Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kratas
Kontaktovat uživatele:

#616 Příspěvek od kratas »

Já mám těžiště přesně tam kde má být. Když u svých ér dám težiště více dopředu, tak je to pak tupé na řízení. Když je termika tak mám težiště dokonce ještě více vzadu, aby to bylo citlivé na stoupáky.

Možná težiště více vpředu je dobré do naprostých začátků, ale já lítal hned od prvopočátku s těžištěm přesně tam, kde má být.

Jinak do větru spíše používám mírné zvednutí křídélek nahoru, letadlo se v silném větru uklidní a má pak o něco lepší pronikavost. (samozřejmě tohle platí, pokud má ES křidélka dodělaná).
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Zdviha

#617 Příspěvek od Zdviha »

Ahoj,
křídelka nemám. Ale souhlasím, že těžiště má být tam, kde udává výrobce. Já měl vyváženo s tou špatnou baterií. Teď to s tou gold raykou nemůžu trefit... asi jsem si nedal záležet. Musím to napravit.
Zdviha

#618 Příspěvek od Zdviha »

Ahoj pánové,
omlouvám se, že zase otravuju, ale potřeboval bych poradit. Mám goldrayku 2s. A mám ultramat 8 + adaptér pro balancér pro připojení baterie. Ten se musí upravit, aby patice pasovala do ultramatu 8. Když jsem to upravil na 5 pinů tak mi to nefunguje. Takže nejspíš jsem to upravil špatně. Nevíte jak přijde upravit ten servisní kabel, aby mi to chodilo. Prosííííím :-) Dík za odpověď
Zdviha

#619 Příspěvek od Zdviha »

tak nic... odpověděl jsem si sam pomoci měřáku a už to maká... stejně díííík
Lehok

#620 Příspěvek od Lehok »

Zdravím všechny, mám ES asi půl roku, po havarii jsem slepil a lehce přelaminoval obě křídla (50 gr. sklo), bohužel po opravě ES neletí a padá na čumák. Předtím létal jako fík (klapky, stříďák), krásný skluz. Dnes skluz ani náhodou, těžiště OK a na pohled nic zvláštního. Nevíte někdo co může způsobit takovou změnu? Díky předem za každý názor.
Surgical

#621 Příspěvek od Surgical »

Jak jsi přelaminoval křídla??? V celé ploše? Pokud chceš ES opět zprovoznit, kup samotná křídla jako náhradní díl...
Zdviha

#622 Příspěvek od Zdviha »

Zdravím,
mám takový asi stupidní dotaz. Když chci udělat ES křidélka a chci použít Y kabel, jak docílím toho, aby neměly serva najednou stejnou výchylku (to by asi fungovalo jako brzda..). Mám totiž jen 4-kanálovou soupravu (to se taky musí vyřešit ... ale...).
Díky za odpověď
Surgical

#623 Příspěvek od Surgical »

Přes Y-kabel se čtyřkanálem to nepůjde. Musíš mít každé servo do volného kanálu v přijímači, typicky 1. a 6. kanál (viz manuál k vysílačce) a povolenou funkci/konfiguraci křídla Flaperon.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od kratas »

Zdviha píše:Zdravím,
mám takový asi stupidní dotaz. Když chci udělat ES křidélka a chci použít Y kabel, jak docílím toho, aby neměly serva najednou stejnou výchylku (to by asi fungovalo jako brzda..). Mám totiž jen 4-kanálovou soupravu (to se taky musí vyřešit ... ale...).
Díky za odpověď

Na Y kabelu to nejde, pokud chceš používat křidélka jako křidélka a zároveň jako brzdy.To jde jen když máš každé servo na samostatném kanálu.
SOVA is YouR CO-pilot
mhabr

#625 Příspěvek od mhabr »

Smysl výchylek je dán mechanicky = montáží. Prostě je do toho křídla umístíš obe např. pákama ven. Pak to bude fungovat, jak má, tj. jako křidélka.

Surgical & Kratas: asi jste špatně přečetli otázku, odpovídáte na to, na co se neptal :roll:
cernos
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od cernos »

Ano přes Y-kabel křidýlka na 4-kanále uchodíš.
Ne přes Y-kabel rozumně diferenciaci křydýlek nevymyslíš.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#627 Příspěvek od kratas »

2mhabr: už asi vážně potřebuji nové brýle, no aspoň že to někdo narovnal. Dík
SOVA is YouR CO-pilot
Zdviha

#628 Příspěvek od Zdviha »

Díky... chlapi, ať vám to létá...
Surgical

#629 Příspěvek od Surgical »

Sry taky jsem ten dotaz špatně pochopil. Jinak diferenciace křidélek přes Y-kabel se dá řešit mechanicky - páky na servech v nulové poloze se namontují (obě) vychýlené vpřed ve směru letu 30-45 st. Pak je výchylka křidélka nahoru větší než dolů (což je cílem). Pochopitelně přes volné kanály nastavením z vysílačky se to nastavuje lépe, přesněji a radostněji.
were
Kontaktovat uživatele:

#630 Příspěvek od were »

Jenom doplnim malickost netykajici se primo ES, ze je i moznost diferenciaci nastavovat i kdyz jsou obe kridylka ovladana jednim servem - misto paky se pouzije takove to kolecko a tahla se nenasadi v ose prochazejici stredem toho kolecka (tedy jako by byla na pace), ale obe se posunou o neco vic dopredu nebo dozadu (podle toho jestli je paka na kridelku nahoru nebo dolu) - pisu to jenom, ze stejna tak jako Y kabel ani kridelka umistena na jednom servu neznamenaji ze clovek nutne prijde o diferenciaci
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“