Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
dracekvo

#286 Příspěvek od dracekvo »

off píše:
holda29 píše:Za tu informaci budu vdecny, zatim mi ho pritelkyne ukryla neznamo kam a uz zacinam byt nastvany z toho, jak se na nem plno veci hned vysype a to jeste nelitam :(

Neviděl bych to tak tragicky, ten můj už utržil opravdu hodně ran, a úpony listů a lyžiny jsou jediné, co jsem měnil (oboje 1x). Podle mě je naopak naprosto neuvěřitelně odolný...

Ten můj taky už něco zažil. Nikdy jsem nelítal, takže se na něm učím. Jediné co sem zatím vyměnil byly unašeče listů a teď sem rozbil ten zadní motorek. Ten nový zalepím a bude už snad klid.
Ty unašeče mi vydrželi celkem dlouho a ty nové mi taky drží bez problému. Když vydím, že už to nevyberu, tak stáhnu plyn a ať spadne kam chce. Nejhorší je se to snažit vybrat a narazit někam pod plynem. Takhle jsem si poprvý načnul ty origo unašeče, jinak myslím, že bych je měl ještě stále původní.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od Gattor »

Zdenda*> super, diky

holda29> jak pise Off, neni to tak zly. taky jsem normalni cestou znicil zatim pouze 1 lyziny a 1 drzak. ten dalsi jsem znicil rukou a sroubovakem a treti jsem spatne nasadil. zda se, ze byl problem na me strane, viz. nize (a take je mozne, ze tento plast nema rad lepidlo na zavity - Loctite). a tech ran, co uz dostal...

off> ale to je pak stale nakloneny dopredu, ne? tomu se rika vyvazeni? kdyz baterku zasunu do uchytu uuuuplne, pak je jeji vetsi cast za osou, tedy vice v cumaku. tak je to v manualu (je fakt, ze i prodavac se tomu divil), ale tim prave pridam vahu na cumak, pak je vyvazeny

all> tak jsem to dnes proletel se ctyrma baterkama, ranam jsem se opet nevyhnul a zda se, ze konecne drzak listu drzi jak ma. pokud se to zmeni, jeste napisu, ale tedy vyrezat diry dopredu se zda byti spravnym postupem. jeste uvidime.

jak jsem to udelal:

-bez nasazeni jsem vyrezal sroubkem nejprve vnejsi cast drzaku (daval jsem pozor na kolmost)
-2x projel sroubek sem a tam - ne az nakonec
-pote jsem k sobe obe casti pevne pritisknoul (za jen jednu stranu, ne cely drzak, abych ho nerozmackal - proste ty 2 plochy, kterymi projizdi sroubek)
-mirnym dotazenim (temer na dotyk) jsem vyrezal zavit i do te vnitrni casti
-opet jsem projel sroubkem sem a tam (sroubek temer uplne ven a zpet) pri dotazeni pouze temer na dotyk; stale pri silnem stlaceni ploch k sobe
-to samy na druhe strane drzaku
-vsechno v klidu, pomalu, abych plast prilis nezahral
-a az pote jsem sroubky temer uplne vysrouboval, drzak nasadil na hridel a prisrouboval: dotahl (ne na krev, proste dotahl)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od Gattor »

dracekvo> na stazeni plynu pred ranou jsem zvyklej z EC6. nekdy nepomuze ani to :( obzvlast, kdyz je spatnej dopad na listy nebo venku stremhlav k zemi. je to spise o nahode
off
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od off »

Gattor píše:off> ale to je pak stale nakloneny dopredu, ne? tomu se rika vyvazeni? kdyz baterku zasunu do uchytu uuuuplne, pak je jeji vetsi cast za osou, tedy vice v cumaku. tak je to v manualu (je fakt, ze i prodavac se tomu divil), ale tim prave pridam vahu na cumak, pak je vyvazeny

Nojo, to je asi taky vyvazeni :-)) nevim, mozna jak kterej, ale ten muj by origo tezkej na zadek, a obecne tyhle fix-pitch masinky maji radeji vyvazeni "tezsi na cumak", pak lip litaj ve vetru :-)
Naposledy upravil(a) off dne pát 04.12.2009 13:36, celkem upraveno 1 x.
Pablo2

#290 Příspěvek od Pablo2 »

Včera mi "odešla" už druhá sada náhradních držáků listů. Po 4 letech bez velké havárie se držáky po startu rozpadly na kusy. Vyměna držáků byla provedena podobně jak píše Gattor, šroubky dotaženy s citem. Původní držáky vydržely dlouho a mnoho vážných havárii. Dnes koupím nové zkusím postup od Gattora. U první náhradní sady držáků se vytrhávaly šroubky, tak jsem je zalepil, nějaký čas OK a potom se držák rozlomil v místě upevnění rotorových listů (žádná velká rána před tím). Materiál držáků listů asi nebude moc kvalitní.
Také se mi začalo nepravidelně projevovat "škubání" ocasu vrtulníku doprovázené změnou otáček, asi se chystá odejít zadní motorek.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od Gattor »

off> a zasouvas tu baterky uplne dozadu?

Pablo2 & all> potvrzeno. dnes dostal mnohem vetsi rany a daleko vetsi pocet, nez v pripade predchoziho drzaku listu a drzi! navic i bez vule.
takze bud jsem mel stesti nebo predrezani zavitu opravdu pomuze
off
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od off »

Gattor píše:off> a zasouvas tu baterky uplne dozadu?

No, jestli tím "úplně dozadu" myslíš "úplně dopředu" tak jo :-) aspoň se teda sanžím :-)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od Gattor »

a i tak se blade prevazuje dozadu? o jak moc rychleji to s matkou v cumaku lita proti vetru? je to opravdu znat?
off
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od off »

Gattor píše:a i tak se blade prevazuje dozadu? o jak moc rychleji to s matkou v cumaku lita proti vetru? je to opravdu znat?
No on se přímo nepřevažuje, z výroby mi všechny co mi prošly rukama přišly dobře seřízený stabilní a nikm neutíkající. Ta matka je tam proto, že semi subjjektivně pak zdá živější venku, právě třeba při lítání ve větříku má míň tendenci vyplavávat nahoru, ale je to jen můj subjektivní dojem.
off
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od off »

U Pedsky maj nové baterky - 150 mAh, cca 350 CZK. Jsou delší než ty základní a maj na sobě takový zasouvací adaptérek, aby se udržela poloha těžiště. Co to udělá s dobou letu nevím, ještě jsem se nedostal k tomu je vyzkoušet...
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od Lukash »

350 Kč mi přijde o dost víc na to, že se mi prodlouží doba letu o dvě minuty (předpokládám). Ty Flightmax z HC jsou za ty prachy prostě dokonalý.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od Gattor »

off> ok, diky

Lukash> kdyby 2 minuty. bude to okolo minuty (odhad). take jsem to uz prestal chtit :)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od Gattor »

:) se mi docela libi: jedna rana, utika do strany. druha rana: vse ok :) nema smysl trimovat, kazda rana zpusobi neco jineho :)
Deiw
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od Deiw »

off píše:U Pedsky maj nové baterky - 150 mAh, cca 350 CZK. Jsou delší než ty základní a maj na sobě takový zasouvací adaptérek, aby se udržela poloha těžiště. Co to udělá s dobou letu nevím, ještě jsem se nedostal k tomu je vyzkoušet...

150mAh baterku jsme vyzkoušeli a letový čas se pohybuje kolem 7:30-8 min oproti 120mAh, kde jsme lítali cca 6-6:30 min. Se 150 baterkou je vrtulníček o pár gramů těžší a podle mého pocitu i daleko stabilnější, létáme zatím pouze doma a tady je to znát.
http://falconflypc.wz.cz/index.php?strana=galerie_blade
dracekvo

#300 Příspěvek od dracekvo »

Ja mam objednany ty 210mah z HC, tak uvidime, az to tam nejak namontuju.

Ale ted mam problem, ze jsem vymenil ocasni cast a vrtulnik se porad sune dopredu, ani vytrimrovat to nejde. Taky strasne neochotne couva, zato dopredu vyrazi jak dabel. Myslite, ze se mu nejak zmenilo vyvazeni tou vymenou?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“