FMS
FMS Model ASW-28
Jsem začátečník a než podruhé rozbiju svoje ASW-28, tak bych chtel co nejvice natrenovat na simulatoru FMS. Bohuzel jsem ani po dlouhem hledani nenasel do FMS tento model. Nasel jsem pouze EasyGlider, ale ASW je na ovladani tezsi. Nedokazete nekdi poradit, jaky model se nejvice chovanim ve FMS podobal vetroni ASW-28? Diky
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Z tvého dotazu není zřejmé, co máš nalétáno a s čím mezi létáním na FMS a s ASW-28 a jak zkoušíš létat s ASW. Zřejmě bys potřeboval něco nalétat s nějakým hodnějším modelem.
Souhlasím s mikvalik, že je celkem jedno, co ve FMS zvolíš. Je to simulátor pro získání jen těch základních návyků. Snad jen je-li model, na který chceš trénovat s křidélky, model ve FMS by měl mít také křidélka. Kvůli rozložení kniplů.
Napiš s čím si zatím létal, jak si létal. Prostě trochu víc informací.
Souhlasím s mikvalik, že je celkem jedno, co ve FMS zvolíš. Je to simulátor pro získání jen těch základních návyků. Snad jen je-li model, na který chceš trénovat s křidélky, model ve FMS by měl mít také křidélka. Kvůli rozložení kniplů.
Napiš s čím si zatím létal, jak si létal. Prostě trochu víc informací.
Trochu neuvazene jsem zakoupit ASW s tim, ze zadny jiny model nemam. Nyni ani neplanuji investovat do dalsiho modelu, takze bych se rad co nejvice vyletal ve FMS a pak slepil ASW a zacal letat na louce.
Nyni mam naletano asi 60 hodin ve FMS s EasyGliderem a zaroven ve FMS zkousim lelat se vsim, co ma kridelka, ale citlivost ovladani se hodne lisi.
Mam i naletano asi 5 minut na louce s zivym ASWckem. To mi bohuzel stacilo na rozbiti letadla.
Dalsi desitky hodin bych pres zimu rad naletal ve FMS s co nejpodobnejsim modelem jako je ASW, aby doba nez model opet rozbiju na louce byla co nejdelsi, ptoto hledam radu s cim letat.
Ve FMS 8.5 si nastavuji vitr i narazovy vitr, tak by me to snad melo dostatecne vyskolit pro paxi?
S RC modelarenim zacinam a teprve az si overim, ze me to bavi, chci investovat vice penez do vysilacky a modelu a mozna i do lepsiho simulatoru. Prozatim bych rad zustal u jiz zakoupeneho ASW (kdyz ho jiz mam doma) a u FMS.
Kazdou radu vitam.
Nyni mam naletano asi 60 hodin ve FMS s EasyGliderem a zaroven ve FMS zkousim lelat se vsim, co ma kridelka, ale citlivost ovladani se hodne lisi.
Mam i naletano asi 5 minut na louce s zivym ASWckem. To mi bohuzel stacilo na rozbiti letadla.
Dalsi desitky hodin bych pres zimu rad naletal ve FMS s co nejpodobnejsim modelem jako je ASW, aby doba nez model opet rozbiju na louce byla co nejdelsi, ptoto hledam radu s cim letat.
Ve FMS 8.5 si nastavuji vitr i narazovy vitr, tak by me to snad melo dostatecne vyskolit pro paxi?
S RC modelarenim zacinam a teprve az si overim, ze me to bavi, chci investovat vice penez do vysilacky a modelu a mozna i do lepsiho simulatoru. Prozatim bych rad zustal u jiz zakoupeneho ASW (kdyz ho jiz mam doma) a u FMS.
Kazdou radu vitam.
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si rozbil to ASW kvůli tomu, že si neměl dobré páčkovací návyky, tak na to ti FMS pomůže. Nic jiného tě FMS nenaučí. Vyplň si svoje bydliště a třeba se někdo v okolí najde, který ti s létáním pomůže.walter2 píše:Trochu neuvazene jsem zakoupit ASW s tim, ze zadny jiny model nemam. Nyni ani neplanuji investovat do dalsiho modelu, takze bych se rad co nejvice vyletal ve FMS a pak slepil ASW a zacal letat na louce.
Kazdou radu vitam.
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jaké to je ASW?
FMS tě nenaučí spoustu věcí a tak od toho nečekej, že budeš trénovat a na jaře to létání půjde. Co ti brání pořídit nějaké školnější "poletovadlo"? Rádio máš, tak by to nemusela být až tak velká investice. Létání v reálném prostoru, v reálném počasí s reálným modelem ti dá víc, než létání na simu.
A k tomu nějaký kamarád, který to už umí ...
FMS tě nenaučí spoustu věcí a tak od toho nečekej, že budeš trénovat a na jaře to létání půjde. Co ti brání pořídit nějaké školnější "poletovadlo"? Rádio máš, tak by to nemusela být až tak velká investice. Létání v reálném prostoru, v reálném počasí s reálným modelem ti dá víc, než létání na simu.
A k tomu nějaký kamarád, který to už umí ...
Neni to nahodou toto asw http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=34016?
A nerozbil si to jen proste proto zes nemel dostatecnou rychlost a padalo to do vyvrtky?
A nerozbil si to jen proste proto zes nemel dostatecnou rychlost a padalo to do vyvrtky?
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Mam opravdu ASW-28 od pelikana z odkazu vyse. Rozbil jsem to zacatecnicky pri navratu k sobe (otocene ovladani...) a nemel jsem vysku.
Porozhlednu se po nekom z okoli, kdo mi letadlo dostane do vzduchu a pak me necha v bezpeci letat
Investici do dalsiho letadla odkladam, protoze stale verim, ze ASW zkrotim a lepsi letadlo poridim az bude ASW neslepitelne... Uvidime.
Kdyby se nasel nekdo, kdo ASW ma a leta snim dostatecne dlouho, aby dokazal poradit, ktery model FMS se chovanim nejvice blizi, budu vdecny. Diky
Porozhlednu se po nekom z okoli, kdo mi letadlo dostane do vzduchu a pak me necha v bezpeci letat
Investici do dalsiho letadla odkladam, protoze stale verim, ze ASW zkrotim a lepsi letadlo poridim az bude ASW neslepitelne... Uvidime.
Kdyby se nasel nekdo, kdo ASW ma a leta snim dostatecne dlouho, aby dokazal poradit, ktery model FMS se chovanim nejvice blizi, budu vdecny. Diky
Proč pořád řešíš ASV do FMS, nebo co nejvíce podobný model to hoto "simu" ?
Všechno tam lítá jak po kolejích
Prostě si vyber jakýkoli model s řízením křidélek (pokud je teda na svojem modelu taky máš) a trénuj páčkování. Nic jinýho taky ani nezbývá. Až si nebudeš plést strany a bezpečně přistaneš tak vem éro a hoď ho do vzduchu.
Více než levá/pravá se v tom stejně nenaučíš...
Všechno tam lítá jak po kolejích
Více než levá/pravá se v tom stejně nenaučíš...
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Žádný simulátor tě nenaučí tolik jako praktický let. Takže natrénuj základy v FMS a zkus to znova, nejlépe s někým zkušeným.walter2 píše:Pokud bych tedy investoval do simulatoru, tak co bys mi doporucil, abych trenoval se simulatorem dle tveho gusta a s letadlem, ktere se ASWcku podoba?
..:: Nemám rád kindersáky ::..
walter2 píše:Pokud bych tedy investoval do simulatoru, tak co bys mi doporucil, abych trenoval se simulatorem dle tveho gusta a s letadlem, ktere se ASWcku podoba?
Nejde o mne, jenom jsem tím chtěl říct, že ve FMS je úplně jedno s čím budeš lítat. Lítá to tam nahoru dolů, doleva doprava a na to si vystačíš i s hornoplošným motorákem
Úplně nejlíp když se tam naučíš lítat s tím akrobatickým Suchojem, ten jde aspoň při přetažení po křídle tak tě naučí hlídat si rychlost.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Diky za tip. Zkousel jsem prave letat ve FMS se vsim a letadla maji ve FMS pomerne odlisnou citlivost na ovladani ( velikost vychylky a ochota zacit manevrovat ), talz uplne nesoulasim s tim, ze vsechna letadla ve FMS jsou stejna a rozdily jsou jen vizualni. Komercni simulatory jsou asi daleko lepsi, ale modely ledadel ve FMS nejsou pouze obrazky...
Dle doporuceni vyzkousim tedy akrobatický Suchoj.
Dle doporuceni vyzkousim tedy akrobatický Suchoj.
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Asi už píšu do mrtvého tématu, ale FMS umí některé věci docela realisticky, jen je potřeba vědět jak na to. Jednak to chce mít nastavený nejen vítr, ale i poryvy, a hlavně mít dobře udělaný model. Zase budu dělat reklamu svým prastarým webovkám, ale třeba RES mi létají docela realisticky.
Mimochodem to Sučko je strašná mrcha. Je snad až nerealisticky těžké a s divným profilem, divnými momenty setrvačnosti a vůbec divným chováním. Je ale bohužel zdaleka nejrealističtější z modelů dodaných s FMS. Lepší si musí člověk buď někde sehnat (s nejistým výsledkem) nebo si nasimulovat předlohy a podle získaných údajů vytvořit model do FMS, a ten pak ještě podle svých zkušeností jemně doladit.
Mimochodem to Sučko je strašná mrcha. Je snad až nerealisticky těžké a s divným profilem, divnými momenty setrvačnosti a vůbec divným chováním. Je ale bohužel zdaleka nejrealističtější z modelů dodaných s FMS. Lepší si musí člověk buď někde sehnat (s nejistým výsledkem) nebo si nasimulovat předlohy a podle získaných údajů vytvořit model do FMS, a ten pak ještě podle svých zkušeností jemně doladit.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.