li po batt oprava (co robyt ked klesne napetie pod hranicu)

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
simonpk

li po batt oprava (co robyt ked klesne napetie pod hranicu)

#1 Příspěvek od simonpk »

pls pomooc mam katanu od va models ale mam len 1 batt ale zabudol som ju zapojenu v lietadle a napetie kleslo Z 9V na 4V co mam urobyt aby sa mi ju podarilo nabyt pls poradte mi !!!
:?: :(
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#2 Příspěvek od Bizon »

Smiř se pro jistotu s tím že ta baterka je v pytli, ale ještě nějakou dobu sloužit může. První ji dej nabíjet programem na Ni-MH a malý proud, protože program na li-pol ti ji nevezme. A až napětí vyleze k těm 9V tak normálně programem na li-pol, ale minimální proud!
Prasopes

#3 Příspěvek od Prasopes »

Opatrně nabít malým proudem na 3V na článek , pak se už dá nabíjet . Pravděpodobně může bejt už v čudu , tak měřit , kontrolovat , balancovat a podobně .
Jano
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jano »

pripraviť kybel zo slanou vodou , keby nebodaj urobila predčasný silvester
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Vyhod ji a kup novou, stejne ty baterky jsou uz dneska spotrebak. Nak
simonpk

#6 Příspěvek od simonpk »

Bizon píše:Smiř se pro jistotu s tím že ta baterka je v pytli, ale ještě nějakou dobu sloužit může. První ji dej nabíjet programem na Ni-MH a malý proud, protože program na li-pol ti ji nevezme. A až napětí vyleze k těm 9V tak normálně programem na li-pol, ale minimální proud!
Dik fakt podarilo sa mi ju opravit a premeral som ju a dal balancovat asi sa mi ju podario opravit ale este uvidim pri prvom lete inak bola to baterka Ray gold 2200 mah 33c 3s kks fakt dik lebo sa mi nechcelo utracat 100Eur za novu :lol: :lol:
holda29
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od holda29 »

Otazkou je, nakolik je "opravena". Myslim si ze chemismus clanku je uz nenavratne rozhozeny.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lindbergh »

Vyhodit, koupit novou...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
PUF26

#9 Příspěvek od PUF26 »

Moja reč treba ju výhodiť, Pri vybiťí pod minimálne napätie sa elektrody rozkladaju a ich plocha sa podstatne zmenši. Ďalej môže biť nebezpečna a máť horiaci model v lufte nie je bohvie čo.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Peppy »

Co sa vlastne robi so skapatymy baterkami?? mam doma 2 a mam ich len v sakli a cakam ked dojde baterkova vila a zebere ich lebo som este nenasel kontajner na baterky.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Zao

#11 Příspěvek od Zao »

simonpk píše:
Bizon píše:Smiř se pro jistotu s tím že ta baterka je v pytli, ale ještě nějakou dobu sloužit může. První ji dej nabíjet programem na Ni-MH a malý proud, protože program na li-pol ti ji nevezme. A až napětí vyleze k těm 9V tak normálně programem na li-pol, ale minimální proud!
Dik fakt podarilo sa mi ju opravit a premeral som ju a dal balancovat asi sa mi ju podario opravit ale este uvidim pri prvom lete inak bola to baterka Ray gold 2200 mah 33c 3s kks fakt dik lebo sa mi nechcelo utracat 100Eur za novu :lol: :lol:

to tam mate nejak drahy ne, 100eur za rayku 2200 3s.... 8O
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Marek71 »

Dať 100 eur za Ray baterku je absolútny nezmysel, pozri sem:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=10383
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
jez_cz

#13 Příspěvek od jez_cz »

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _3S1P_25C_

Tyhle jsou také dobré, lehčí, levnější, jen 25C, používám je a za tu cenu jsou fajn. Když jsem jednu zničil při havárce, tak to alespoň tolik nebolelo.
I květák je jen vycepované zelí
PUF26

#14 Příspěvek od PUF26 »

Peppy píše:Co sa vlastne robi so skapatymy baterkami?? mam doma 2 a mam ich len v sakli a cakam ked dojde baterkova vila a zebere ich lebo som este nenasel kontajner na baterky.

Tak ak maš nejaké skapané lipol baterie osobne ich riešima asi nasledovne, odstrihnem použitelné konektori, šup snimi do vedra zo slanou vodou na balkon nechám ich tam zničiť sami sa elektrolízov vybiju na 0 čím nastane totálny rozklad elektrod a gelu ktorý je medzi nimi a na koniec ich hodim do zberne použitých batérii v NAY shope alebo GME elktroniku zvyknu mať koše zberné na tento odpad. Aj ked tvrdia že lipolka by mala biť neškodná po vybití na nulu a že by už nemala spôsobiť ohrozenie životného prostredia ale nikdy som to neskúšal. a nemám tu info 100 percente overenú.
A toť asi vše.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“