Velikost modelu a benzínovy motor
Velikost modelu a benzínovy motor
Cau chlapi,chtěl bych si pořídit letadlo a vzhledem k tomu ze benzinak je lepsi co do nastavovaní a nereším nákup nitra,bych do něho i šel.Ale všude kde koukam po modelech je doporučení 2T a 4T motoru a jaký typ je vhodný.Měl bych představu něco okolo 26 až 30 ccm ale pokud porovnám váhu doporučeného třeba 15ccm nitro motoru a 26ccm benzinového je tam rozdíl dost velký.A proto mě připadá jednodušší se zeptat do jakého aera se dá namontovat již zmíněný třeba 26 ccm motor.
...alebo aj toto http://www.rcaer.com/store/Results.cfm?category=2
Ten RCGF 20 ccm sa dá kúpiť tu http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... ckvergaser . uvažoval som o ňom, ale potom som sa rozhodol pre ROTO 25V....
Tak tomu trochu nerozumim.Nejdříve píšeš že to nemá smysl aby byl motor obalen trochou materialu.A teď zase že do 1,6m můžu dát motory viz tvé odkazy.
Ale stále mají o 300 - 500g více než doporučené nitro do daných akrobatů.
Ato tady vlastně řeším celou dobu když do akrobata 1,6m dam místo nitra ktere má váhu cca 500g benzínák který má 800-900g bez zapalování jestli je to použitelné.
Nejedná se mi o nic jiného než aby to mělo solidní letové vlastnosti při té větší hmotnosti.
Ato tady vlastně řeším celou dobu když do akrobata 1,6m dam místo nitra ktere má váhu cca 500g benzínák který má 800-900g bez zapalování jestli je to použitelné.
Nejedná se mi o nic jiného než aby to mělo solidní letové vlastnosti při té větší hmotnosti.
Benziňák bude vždy ťažší ako žhavík. Ak máš hotový model, prepočítaj plošné zaťaženie, či ho tým benziňákom nezabiješ. Myslím, že cez 100 g/dm2 by si nemal ísť. A tiež posun ťažiska vzhľadom na ťažší benzínový motor. Ak model ideš konštruovať, tak potom samozrejme parametre modelu a pohonu prispôsobíš požiadavkam na hmotnosť a tým aj na plošné zaťaženie. Záleží na tom čo chceš lietať, rozsah rýchlostí, alebo ti stačí premotorovaná tehla visiaca na vrtuli. Záleží na tebe.
tatr píše:Tak tomu trochu nerozumim.Nejdříve píšeš že to nemá smysl aby byl motor obalen trochou materialu.A teď zase že do 1,6m můžu dát motory viz tvé odkazy.
Do 1,6m éra dát benzín je problém. Příliš malé letadlo na to, aby to uvezlo, pokud se jedná o akrobata.
Když o tom něco přečteš, zjistíš, že první použitelná velikost pro skutečnou akrobacii s osazením benzín je cca 2m.
Nejde to nijak oddiskutovat.