CopterX 450

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
baris

#226 Příspěvek od baris »

KENNY
musím s tebou jen souhlasit kvalita nic moc. Domek rotoru jsem měl taky ohnutý možná ale po pádu který vznikl tak, že se mi při startu zachytil cvičný kříž o trávu a vrtulník se překlopil. Myslel jsem že se mu nic moc nestalo, ale odnesly to dvě serva příčná i hlavní hřídel a asi ten domek. Objednal jsem na RCKing nový a vypadá rovně a hřídel jde zasunout mírně ztuha to na tom starým je na ní vůle jak píšeš. Už jsem vyměnil ložiska na hřídelce vrtulky, nový náhon vrtulky (zas ložiska) a teď ložiska na hlavní hřídely a když jsem měl rozebraný hlavní rotor tak ložiska v držácích listů už taky umírají. Nová ložiska kupuji na T-rexe tak ty snad něco vydrží. Chystám se koupit HK v kovu na díly.
Blade,CopterX 450+DX6i
Kenny McCormick

#227 Příspěvek od Kenny McCormick »

Baris,
musim ti dat za pravdu s tymy loziskami v nahone vrtulky.
Nejak sa mi zvysilo brnenie v chvostovej trubke, teraz su tie vibracie znacne. Zistujem kde je chyba, zatial som nasiel v nahone jedno chrobacne lozisko. Objednal som loziska, pomenim a uvidim ale az buduci tyzden.

Ma byt medzera medzi ozubenym kolieskom v domceku nahonu remienka a ozubenym kolesom volnobezky ktory ho pohana tak isto ako medzi pastorkom motorku a hlavnym oz. kolesom 0,05mm :?:

Maju velky vplyv zle loziska na vibracie chvostovej trubky :?:
Pripadne zle loziska na oske zadnej vrtulky... este skontrolujem.
Zbynass1

#228 Příspěvek od Zbynass1 »

Nějaká vůle v ozubení musí být vždycky, já osobně to neřeším nějakým osvědčeným řešením jako je cigaretový papírek apod. ale vždy se to snažím seřídit tak aby byla minimální vůle a převod chodil co možná s nejmenším hlukem. Bohužel u toho převodu na řemeničku se toho moc štelovat nedá, proto jsem třeba kola od CX které měly hroznou vůli vyměnil za HK.
nahoru může, dolů musí
BLC EgrO

#229 Příspěvek od BLC EgrO »

baris píše:KENNY
musím s tebou jen souhlasit kvalita nic moc. Domek rotoru jsem měl taky ohnutý možná ale po pádu který vznikl tak, že se mi při startu zachytil cvičný kříž o trávu a vrtulník se překlopil. Myslel jsem že se mu nic moc nestalo, ale odnesly to dvě serva příčná i hlavní hřídel a asi ten domek. Objednal jsem na RCKing nový a vypadá rovně a hřídel jde zasunout mírně ztuha to na tom starým je na ní vůle jak píšeš. Už jsem vyměnil ložiska na hřídelce vrtulky, nový náhon vrtulky (zas ložiska) a teď ložiska na hlavní hřídely a když jsem měl rozebraný hlavní rotor tak ložiska v držácích listů už taky umírají. Nová ložiska kupuji na T-rexe tak ty snad něco vydrží. Chystám se koupit HK v kovu na díly.

Bejt tebou tak radši nehodnotim kvalitu žádnýho vrtulníku, kdy se teprve učíš lítat s tr. křížem...

Navíc až s tim přestaneš mlátit o zem tak ti taky přestanou odcházet ložiska! Neřikám, že na Coptera nedám dopustit ale kvalitou je na tom stejně jako předraženej T-rex... Je možný, že je něco vadnýho z výroby. Petr třeba našel i špatně vylisovaný ložisko ale pokud všechno zkontroluješ a kdyžtak vyměníš tak máš T-rexe za čtvrtku ceny.
Radši lítám než šroubkuju...
Zbynass1

#230 Příspěvek od Zbynass1 »

Nevím proč by někdo nemohl hodnotit kvalitu, když něco dostanu do ruky a vidím že je to zmetek tak to řeknu a hotovo.

Já jsem se taky vydal cestou číňana protože na Align u nás jsem neměl prachy a to už i vrtulníky od alignu jsou víceméně levné.
Každopádně pár CX dílů jsem za Align vyměnil a kvalita je nebe a dudy, Align je o třídu lepší.
Od známých kteří lítali 450 Align vrtulníky v jejich začátcích jsem slyšel že měli taky problémy s kvalitou, ( rozpadající se ložisko v desce cykliky, driftující gyra atp) ale postupem času asi zlepšili kvalitu výroby, změnili dodavatele elektroniky a dneska ne ně člověk víceméně neslyší křivé slovo.
nahoru může, dolů musí
matlak

Kvalita a kvalita

#231 Příspěvek od matlak »

Celé debaty o kvalitě jen matou lidi jako jsem já, základ je že firma s dražším výrobkem víc kontroluje výrobu a nepustí ven něco co je na hraně aby si nepoškodila jméno a tohle je taky vidět na ceně. Druhá věc je, že borci kteří už mají dost odlétáno mají originál trexe, umí ho nastavit a když s ním nefláknou o zem vydrží všechno což je logické. Začátečníci kteří s tím ještě mlátí o zem " jako s jelitem" mají kopie a z hlášky " nevím jestli jsem s tím nebouchl když jsem lítal s křížem nebo už to stálo za prd v krabici" se toho tedy moc o kvalitě nedozvím.
Vývoj je nejspíš pořád stejný, nejdřív jsem rád, že se to vůbec zvedne, pak když to přežije beze škod a neteče mi krev :D , nakoupím hromady dílů a bojím se letět když mám něčeho málo protože když s tím fláknu mám pauzu než dojdou díly. Bud hledám problémy v kvalitě vrtulníku nebo v rukách a hlavě, já v tom mám jasno, HK i copterx lítá a zbytek je otázka toho co člověk umí. Stačí hodně vytrvalosti a nakonec zjistí, že ty stroje jsou k neutahání, co se dá pořádně dohromady vydrží hodiny letu a jediné co stojí za houby je ta psí zima, protože po čtvrté baterce necítím prsty. Je hezké mít na všechno názor ale věřím, že diskuze by byly informačně hodnotnější bez stížností na každou blbinu a celkově by to prospělo věci, a vůbec jde se lítat :D
Kenny McCormick

#232 Příspěvek od Kenny McCormick »

Nie zo vsetkym sa da tuna suhlasit.
že diskuze by byly informačně hodnotnější bez stížností na každou blbinu
praveze tym, ze napisem ze nieco nieje dobre, hoc aj blbina, moze inym pomoct, ked si to skontroluju a zistia, ze je to od vyroby na prd, len to predtym prehliadli.
Nehodnotim HK, lebo ho nemam, takisto nehodnotim t-rex, ale mam z neho niektore diely, ktore su o poznanie lepsie ako z copterX /tym netvrdim, ze je copter horsi, len tie diely/. Takisto mam par dielov z rexa, tiez o poznanie kvalitnejsich. Pritom tie nekvalitne z coptera su bud na hrane pouzitelnosti, alebo priam nepouzitelne, vsetko som popisal v predoslych prispevkoch.
Teraz napriklad riesim na coperovi rozvibrovanie carbonovej chvostovej trubky pri vyssom vykone motora - tak asi 80%, zajtra vymenim aj tu za plechovu rexacku a uvidime, ci to tiez nema vplyv. Mam z coptera klasiku /hrubka steny 0,5mm/, tiez origo copterX carbon /dost tenka stena, vyssie vybracie ako plechova/ a rexacku dam zajtra - ma hrubku asi 0,65, presnejsie zmerat neviem, uvidime ci to vplyv.
Ono by sa zrejme dalo lietat aj s tymi dielmi, ale bol by to velky problem udrzat na mieste, nehovoriac o tom, ze ak je jedna vec zla, navezne na to odchadzaju ine veci, az to zakonite povedie k tvrdemu pristatiu.
Kenny McCormick

#233 Příspěvek od Kenny McCormick »

Potvrdzujem ze
http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5591

tento vyrobok od copteraX, ktory je podla popisu lahsi ako kovovy /8gr-asi pravda/, a vhodny aj na 3D :!: je nepouzitelny. Stena je len 0,45-0,5 hruba a tym padom zrejme velmi pruzi. Pri vykone motora od 70% sa rozvibruje chvost od zadnej vrtulky a to tak, ze vyzera pri pohlade zhora, ako by bola kriva oska na vrtulke. Tiez sa vybracie prejavia neuveritelne na chvostovej plutve. Vsetky nezalepene skrutky sa povolia sialene rychlo. Plechova copteracka je lepsia, ale t-rex je este o cosi lepsia, tuhsia.
Ked carbonovu, tak hrubostenu, napr. tuto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... be_(hollow)_12x750mm
stena je 1mm
Zbynass1

#234 Příspěvek od Zbynass1 »

čeče Kenny a co ty vzpěry ocasu? Máš je k trubce připevněné kvalitně, protože třeba takové to alu účko co drží vzpěry a vodorovný stabilizátor je na trubce docela volné, já jsem ho podlepil oboustrankou a má to mnohem lepší pevnost.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#235 Příspěvek od Kenny McCormick »

To moje Ucko drzi velmi pevne. Pri spanovani remienku musim predtym povolit, inak neposuniem trubku. Vzpery som dal carbonove, su trochu dlhsie ako origo co tam boli, mali by prispievat k mensej pruznosti, pretoze cast, co sa rozvibruje je tym padom kratsia. Pri tej carbonovej trubke to nepomohlo. Vyhodene peniaze.

EDIT: inak tiez ma to napadlo, vyskusat ako to ide bez vzper, odmontoval som ich /aj hlavne listy/ a chvost vibroval ako kridlo kolibrika :P :P :P
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Zbynass1

#236 Příspěvek od Zbynass1 »

Věřím že se to děje, ale nedá se opravdu vyeliminovat původ těch vibrací, co třeba rozdílná váha listů vrtulky, nemůže tam být nějaký rozdíl... , nebo ještě mě napadá nekvalitní řemínek, kdyby byl v jednom místě trochu protažený tak by to možná mohlo dělat taky neplechu, ale to ti teď neradím jenom tak přemýšlím čím by to mohlo být.
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#237 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ked dam dole listy vrtulky, tak nevibruje. Cize len pri zatazi a vyssich otackach.
Lenze listy to niesu, skusal som plasty, a 2 druhy carbonovych.
Kenny McCormick

#238 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tak som odskusal som motor copterX 430XL a timing na reglu turnigy sentry 40A

High casovanie nevhodne, motor sice bezi v pohode, ale kazdu cca minutu sa zakusne na zlomok sekundy - vidiet to na zakmitnuti chvostu. Zaujimave bolo, ze sa hrial menej, tiez baterka bola vlazna, regl studeny.
Medium casovanie a Low casovanie je takmer to iste, pri low sa trochu menej motor hreje ale ani pri medium to nieje nijak zvlast, je len teply, udrzim na nom prsty. Baterka tepla, regl. studeny pri oboch nastaveniach. Letove casy uplne rovnake - odskusane vo vise. Ten motor je snad univerzal... :o
Mikelo

#239 Příspěvek od Mikelo »

Hlavně je ten motor zmetek. Sám jsi podal důkaz.
Kenny McCormick

#240 Příspěvek od Kenny McCormick »

Myslim ze je pre zaciatocnikov v poho. I ked turnigy typhoon za polovicnu cenu je o nieco malicko lepsi, lietat sa s tym da :P
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“