Walkera 4G3

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
maxir

#166 Příspěvek od maxir »

gamer007 píše:
mitec píše:Zero:

Ta cena je opravdu hodně lákavá, dejme tomu, že si zvykneš na to trochu nekomfortní ovládání s TX 2601, ale na brushed hlavní motor si určitě nezvykneš!! Odchází opravdu často, za týden oddělat jeden nebo dva není problém, je možné udělat dodatečně přestavbu na brushless, ale je to drahé (min 80 USD).
Takže radím, kup radši tu za 195 USD a ušetříš si problémy :)

Hele a nešlo by použít to samý co na 4-3? Myslim kovenrtor, esc a střídáček? Nebo rovnou ten BL kit z HC, ale mě zlobil. Můžu sehnat konvertor za nějakejch 180,- Kč rovnou s konektorem( žádný pájení do rx) a esc Trgy 7A na 1S asi za 400,-, pak jen koupit motor třeba losi nebo jakej chceš....[/quote

Ahoj získal jsem Walkeru 4g3 a bohužel má ještě příjmač bez možností zapojení reglu se střídavým motorem bez konvertoru.
píšete, že máte možnost konvertor sehnat .Proto bych vás chtěl požádat, jestli by jste byl ochoten jeden kousek sehnat pro mne.
Plšek maxir@email.cz
děkuji za zprávu
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

heli

#167 Příspěvek od dj_krata »

Zero píše:no tak to už je jiná....to vypadá moc slušně :twisted:
kdyby to prodávali bez vysílačky..... :)

bez vysilacky ji prodavaj stoji 165USD :D
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Zero
Kontaktovat uživatele:

Re: heli

#168 Příspěvek od Zero »

dj_krata píše:
Zero píše:no tak to už je jiná....to vypadá moc slušně :twisted:
kdyby to prodávali bez vysílačky..... :)

bez vysilacky ji prodavaj stoji 165USD :D

149 :) když ji uvedli na trh tak měli jen s vysílačkou,ale nevím,radši si koupím HK250 než se zase trápit s walkerou :? i ta 4G3 mi tu furt leží v krabici :(
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
jmk
Kontaktovat uživatele:

Problem Gyro Novus CP (Walkera 4g3)

#169 Příspěvek od jmk »

Zdravim letce,
mam na Vas nekoho prosbu o radu. koupil jsem si Heli-Max Novus CP, coz by mela byt 100% kopie Walkery 4g3. Jsem v heli zacatecnik a nepochopil jsem funkci Gyra. Kdyz heli drzim v ruce a mam plyn na zhruba vzletovou uroven a rukou natacim modelem, tak jsem myslel, ze funkce gyra je model vyrovnavat. Nicmene serva se absolutne nehnou. jen vrtule se samozrejme setrvacnosti nahyba. Myslel jsem, ze ikdyz model vybalim z krabice, tak gyro bude uz z tovarny nejak nastavene. V manualu je psano neco o nastavovani gyra pomoci tech cudlu V1 V2.
Prosim tedy, ma to gyro timto testem reagovat? nebo se to musi nejdrive nastavit? Byl by tu nekdo ochotny a vysvetlil mi co vlastne na tom gyru nastavuji temi ovladaci V1 a V2? V kazdem pripade preju vsem modelarum prijemne prozite svatky a nejaky hezky model pod stromecek :)
Zero
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od Zero »

Gyro vyrovnává jenom vrtulku(ocasní motorek),nikoli serva na kolektivu.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od jmk »

aha, mno tak to jsem nevedel
a pouzival se nekde i gyro na neco jineho? nekde jsem slysel, ze gyro dokaze udrzet vrtulnik v naproste rovine, kdyz se nemanipuluje s packama. treba u tech vetsich?
Zero
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od Zero »

To jsou už pak i systémy,kde jsou další gyra v jedné "krabičce",a udržují heli stále na místě,ale to se používá až spíše u helin třídy 450 a výš.Nebo třeba i u letadl,aby letadlo třeba drželo pořád ve stejné úrovni na křidélkách bez vlivu na vítr.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od jmk »

super. dik moc za info. jeste me zajima jestli nevis (nebo nekdo jiny) co presne tedy nastavuju Tim "Gyro Gain". Protoze je tam jeste revolution mix na dostelovani zadku pri pridavani plynu.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od jmk »

aaaha, tak jsem si stahl manual na walkeru 4g3 a ten je tak o 300% podrobnejsi nez ten z Heli-maxe. defky americky. maji to drazsi a jeste k tomu daj brozurku k prdu. v manualu od walkery jsem se docetl vse potrebne.
jez_cz

#175 Příspěvek od jez_cz »

jmk píše:super. dik moc za info. jeste me zajima jestli nevis (nebo nekdo jiny) co presne tedy nastavuju Tim "Gyro Gain". Protoze je tam jeste revolution mix na dostelovani zadku pri pridavani plynu.

Tím Gyro Gain si nastavuješ citlivost gyra, obvykle na jednom kanálu vysílače, u jednodušších vrtulníků jen potenciometrem na gyru. Pro ten revolution mix hledej heslo revomix či revo mix, už toho bylo napsáno mnoho.
I květák je jen vycepované zelí
jmk
Kontaktovat uživatele:

heli ztraci vykon

#176 Příspěvek od jmk »

objevuje semi dalsi problem, jakoby baterie odchazela. vrtulnik se udrzi cca 1min ve vzduchu a pak nema vykon. pritom baterii dobiju max 150mA(je to stock 400mA). ze by odchazel motor a ztracel vykon?

vyreseno vlozenim stridaku a pouzitim lepsich aku (500mAh 20C)
Naposledy upravil(a) jmk dne úte 29.12.2009 20:29, celkem upraveno 1 x.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od jmk »

pls chtel bych Vas pozadat abyste zhledli tyto videa a poradili mi v cem je zakopany pes (jedna se o novuse CP (Walkera 4g3)):

http://www.youtube.com/watch?v=_qjs9oLrtDQ

pokud se budete divat pozorne, tak uvidite jak obcas se mi heli otoci tak o 30-40° vlevo. porad to dorovnavam, ale kdyz se to stane v blbou chvili tak papa listy. Po celou dobu videa jsem ani jednou nezatocil vlevo, to vse dela samo. U jsem bezradny. Nevim co stim. heli leti klidne minutu uplne v klidu a pak najednou ustreli. vetsinou ale takhle trojci skoro porad. na videu je videt i jak mi malinko osciluje zadek na obe strany, zkousel jsem ubrat Gyro ale nema to na to vubec vliv. mozna to delam blbe. nevim.

http://www.youtube.com/watch?v=xNozyf7D4kI
na druhem videu je zaber na rotor. rekl bych ze nepatrne hazi, neni to moc na videu videt. je stim nutne neco delat a uplne ho vyrovnat, nebo je to v prijatelne mezi? Nevim jestli to delalo uz od zacatku. dale je tam videt jak funguje gyro. myslel jsem, ze kdyz dam heli na stul tak gyro vzdy vyrovna sily aby se heli netocila, ale jak je z vid videt, tak pri pridani plynu tak na 30% se toci na stole. je to normalni, nebo by heli mela zustat vzdy tak jak ji posadim?

budu moc vdecny za jakoukoliv radu. zadni motorek i prevody jsem vymenil. jako hlavni motor je uz stridak. Zadni stridak je uz na ceste, ale bojim se ze mi to problem nevyresi. Muze byt problem v tom nepatrne hazejicim rotoru, ktery rozvybruje kostru a gyro je pak poblazneny, na druhou stranu kdyz to drzim v ruce, tak se mi nezda ze by to nejak vybrovalo.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od jmk »

mohlo by to delat tahle hovadina????
http://jmk.rajce.idnes.cz/Foto_loziska_ ... G_8309.jpg
ze by to vysypane lozicko drhlo? rukou se to neprojevuje.

jsem v heli naprosty zacatecnik, litam teprve od stedreho vecera (ne, darek to nebyl :) ) a docela me stve ze heli dokaze rozhodit takova kokotina jako trochu vysypane lozisko.
pzn16

#179 Příspěvek od pzn16 »

jmk píše:pls chtel bych Vas pozadat abyste zhledli tyto videa a poradili mi v cem je zakopany pes (jedna se o novuse CP (Walkera 4g3)):

http://www.youtube.com/watch?v=_qjs9oLrtDQ

pokud se budete divat pozorne, tak uvidite jak obcas se mi heli otoci tak o 30-40° vlevo. porad to dorovnavam, ale kdyz se to stane v blbou chvili tak papa listy. Po celou dobu videa jsem ani jednou nezatocil vlevo, to vse dela samo. U jsem bezradny. Nevim co stim. heli leti klidne minutu uplne v klidu a pak najednou ustreli. vetsinou ale takhle trojci skoro porad. na videu je videt i jak mi malinko osciluje zadek na obe strany, zkousel jsem ubrat Gyro ale nema to na to vubec vliv. mozna to delam blbe. nevim.

http://www.youtube.com/watch?v=xNozyf7D4kI
na druhem videu je zaber na rotor. rekl bych ze nepatrne hazi, neni to moc na videu videt. je stim nutne neco delat a uplne ho vyrovnat, nebo je to v prijatelne mezi? Nevim jestli to delalo uz od zacatku. dale je tam videt jak funguje gyro. myslel jsem, ze kdyz dam heli na stul tak gyro vzdy vyrovna sily aby se heli netocila, ale jak je z vid videt, tak pri pridani plynu tak na 30% se toci na stole. je to normalni, nebo by heli mela zustat vzdy tak jak ji posadim?

budu moc vdecny za jakoukoliv radu. zadni motorek i prevody jsem vymenil. jako hlavni motor je uz stridak. Zadni stridak je uz na ceste, ale bojim se ze mi to problem nevyresi. Muze byt problem v tom nepatrne hazejicim rotoru, ktery rozvybruje kostru a gyro je pak poblazneny, na druhou stranu kdyz to drzim v ruce, tak se mi nezda ze by to nejak vybrovalo.

Jak dlouho létaš s helinama? A má to tvoje CP oba motory střídavé?
jmk
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od jmk »

mno od 23.12.09 :) oba stridaky zatim nejsou. v zadu mam ten puv. chapal bych kdyby to nestihal tak by tocil porad ale on nataci heli nahodne. chvili drzi a pak najednou ustreli
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“