Vertex 2

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ikar
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od ikar »

Polynom píše:
ikar píše: S nějakým kompozitem by jsi tedy dal i tu 60.

Přijeďte na mělník 25.10 (myslím) pokud nechcete nezávoďte ale přijeďte! já lítat nebudu a velice rád kohokoli přiučím jak v házení tak v seřízení letadla bude na to celý den

No asi budu muset někdy na závody dojet, ale jsem z druhého konce ČR a všechny závody jsou v čechách min. 300km. Nechám to ale až na příští sezonu, začali lítat i kluci kolem a auto naplníme. Diri si ode mne odvezl o víkendu fungl křídlo a půl éra, tak by se určitě přidal :-)

Nechcete závody přesunout na 28.10? To se prodávají u ČD za 150 jízdenky na celý den kamkoliv. :lol: :lol:
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Polynom »

žádný výmluvy koukejte sednout do auta a přijet. my jezdíme na závody 1000km...
ST
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od ST »

Polynom píše:
ikar píše: S nějakým kompozitem by jsi tedy dal i tu 60.

nesmysl nesmysl nesmysl chlapí přestaňte si už konečně myslet že když máte kompozita najednou to bude lítat o 20m vejš a začnete lítat " líp..." to je blbost! kompozit se zas musí házet jinak, než tvrdý křídlo od vertexe! a i letově se to hodně liší. uznávám že to pomůže ale ne tak moc jak si evidentně někdo myslí!

ST: předpokládám, že vejšky odhaduješ, pokud ano většinou se hodně, HODNĚ liší od skutečnosti...
Přijeďte na mělník 25.10 (myslím) pokud nechcete nezávoďte ale přijeďte! já lítat nebudu a velice rád kohokoli přiučím jak v házení tak v seřízení letadla bude na to celý den

OK já vím svýho času jsem lítal H ( volný házedla ) a taky jsem si myslel jak vysoko hážu ale skutečnost byla jiná. Ale maxa jsem nalítal vždycky díky poznání jak trefit terniku od mazáků ve volňáskách ze Žamberka. Je pravda, že je se co učit a ty hody nejsou stabilně do stejných vejšek. Pro mě to je ale taky hlavně o tom pochopit konstrukci F3k a kde co vylepšit proti stávajícímu stavu.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od ST »

Ikare, už vím co bude můj další F3k a s čím budu lítat příští sezonu.... VKLADAJ LINKY PORIADNE, NEDEFORMUJ STRANKU !!!
JMalik

#80 Příspěvek od JMalik »

ST píše:Ikare, už vím co bude můj další F3k a s čím budu lítat příští sezonu....

Existuje ale třeba i tohle [/img]http://www.hyperflight.co.uk/products.asp?code=BLASTER-2
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Polynom »

JMalik píše:
ST píše:Ikare, už vím co bude můj další F3k a s čím budu lítat příští sezonu....
link

Existuje ale třeba i tohle [/img]http://www.hyperflight.co.uk/products.asp?code=BLASTER-2

blastera nekupovat... je to spíš svahák do dsingu než házedlo
ikar
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od ikar »

:lol:
No několik mi jich už k plné spokojenosti majitelů lítá. Je to spíš takový koníček po večerech, protože mne to baví. Jen to má tu nevýhodu, že nemám čas na to udělat si éro pro sebe a mám tu pověstnou kobylu :-)
JMalik

#83 Příspěvek od JMalik »

Polynom píše:
JMalik píše:
ST píše:Ikare, už vím co bude můj další F3k a s čím budu lítat příští sezonu.... link

blastera nekupovat... je to spíš svahák do dsingu než házedlo

Ano, je to dost těžké. Myslel jsem to tak, aby se jen podíval, kdyby ho třeba napadlo něco omotorovat....
ST
Kontaktovat uživatele:

SOP light verze

#84 Příspěvek od ST »

No, tak jsem odlehčoval Vertexe, tedy jeho ocasní plochy. Zatím jsem zalepil SOP s tím že ji odzkouším při létání z polohy začátečníka v F3k. Tedy většínou přistát do už slehlé trávy. Toto je původní SOP v light verzi ze superlehké balzy potažená podle návodu LS model 20g sklem
VKLADAJ OBRAZKY AKO CLOVEK, NECH TO NEDEFORMUJE STRANKU, inak obr1. Po nepředpoládané odmlce v létání a testech (napadlo půl metru sněhu) jsem tento víkend mohl zase létat. No po asi 4 hodech si spodek SOP pod klapkou řekl, že dost a odlomil se... zůstal viset z jedné strany na tkanině. Cestou domů 15 min. jsem dumal jak to zpevnit. Spravilo to trochu uhlíkového rovingu
VKLADAJ OBRAZKY AKO CLOVEK, NECH TO NEDEFORMUJE STRANKU, inak obr2
VKLADAJ OBRAZKY AKO CLOVEK, NECH TO NEDEFORMUJE STRANKU, inak obr3
No a další 2 hoďky jsem už nic neřešil a házel a házel a SOP drží... No příští SOP už budu vystužovat pod tkaninu ... No jo teď už si většínou při přistání VERTEXe chytím do ruky...
ST
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od ST »

Tak jsem pokračoval v odlehčování VERTEXe II po posledním létáni v sobotu, kdy jsem asi hodinu házel a házel a snažil se pilovat techniku kroužení bohužel jen v "nulkách" a přistání do ruky jsem dosáhl časů kolem 3minut , max. Při jednom náletu na "ruku" jsem byl pomalej a následovalo tvrdší přistání pochopitelně na SOP. No a ta se vytrhla z trubky. Následky byly i na konci trubky, v jedno místě naprasklá. No prostě konec lítání. Následovala výroba SOP třetí generace ( 5g) komplet se všemi výstuhami. No utrhnul jsem i původní VOP od LS model (12g) a zalepil svoji (8g). Heuréka všechno olovo ze špice mohlo jít ven. Jsem na 345g komplet s AAA 600 mAh NiCd. Je to furt těžký ož se těším na Fénixe... Ale vstup do F3k VERTEX nese statečně. Po stovkách vzletů je jako novej. Křídlo a trup bez žádných známek většího poškození. Pochopitelně ocesky a kolík v křídle (karbon 6mm průměr) jsou už jiné. To jsou moje asi už poslední poznatky z lítaní a úprav tohoto stroje.
ST
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od ST »

Může mi někdo říct, kdo měl VERTEXe a dostal se do stavu , kdy už to nešlo výš vyhodit. Můj odhad je 30-35m, ze kterých jsem schopen klouzat cca minutu, co mě čeká při přechodu na slušnější F3k s křídlem poly + sklo, uhlík. Je v tom nějaký rozdíl co se týká možnosti hodit to výš ?
ST
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od ST »

Tento týden jsem si musel vybírat dovolenou a kupodivu bylo i slušné počasí na blbnutí s házedlem. Vertexe jsem odladil do stavu, že ocasky drží a nic se neláme. A tak jsem házel a házel, tak 1,5h denně. Dneska jsem už zařezával a jelikož byla práce kousek od baráku , tak jsem to stihnul kolem 15,30 vyběhnout na louku aspoň na půlhoďku. Foukalo tak do 3m/s , takže ideální stav. Po pár zahřívacích hodech jsem se do toho už řádně opíral a jen jsem zíral. Lítalo to tak 20m nad nejvyšší smrky přilehlého lesíka. Smrky typuji na 20m+ . Heuréka pořád se zlepšuji a lety kolem 1,30 -2 minuty bez podpory termiky. Vertex není zas tak špatný éro ale už se těším na novej stroj od Ikara...
ST
Kontaktovat uživatele:

Co snese VERTEX II ?

#88 Příspěvek od ST »

Dneska jsem opět vytáhnul Vertexe II. Byla kosa a vítr 10m/s a v nárazech k 15 m/s , tak jsem testoval co to dá, a dalo. Loučka měla nepatrný sklon, tak 5m max a před ní tovární haly. Od těch hal to dostávalo náramný kopance směrem nahoru, ale bylo to jen v krátkém úseku. Vždycky po nalítnutí mě to trochu nazvedlo, ale jen v určité výšce, jak jsem byl nizko tak bez nároku. Prostě F3k je brutální věc. Lítáš za počasí kdy by tě to normálně ani nenapadlo vytáhout paty, protože by jsi za chvíli měl zmrzlé ruce. S F3k vydržím hoďku i v kose a větru. A je neskutečný co ty malý a lehký prskátka všechno snesou. Prostě to nemá chybu. Bože díky, že jsi mě na starý kolena poskytl tuto spásu.
Mickey
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Mickey »

Abych rozvířil stojaté vody diskuze kolem Vertexe II, přidám taky několik svých postřehů.

Model mám zhruba 2 měsíce. Osazení čtyřmi servy (křidélka, výškovka, směrovka). Ocasní plochy jsem udělal vlastní vakuované na pozitiv s jádrem z potpronu. Váha směrovky vyšla na 5g váha výškovky na 8g. Výškovku jsem udělal plovoucí a držák uhlíkový (1g). Křídlo po nalakování před osazením mělo hmotnost 158g. Délka trupu i rozměry kormidel přesně podle Leošových podkladů. Náhon výškovky táhlem z uhlíkové tyčky 1mm (přetažené bílým bowdenem - já vím 3g navíc), směrovka je ovládána dvěma kevlarovými lanky. Dovažovat jsem nic naštěstí nemusel, osazení - křidélka C261 (nevrací se přesně do 0 :( - 8g ) a SOP a VOP Futaba S3107 (8g). Přijímačovky 350mAh Ni-Cd (30g), přijímač JETI REX7 MPD bez krabičky (vlastní úprava ve smršťovačce) a výškoměr Alti 2 BF (8g). Celková letová hmotnost modelu je 348g. Dalo by se ještě dostat na cca 320g.

K letovým vlastnostem, byl jsem překvapen plovoucí výškovkou, sice je méně účinná než ta obyčejná a hlavně citlivější, ale umožňuje model přesněji seřídit pro různé režimy letu. Výšky dosahuji cca 30-34m stabilně v bezvětří (SAL hody létám s různě dlouhými přestávkami už asi 6 let). Maximální hod jsem měl podle výškoměru 36m. Model má opadání kolem 0,4-0,5m/s. Stačí nalétnout lehkou bublinu nebo malou vlnu a už to je jen asi 0,2-0,3m/s. Hod je s křidélky v 0 a pro termický let (skoro celá doba letu) přepínám na křidélka 3mm dolů). Model je velmi citlivý na křidélka a jejich správně středění, proto bych již nyní použil nějaká lepší serva než C261.

Ještě fotky, tady je létání v Krupce
Obrázek

a tady archiv s fotkami ocasnich ploch.

http://www.jitom.com/vertex-michna1.rar
http://www.jitom.com/vertex-michna2.rar
http://www.jitom.com/vertex-michna3.rar
ST
Kontaktovat uživatele:

VKLADAJ OBRAZKY AKO CLOVEK, NECH TO NEDEFORMUJE STRANKU

#90 Příspěvek od ST »

OK asi Helbo se mě tu snaží moralizovat, za rozhazování stránky.... Jo jsem celkem nový uživatel, ale proč to nevadí v jiných sekcích ? Např. zde :
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=360 . Pro mě platí, že už budu vkládat obrázky o šířce 480 pixel.

:D
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“