Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
koca

#301 Příspěvek od koca »

Ale ted mam problem, ze jsem vymenil ocasni cast a vrtulnik se porad sune dopredu, ani vytrimrovat to nejde. Taky strasne neochotne couva, zato dopredu vyrazi jak dabel. Myslite, ze se mu nejak zmenilo vyvazeni tou vymenou?[/quote]

Já měl opačný problém, couval a nechtělo se mu dopředu. Jen to nebylo po výměně ocasu, ale byla vyskočená cyklika po ráně, tak pomohl ten červený bazmek na kalibraci ;-)
dracekvo

#302 Příspěvek od dracekvo »

ja tu kalibraci nejak nechapu. Manual jsem dostal jenom nemeckej a podle toho videa na youtube mi to nejak nejde. Stale leti dopredu.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od Gattor »

mam problem kluci. kalibrovat uz musim po kazdem narazu. jinak mi jde porad do strany. to bych jeste prezil, asi trubicka v cyklice, ale co me trapi vic je to, ze kdyz stojim na miste, tak se toci okolo osy bez problemu, ale v doprednem pohybu nebo pri vraceni po pusteni dopredneho pohybu jakoby zadni vrtulka ten pohyb neutahla a v momente, kdy se vrtulnik prekloni na druhou stranu (setrvacnost po pujdeni packu kloneni) se najednou blade pretoci uplne moc. docela divne se to toci okolo osy: kdyz ma gyro co delat a prida toceni zadni vrtulky, tak me v dalsimu pridani nepusti, az kdyz gyro polevi, tak muzu otacet ja (jenze protoze se s tim peru, tak se to cely pretoci o 300 a vic stupnu a to jsem chtel pouze 180). je to hodne neprijemny. zadni vrtulku jsem menil, stale stejne

co myslite:

-gyro (celej tistak)
-zadni motorek
-jiny problem, ktery muze mit spojitost s nestalou kalibraci cykliky

diky
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od Gattor »

dracekvo> nasadis a pritlacis. to je vsechno. taky jsem nechapal, kdyz jsem nepotreboval. az ti to zacne delat uhybny manevry - po rane - tak pochopis, ze se to hodi. pokud je ale vse ok, nebo jeste ne tolik otlucene, kalibrovat nemusis. jinak pokud ti to lita dozadu od zacatku (od zakoupeni), pak musis seridit ty tahla na servech.
dracekvo

#305 Příspěvek od dracekvo »

Gattor píše:dracekvo> nasadis a pritlacis. to je vsechno. taky jsem nechapal, kdyz jsem nepotreboval. az ti to zacne delat uhybny manevry - po rane - tak pochopis, ze se to hodi. pokud je ale vse ok, nebo jeste ne tolik otlucene, kalibrovat nemusis. jinak pokud ti to lita dozadu od zacatku (od zakoupeni), pak musis seridit ty tahla na servech.

prave ze ne, tahne dopredu az od vymeny zadni casti. Zejtra se pokusim neco udelat s tim tahlem, ale je to strasne titerny, urcite zas neco znicim :) Zatim jsem tomu pomohl tak, ze nezamackavam baterku uplne dopredu.
koca

#306 Příspěvek od koca »

Gattor píše:mam problem kluci. kalibrovat uz musim po kazdem narazu. jinak mi jde porad do strany. to bych jeste prezil, asi trubicka v cyklice, ale co me trapi vic je to, ze kdyz stojim na miste, tak se toci okolo osy bez problemu, ale v doprednem pohybu nebo pri vraceni po pusteni dopredneho pohybu jakoby zadni vrtulka ten pohyb neutahla a v momente, kdy se vrtulnik prekloni na druhou stranu (setrvacnost po pujdeni packu kloneni) se najednou blade pretoci uplne moc. docela divne se to toci okolo osy: kdyz ma gyro co delat a prida toceni zadni vrtulky, tak me v dalsimu pridani nepusti, az kdyz gyro polevi, tak muzu otacet ja (jenze protoze se s tim peru, tak se to cely pretoci o 300 a vic stupnu a to jsem chtel pouze 180). je to hodne neprijemny. zadni vrtulku jsem menil, stale stejne

co myslite:

-gyro (celej tistak)
-zadni motorek
-jiny problem, ktery muze mit spojitost s nestalou kalibraci cykliky

diky

Neustálá kalibrace, protože pak už cyklika začínala vyskakovat při sebemenší ráně, takže astra-model a nová cyklika. Pak se to zase srovnalo.
Tenhle vrťas dává člověku pocit že umí lítat a ona to není pravda :-D Když to sečtu tak mě to poletování po obýváku už nějakou kačku stálo ;-)
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od Vita_Valke »

tu vyskakující cykliku stačí zakápnout miniaturním množstvím Fix Lockem a je po problémech, ten samej problém byl u MCX
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
koca

#308 Příspěvek od koca »

Vita_Valke píše:tu vyskakující cykliku stačí zakápnout miniaturním množstvím Fix Lockem a je po problémech, ten samej problém byl u MCX

Popravdě napadlo mě to, ale mám pocit že už je tak vychozená, že bych ji tam nedal přesně rovně. Na druhou stranu za pokus člověk nic nedá a byla by druhá do zásoby ;-)
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od Vita_Valke »

to zkus hlavně nezakápni ložisko zevnitř, ideální to je aplikovat párátkem kolem ložiska, namáčkout a nechat nejlépe přez noc
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
koca

#310 Příspěvek od koca »

Je mi jasné že to je o jedné kapce, jen jsem chtěl říci že ten tubus s kloubem jde celý ven z ložiska a to je vymačkané mnohačetnou kalibrací :-D, pak je otázka o kolik to může být hozené při lepení aby to nedělalo neplechu.
koca

#311 Příspěvek od koca »

Zkusím a poreferuju.
Jinak mě napadá, že se tu řešil motor zadní vrtulky. Takže z oka ocasní části jde vytáhnout, jen netuším jestli existuje odpovídající náhrada, protože 3sta za celý komplet je zbytečně moc.
dracekvo

#312 Příspěvek od dracekvo »

koca

#313 Příspěvek od koca »

vypadá to že je, jen o něco delší, origo má zhruba 15 mm, průměr by mohl sedět. Ale netuším jak by si to rozumělo s elektronikou.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od Gattor »

Diky za info o cyklice. Rozeberu, uvidim. Co si myslite o tom pretaceni (okolo osy) pod natlakem zadni vrtulky gyrem (kdyz gyro pridava otacky - tak me nedovoli jeste vic)? Nesetkal jste se s tim nekdo? Nebo kdyz letim doleva (klopeni) - naplno, pak se se mirne pretoci okolo osy.
Proste se mi pomoci pacek toci okolo osy jen kdyz neni zatizen letem.
lemak

#315 Příspěvek od lemak »

tak jsem dalším šťastným majitelem

"úspěšně" poletuji po obýváku
pochopitelně jsem měl jako mnoho dalších problém s ocasem - upadlo víčko motoru, nasadil jsem ho zpět a zase nějakou dobu poletoval, pak se sice podařilo nasadit, ale pořád vypadávalo, tak jsem ho zakápl lepidlem, ale bohužel zateklo až na kontakty, takže KO, koupil jsem nový a bez problémů vyměnil, pojistil jsem smrčťovací izolací, ale musím sehnat ještě menší průměr, aby se dokonaleji zatáhl kolem víčka

držáky rotorových listů, nejdříve se povytáhl šroubek, takže jsem ho několikrát zadělal zpět, následně se nalomil plast těsně za otvorem - podařilo se slepit a ještě několik letů to vydrželo, pak následovala koupě nového - mezera do které přijdou zašroubovat listy je o něco užší, není taková vůle jako na originálních, pojistil jsem modrým Loctaitem a zatím po 2 hod létání bez problémů

náhrada kovovým - není mi úplně jasné, jak by se nasadil na osu v horní části rotoru, když není rozebírací (pouze 1 díl)

už jste někdo otestoval 240mAh článek? (popř jeho letová výdrž), zda vůbec stojí za to to obědnávat
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“