trochu z ruky :( :( :) :D takže,keře,dráty a vysoké stromy.Trefit je,není zas tak těžký. :D :D
frantaletec
petertn
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od petertn »

a este aj skacu tie stromy do drahy letu, by sa z toho jeden pos...
potrenujeme aj zivot vevericky
a ze to nie je sport ...
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od fiser.modely »

My si tady stěžovat nemužeme, mame tu mista hodně. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zdekar

#66 Příspěvek od zdekar »

kubajs píše:Jo na trávu jsem úplně zapomněl, to je ještě větší úchylka ;). Když vidím krásně posekaný trávník, nikdy nezapomenu podotknout, že bych sem hned zašel zalítat :).
Vždycky těžce závidím golfistům ten jejich nádherný trávníček.

Jelikož lítám z ruky a přistávám do trávy, tak mě taky docela rozškrtne, když pole kde lítáme najednou zorají. Nízká tráva bez šutrů a nebo vzrostlé obilí, to je ta správná přistávací plocha :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od jackboy »

:D asi vsetci co lietame a mame zavislost od pocasia :lol:
kubajs

#68 Příspěvek od kubajs »

petertn píše:a este aj skacu tie stromy do drahy letu, by sa z toho jeden pos...
potrenujeme aj zivot vevericky
a ze to nie je sport ...

To nevíš, že správný modelář má s sebou vozit 40m horolezecké lano a pořádné boty? :lol: A taky neoprenový oblek, pokud přistává v zimě na rybníce, jako já . :lol:
petertn
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od petertn »

uz chybaju len macky,gps, google maps - niekedy sa to zvrtne tak trochu na geocaching ked sa nieco pototo :lol:
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od frantaletec »

No už jsem lezl na statný dub.Bylo potřeba lano,jak říkáš,ale i 9ti metrový žebřík a dokonce motorovou pilu,protože ero bylo nahoře na větvi,takže nedosažitelné.Dva dny jsme o ero bojovali s 60ti letým kamarádem,nakonec úspěšně.Když jsme toto zvládli"je mi také 60 let"tak jsme uznali,že jsme ještě dobrý.Kdybych to uměl,tak pošlu i obrázek.No,není to úchylka?
frantaletec
pee1
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od pee1 »

Hosi, keby sme nemali takuto nadhernu zalubu/uchylku, tak to by potom bola nuda.

Mne sa ale stava ze pri soferovani sledujem vsetko na okoli pocas jazdy, vlajky, stromy, kriky, pytle, vtaky,... no hruza.
Hitec AFHSS 2,4
www.flyier.sk
petertn
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od petertn »

ja som sa zatial stveral len na 12 az 15 metrovu statnu borovicu. zivica z oblecenia nejako nejde a asi tam niekde mali nieco schovane lesne mravce, alebo mali schodzu, a bol som dost masakerne dostipany...

inac pohoda, zvacsil som smerovku na Easy stare a uz to aj konecne karuje tak ako ma.

nechapem ako sa tie stromy dostavaju do drahy letu lietadla ked urcite vidim ze som pred alebo za hmmmm :?:
kubajs

#73 Příspěvek od kubajs »

petertn píše:ja som sa zatial stveral len na 12 az 15 metrovu statnu borovicu. zivica z oblecenia nejako nejde a asi tam niekde mali nieco schovane lesne mravce, alebo mali schodzu, a bol som dost masakerne dostipany...

inac pohoda, zvacsil som smerovku na Easy stare a uz to aj konecne karuje tak ako ma.

nechapem ako sa tie stromy dostavaju do drahy letu lietadla ked urcite vidim ze som pred alebo za hmmmm :?:

Na ten odhad vzdalenosti si uz davam sakra bacha po jednom letu v dobe, kdyz jsem s litanim zacinal.
Letel jsem s Easy Gliderem v klidu kolem stromu, o kterem jsem si myslel, ze je jeste MINIMALNE tak 20 - 30 metru za letadlem. Hned tesne vedle stromu (mozna tak pul metru) byla hodne vysoka trava. Mijel jsem strom zprava (bokem letadla k sobe) a najednou slysim, jak kridlo smrnclo o tu vysokou travu a letadlo se naklonilo.
Mel jsem tehdy velke stesti, naraz do vetve, pripadne cumakem do kmenu stromu by asi nebyl uz tak pohodovy.
Od te doby, kdyz si nejsem na 100% jisty vzdalenosti, se stromum za kazdou cenu vyhybam.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od petertn »

Vyhybat sa snazim aj ja.
Ale to som lietal na kopci podomnou luka a vedla lesik, kedze to nechcelo ani boha karovat tak mi to pekne suchlo do toho lesika. Parada nekonecna. Este ze to nebolo s kamuflazou hehe
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od fiser.modely »

petertn píše:Vyhybat sa snazim aj ja.
Ale to som lietal na kopci podomnou luka a vedla lesik, kedze to nechcelo ani boha karovat tak mi to pekne suchlo do toho lesika. Parada nekonecna. Este ze to nebolo s kamuflazou hehe
Přesně muj připat litani na svahu.Nikde nic jen napravo lesik,no a něž sem to otočil byl model v nim. :( :(
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“