Nebalancování 2 článku u haloletu
Nebalancování 2 článku u haloletu
mohu se zeptat proč se u haloletu články nebalancují?
Klasický servisný konektor ako dávajú číňania na sady, je na malé halové lipolky "ťažký jak krava".
Vyriešil som to jedným pinom - dutinkou, prístupná cez dierku v obale.
Nech to zas nie je téma balancovať či Nebalancovať, je to o prístupe k meraciemu bodu ktorý treba mať a aspoň raz za čas skontrolovať či je to OK.
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... tcount=162
Vyriešil som to jedným pinom - dutinkou, prístupná cez dierku v obale.
Nech to zas nie je téma balancovať či Nebalancovať, je to o prístupe k meraciemu bodu ktorý treba mať a aspoň raz za čas skontrolovať či je to OK.
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... tcount=162
taky bych tu otázku balancování raděj opět nerozvíjel, kór když se jedná o malé baterie pro halolety...já používám Lipolky 300-1500mAh a nebalancuju, ale používám omezovač MZ a to jen občas, protože mnou používaný nabíječ JETI Char 3.3 nabíjí Lipolku na 4,15V/čl. a nikdy nedojde k překročení limitní hodnoty 4,23-4,25 V/čl.
pepin píše:Herri mi vnuknul možná dobré řešení,také používám v hale nabiječe chard od jeti,možnost volby lion,dá se to použít?celou kapacitu baterie stejně na let nespotřebuji.
jakou konkr. nabíječku JETI Char používáš ? Char 20 a 30 má svitchem volitelný mód Li-pol a Li-ion, kde je max. napětí při nabíjení 4,20 a 4,10 V/čl. (tuším) a Jeti Char 3.3 má společný program pro Lipol i Lion při napětí 4,15V/čl. Ještě se mi nestalo, že by při nabíjení lipolek začal omezovač svítit. Létám na čas, rozhodně nelétám až do poklesu výkonu.
Když jsem používal Ultramat, tak omezovač běžně pracoval - Ultramat láduje asi větší napětí...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
3.9V to je baterka nabita tak na 70-75% maximalne
Muj Char 30 urcite nabiji v rezimu Lion na vic, bylo to tesne pod 4.1V/cl, zhruba 4.08 - 4.09V
Pouzitelne v haloletu to bude urcite, pokud budou baterky v dobrem stavu (tzn nebudes je podvybijet na 3V/cl a nebudes z nich tahat proudy 30-40C).
Muj Char 30 urcite nabiji v rezimu Lion na vic, bylo to tesne pod 4.1V/cl, zhruba 4.08 - 4.09V
Pouzitelne v haloletu to bude urcite, pokud budou baterky v dobrem stavu (tzn nebudes je podvybijet na 3V/cl a nebudes z nich tahat proudy 30-40C).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Třeba nenabíjí naplno, kvůli úspoře hmotnosti
Jinak ten měřící bod je asi dobré mít vyveden a když je trochu přístupnej, tak se přes něj může i balancovat, nebo nabít každej článek zvlášť jednou za čas, občas to dělám byť nabíjím s balancerem, abych zjistil jak na tom ty články jsou, je sice hezký, že na mě balancer poblikává, nebo nepoblikává a ukazuje napětí na článcích, ale kapacitu každýho článku mi nepoví...
Jinak ten měřící bod je asi dobré mít vyveden a když je trochu přístupnej, tak se přes něj může i balancovat, nebo nabít každej článek zvlášť jednou za čas, občas to dělám byť nabíjím s balancerem, abych zjistil jak na tom ty články jsou, je sice hezký, že na mě balancer poblikává, nebo nepoblikává a ukazuje napětí na článcích, ale kapacitu každýho článku mi nepoví...