chtel bych se vas zeptat co byste doporucili pro novacka. Jeste sem nemel zadne letadlo v realu, ale na simulatorech(fms, real flight G3) sem uz hodne proletal... Vsude pisi jak je nejlepsi zacinat treba s Trainerem apod(hornoplosnik, 2m rozpeti ...). Na kompu trenuju momentalne akrobacii a myslim si ze trainer by me za kratky cas nudil a prece jenom penize jeste neprsi z nebe
novacek
novacek
Zdravim, sem tu uplne novy a doufam ze tohle forum jeste neni mrtve
chtel bych se vas zeptat co byste doporucili pro novacka. Jeste sem nemel zadne letadlo v realu, ale na simulatorech(fms, real flight G3) sem uz hodne proletal... Vsude pisi jak je nejlepsi zacinat treba s Trainerem apod(hornoplosnik, 2m rozpeti ...). Na kompu trenuju momentalne akrobacii a myslim si ze trainer by me za kratky cas nudil a prece jenom penize jeste neprsi z nebe
. Proto bych se vas chtel zeptat jestli by mohl takovy zacatecnik treba zacinat se super zoomem
co vy na to? diky
Na simulátorech jsem nalítal stovky hodin se vším od rogalla po Concorde. Pak jsem vzal do ruky FITa 1800 a totálně ho zrušil. Vono se to k....a chová úplně jinak
Takže doporučuju - opatrně s praxí ze simulátorů! Učím se na Bendym 280 a musím říct že už od jara si s ním užívám spoustu legrace a pohodovýho polítání. Teď dodělávám Easy Glidera a těším se na první let s křidélky...
Re: novacek
freddix píše: chtel bych se vas zeptat co byste doporucili pro novacka. Jeste sem nemel zadne letadlo v realu, ale na simulatorech(fms, real flight G3) sem uz hodne proletal... Vsude pisi jak je nejlepsi zacinat treba s Trainerem apod(hornoplosnik, 2m rozpeti ...).
Simulátory jsem nikdy neuznával. Ve vzduchu jsem začínal s depronovým modelem Junior 400 (vychází tvarově z Potenského Juniora) na motor MIG 400 s křídlem do U a naučil se startoval a přistávat. Potom jsem přímý náhon vyměnil za převodovku, dostal na vrtuli více síly a učil se létat jinak. A nakonec jsem udělal křídlo do V s křídelky.
Nelituji tohoto postupu, naučilo se s ním létat celkem dost lidí (teď dokončuji Juniora v pořadí 14. a 15.). Dost info najdeš v článcích, Galerii na www.pilotrc.sk a v downloadu i plánek modelu. Postavíš si ho celkem rychle v případě potřeby i rychle opravíš
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
- georg
- Kontaktovat uživatele:
já na simulator nevěřim je to úplně jiný než zkutečnost a začni třeba s plachtákem a ne žadnej akrobat to musíš až budeš mít hodně zkušeností
a nemysli si že to vezmeš do ruky a hnede po dvou letech bude z tebe mistr to ne zkušenost de jedině trenigem_
a nemysli si že to vezmeš do ruky a hnede po dvou letech bude z tebe mistr to ne zkušenost de jedině trenigem_
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
Ahoj
Já sem začal letos na jaře,koupil sem si na rozlítání Easy od freeairu.Je to zlatý letadlo,praštil sem s tím jen jednou za silnějšího větru,moje chyba.A dneska už honím po obloze EPP combata podle ESA.
Předtím jen zkušenosti na simulatorech typu EAW a il2.
Lítání je pohoda jn si ze začátku neplést ruce
.
Já sem začal letos na jaře,koupil sem si na rozlítání Easy od freeairu.Je to zlatý letadlo,praštil sem s tím jen jednou za silnějšího větru,moje chyba.A dneska už honím po obloze EPP combata podle ESA.
Lítání je pohoda jn si ze začátku neplést ruce
diky za velice ruznorode odpovedi
bydlim v jedne vesnici ve Zlinkem kraji.
vetron se mi moc nezamlouva, podle me na vetrone je potreba mit vic zkusenosti nez treba na trainera... Dale jen bych urcite nechtel zacinat s letadlem bez kridelek. Na simulatoru sem nekolik let letal a bez kridelek si to skoro neumim ani predstavit
Ten Easy zni dobre, musim popremyslet. Jinak ja si myslim(doufam
) ze simulatory zase az tak moc nejsou rozdilne od skutecnosti. Ted kdyz letam na G3 tak to vypada celkem dobre
kazdopadne diky za rady a pripominky, uz se musim konecne rozhoupat
vetron se mi moc nezamlouva, podle me na vetrone je potreba mit vic zkusenosti nez treba na trainera... Dale jen bych urcite nechtel zacinat s letadlem bez kridelek. Na simulatoru sem nekolik let letal a bez kridelek si to skoro neumim ani predstavit
Ten Easy zni dobre, musim popremyslet. Jinak ja si myslim(doufam
- blacklight
freddix píše:diky za velice ruznorode odpovedibydlim v jedne vesnici ve Zlinkem kraji.
vetron se mi moc nezamlouva, podle me na vetrone je potreba mit vic zkusenosti nez treba na trainera... Dale jen bych urcite nechtel zacinat s letadlem bez kridelek. Na simulatoru sem nekolik let letal a bez kridelek si to skoro neumim ani predstavit![]()
Ten Easy zni dobre, musim popremyslet. Jinak ja si myslim(doufam) ze simulatory zase az tak moc nejsou rozdilne od skutecnosti. Ted kdyz letam na G3 tak to vypada celkem dobre
Tak něco kup a přijeď , já jsem z Rožnova p. Radh. až něco budeš mít tak dojeď a zalétíme to.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Jestli ti muzu poradit ver vsemu co ti kluci poradili. Podle me je simulator dobrej na uceni nepleteni si vychylek pri letu k sobe atd. (A to mam hodne dobrej.) V realu hned poznas ze je vsechno jinak. Zakladem krome era je kamarad modelar! Pokud ho nemas, pocitej s trnitou cestou padu a oprav. Z toho vychazi jedinej vhodnej material EPP. Vrtule nejlepe tlacna. Jinak jich spotrebujes hafo. U me to vyhrava Easy Star od Multiplexu nebo mozna RC set Sky Lady se sklopkou. Precti si tady zacatecnicky prispevky. Je to porad dokola. Bohuzel ale zkusenost je neprenosna...
Já tu nevidim epp trenéra od reicharda čim to?????????? je to super éro dělá se i ve verzi s křidýlkama musíš si ale koupit regl příjmač serva baterky jinak je to super éro a stou vrtulí nejlepší volba je sklopka což trener má spadnul jsem sním jen dvakrát nebo spíš kloudně jednou
doporučuji je good 
diky vsem, jak sem si prohlizel app trenera jak psal majkl007 tak sem tam narazil na Bambiho
Celkem se mi zalibilo co na nej rikate? (ma o nem pekne stranky rc tomik http://www.rctomik.cz/modely/bambi/bambi.php ).
Mohl bych se jeste na neco zeptat? Jak na rc soupravu? Nerad bych naletel na nejake lakave reklamy a chtel bych aby byla i do budoucna... Jake mate zkusenosti s koupi treba z inzeratu? snad vas uz pak nebudu otravovat
Mohl bych se jeste na neco zeptat? Jak na rc soupravu? Nerad bych naletel na nejake lakave reklamy a chtel bych aby byla i do budoucna... Jake mate zkusenosti s koupi treba z inzeratu? snad vas uz pak nebudu otravovat
Na naučení bude lepší něco s motorem vzadu.Já sem s Easy prásknul jednou kolmo do země,zlomil v půli a za pět minut byl zas ve vzduchu díky vteřináku.Být vrtule ve předu tak sem mohl jít domů a kupovat novej motor.Kamarád má tu čínskou Belanku a po prvním lehčím pádu kupoval novej motor,ohnul hřídelku.
Co se týká soupravy to záleží kolik chceš investovat,já na jaře uvažoval o graupnerovi X-408,je to jednoduchej čtyřkanál a levnej byl okolo dvou tisíc,ale nakonec sem koupil Hiteca Laser 4,ten má aspon na dvou kanálech štelování velikosti výchylek.Zatím my stačí i na ty combaty.
Co se týká soupravy to záleží kolik chceš investovat,já na jaře uvažoval o graupnerovi X-408,je to jednoduchej čtyřkanál a levnej byl okolo dvou tisíc,ale nakonec sem koupil Hiteca Laser 4,ten má aspon na dvou kanálech štelování velikosti výchylek.Zatím my stačí i na ty combaty.