Watty na kila...

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od corsair »

Nic bych nevymejšlel-tedy alspoň já a šel bych do tohoto :
http://www.lm-model.cz/Bf-109E.htm
díky epp to bude plavat samo, a tchán to dokonce i uvidí :lol: :lol: :lol:
já čekám na 1350mm Hurricana.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RiMr »

Mno jo, když já jsem stavěč... :wink:
Né že bych si někdy něco nekoupil hotového, ale mám to tak v poměru hotových k postaveným 1:10 a i ty hotovky většinou rozmydlím na kusy a zase s různými úpravami slepím, abych to "dodělal"... :D
Toho Hurryho pak nafoť, natoč a ukaž! Taky mám jednoho rozdělaného, už asi rok... :)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od corsair »

Snad se ho dočkám, měl by být v teď v srpenci. Ono na tom taky je něco k stavění, jsou to jenom výřezy. Zkus řezat epp a máš mě ve Vinoři nastěhovanéhop natotata. Nápadů co vyříznou bych měl............
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RiMr »

Na to jsem moc velký bastlíř abych někomu řezal. Stačí že to bastlím sobě :-)
A ten mezek taky hned tak nebude, dyť jen takové odfláknuté křídlo dělám po večerech už tři dny...
http://picasaweb.google.com/RiMr71/Me109Stavba#5369543445662976242
Nejsem zdaleka maketář ani polomaketář, na to nemám ruce ani trpělivost, prostě mě něco napadne, tak to postavím a ono to skoro vždycky lítá... :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RiMr »

Abu píše:100W/kg - sotva to poleti
150W/kg - pekne politani
200W/kg - akrobacie, svizne stoupajici vetron (10m/s)
300W/kg - 3D akro, rekreacni hotliner (20m/s)
1000W/kg - F5B

Zdat, ještě se k tomuto vracím, jak je to u EDF? Protože jestliže má třeba tohle EDF cca 800W:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=5484
tak s ním určitě nebude 4kg éro "svižně stoupat"...
Je takové nějaké zjednodušující pravidlo spec. pro EDF?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Abu »

Myslim, ze pro EDF budou platit ponekud jina cisla (mene optimisticka). Tohle je pro "normalni" elektro s rozumne ucinnym motorem a primerene velkou vrtuli.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
JMalik

Re: Watty na kila...

#22 Příspěvek od JMalik »

Už je to článek staršího data, respektuje to technologii aku Nixx. Ty konverze se dělaly dost obtížně a taky to tak vycházelo. Třeba ta stíhačka 4,5kg a 644W min. příkonu. To je na hranici letu. Dnes se to bere trochu jinak.
JENDA01

#23 Příspěvek od JENDA01 »

JMalik píše:

Už je to článek staršího data, respektuje to technologii aku Nixx. Ty konverze se dělaly dost obtížně a taky to tak vycházelo. Třeba ta stíhačka 4,5kg a 644W min. příkonu. To je na hranici letu. Dnes se to bere trochu jinak.

Je docela rozdíl mít ten výkon na hřídely motoru ,a nebo na hřídely dobré řemínkové převodovky s účinou vrtulí .Samotný výkon motoru je nic neříkající pokud se nevyladí s tou -správnou vrtulí.- :wink: . Ale o tom by ti mohli něco říci tady:

http://www.electro-team.net/

Jenda
JENDA01

#24 Příspěvek od JENDA01 »

RiMr píše:Na to jsem moc velký bastlíř abych někomu řezal. Stačí že to bastlím sobě :-)
A ten mezek taky hned tak nebude, dyť jen takové odfláknuté křídlo dělám po večerech už tři dny...
http://picasaweb.google.com/RiMr71/Me109Stavba#5369543445662976242
Nejsem zdaleka maketář ani polomaketář, na to nemám ruce ani trpělivost, prostě mě něco napadne, tak to postavím a ono to skoro vždycky lítá... :)

Ahoj,
koukám že jsi si taky naběhnul :lol: s tou 25g tkaninou. Jestli je to ona
na snímku -vlevo-(vpravo je 33g) tak již nikdy více :evil: :D

http://jenda01.rajce.idnes.cz/TKANINA_N ... NI_002.jpg

Jenda
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RiMr »

jojo, to je ona, zdárně se postupně zbavuju zbytků, ale ten zbytek už asi vyhodím, je to taková stočená housenka co se nedá podchytit... :-)

K tomu EDF, mám v plánu na to výše zmíněné EDF udělat něco tak kolem 1,2kg celkové hmotnosti, tak to by snad mělo být v pohodě (na 4S Lipol 40C). Chci to éro udělat lehce, aby bylo v dané hmotnosti co největší, chci aby to lítalo i relativně pomalu. Vlastně mi jde o to aby to nebyla cihla která sice při těch 80km/h už trochu letí ale pod pade to de k zemi... :-)
Chci zkrátka dosáhnout nízkého (na jet) plošného zat. i když nemám potuchy co udělá s letovými vlastnostmi větší odpor většího (i když lehkého) éra...
JMalik

#26 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:
Je docela rozdíl mít ten výkon na hřídely motoru ,a nebo na hřídely dobré řemínkové převodovky s účinou vrtulí .Samotný výkon motoru je nic neříkající pokud se nevyladí s tou -správnou vrtulí.- :wink: . Ale o tom by ti mohli něco říci tady:
http://www.electro-team.net/
Jenda

V tom článku se neřeší výkon (ať už na hřídeli motoru, nebo za převodovkou na vrtuli), ale zabývají se potřebným cca příkonem. Účinosti uvažují dle tehdejších možností, přesto jsou ty potřebné minimální příkony z dnešního pohledu dost nízko.
Jinak tady, jak píšeš : http://www.electro-team.net/ se o tom určitě něco dozvíš - mám od nich motor s převodovkou. Ve dvoukilovém letadle to disponuje příkonem dost přes 3,5kW a na tah a dopřednou rychlost to přeměňuje vrtule 17/18. (ta převodovka je 6,7). Ale to je už mimo parametry na které je původní dotaz.
JENDA01

#27 Příspěvek od JENDA01 »

RiMr píše:jojo, to je ona, zdárně se postupně zbavuju zbytků, ale ten zbytek už asi vyhodím, je to taková stočená housenka co se nedá podchytit... :-)

K tomu EDF, mám v plánu na to výše zmíněné EDF udělat něco tak kolem 1,2kg celkové hmotnosti, tak to by snad mělo být v pohodě (na 4S Lipol 40C). Chci to éro udělat lehce, aby bylo v dané hmotnosti co největší, chci aby to lítalo i relativně pomalu. Vlastně mi jde o to aby to nebyla cihla která sice při těch 80km/h už trochu letí ale pod pade to de k zemi... :-)
Chci zkrátka dosáhnout nízkého (na jet) plošného zat. i když nemám potuchy co udělá s letovými vlastnostmi větší odpor většího (i když lehkého) éra...

Ahoj ,
mám taky -odložený :D- EDF-64mm s vyzkoušeným tahem cc-750g 3 x Li-Pol . /37A. Koupil jsem na to z RC-REVUE plánek na takovou napodobeninu stíhačky z depronu.(Budu zvětšovat na 110% aby se tam to dmychadlo dostalo) Možná že na to taky dojde řada. Ještě jsem s tím materiálem nedělal tak to alespoň vyzkouším :D .Jinak se domívám že poměr tahu ku váze u těch dmychadel aby to trochu letělo stačí 1:1-1:1,25. Jde o dynamický tah a tam je to trošku něco jiného než u vrtulí.
Alespoň tak jsem pochytil -moudrosti lidí co s tím létají. Mluvím o rekreačním létání.

Jenda
kope
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od kope »

Chtěl bych se v téhle souvislosti (watty na kila) zeptat na jednu věc, která mi není jasná. U motoru je uvedeno, že "application power = 250 W". Z toho by mne podle tabulky na začátku vlákna vycházelo , že by měl model (větroň) o hmotnosti cca 1kg v pohodě zvládnout (dokonce by měl být v kategorii "svižně stoupající" :) ). Ale jako další údaj u motoru je uvedeno:
"Airplane class No about 600 g" a také
"Pull (g) = 800" (pro danou vrtuli).

Jak to tedy je - zvládne podle vás motor s těmito parametry uvedený větroň nebo ne ?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

Chce to vic informaci o motoru, odkaz na stranku kde vyrobce/prodejce publikuje "technicke parametry" a ostatni pohadky. Z toho se pak da ledacos vycist. Kdyz treba nekdo udava 250W u 35g obezky s kv 1000, tak je temer jisty, ze to je jen zbozne prani v praxi nedosazitelne bez plamenu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kope
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od kope »

Abu píše:Chce to vic informaci o motoru, odkaz na stranku kde vyrobce/prodejce publikuje "technicke parametry" a ostatni pohadky. Z toho se pak da ledacos vycist. Kdyz treba nekdo udava 250W u 35g obezky s kv 1000, tak je temer jisty, ze to je jen zbozne prani v praxi nedosazitelne bez plamenu.

Tohle je všechno, co mám:
Přílohy
motor.jpg
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“