Nevím, myslím že když už dám za rádio pár set dolarů, tak rovnou půjdu do ověřené (Futaby třeba) značky.
Chápu: "Sice to není žádná známá značka se širokou uživatelskou základnou, ale zase stojí pár kaček"
Nechápu: "Sice je poměrně drahá, ale zase to není žádná známá značka se širokou uživatelskou základnou"
Futabu doženeš Sanwou? A jestli cenou, tak vidím že Sanwa Rx 10k. stojí 150USD, 4k. 120USD (!), naproti tomu FASST 14k. za 220USD, ale už 10k. za 95USD a 6k. dokonce za 70USD...
Tož nevím nevím...
Ale samozřejmě, každého věc osobní preference.
nejde o experiment, ale chcem mať spoľahlivú vysielačku s ktorou ukočírujem všetko čo je bežne dostupné, nechcem s tým riadiť F14 s 2 turbínami za x tisic ale malé modely do zopár tisíc ktoré nepotrebujú mixi ako motýlik a podobne, možno tak delta krídlo (EPS Mirage 2000), ale to predpokladám zvládne, k tomu vetrone ala Sky Lady (aj tak asi ich moc viac nebude) a HK-450 toto ak zvládne tak ho budem užívať pokiaľ sa doslova nerozpadne či nezhorí dajaká elektronika ktorú nebudem vedieť nahradiť. Som víkendový pilot takže všetko s kľudom a hlavne pomaly.
ide len o to aby to fungovalo
Turingy 9X - 2,4GHz (Corona) Chytili ma coptery :)
A2C píše:nejde o experiment, ale chcem mať spoľahlivú vysielačku s ktorou ukočírujem všetko čo je bežne dostupné, nechcem s tým riadiť F14 s 2 turbínami za x tisic ale malé modely do zopár tisíc ktoré nepotrebujú mixi ako motýlik a podobne, možno tak delta krídlo (EPS Mirage 2000), ale to predpokladám zvládne, k tomu vetrone ala Sky Lady (aj tak asi ich moc viac nebude) a HK-450 toto ak zvládne tak ho budem užívať pokiaľ sa doslova nerozpadne či nezhorí dajaká elektronika ktorú nebudem vedieť nahradiť. Som víkendový pilot takže všetko s kľudom a hlavne pomaly. ide len o to aby to fungovalo
Na tohle co píšeš (vyjma vrtulníku, tam nevím) je to rádio zcela dostatečné a zadarmo. Já budu přecházet k Futabě taky prostě jen proto, že budu dělat větší éra a tam už chci maximálně minimalizovat riziko že někoho zabiju/něco rozbiju.
Mimochodem, mám kombinaci tady té T9x s Assanem v2. Nedávno jsem lítal u nás na golfáči s Kometem, což je prcek na lítání kolem hlavy. Sotva jsem se "rozložil", přišli nějací "koukači" a poměrně vtěravě se zajímali o to co a jak. Tedy ne stylem "prosím vás a můžu se zeptat jaký to má dosah", ale stylem že vám za zády vezme rádio do ruky a začně s tím kvedlat a ptát se "co ta prdel koštuje". Takže jsem z nich byl trochu nervní. No a pár minut si kolem brousím s Kometem a ten jeden se ptá "prosím vás a proč nemáte vytaženou anténu?" (zasunutou anténu na FM). No protože lítám na tu krátkou co trčí dole, říkám. "Ale vám tam nic netrčí..." povídá... Sáhnu dolů a zjistím že jsem zapoměl v tom "šumu" našroubovat anténu, kterou při přepravě nosím v takové kapsičce v pouzdru na Tx. Takže jsem pár minut lítal s Assanem bez antény s poměrně rychlým a obratným érem. Tož tolik k nedosahu Assanu...
A2C píše:nejde o experiment, ale chcem mať spoľahlivú vysielačku s ktorou ukočírujem všetko čo je bežne dostupné, nechcem s tým riadiť F14 s 2 turbínami za x tisic ale malé modely do zopár tisíc ktoré nepotrebujú mixi ako motýlik a podobne, možno tak delta krídlo (EPS Mirage 2000), ale to predpokladám zvládne, k tomu vetrone ala Sky Lady (aj tak asi ich moc viac nebude) a HK-450 toto ak zvládne tak ho budem užívať pokiaľ sa doslova nerozpadne či nezhorí dajaká elektronika ktorú nebudem vedieť nahradiť. Som víkendový pilot takže všetko s kľudom a hlavne pomaly. ide len o to aby to fungovalo
Na tohle co píšeš (vyjma vrtulníku, tam nevím) je to rádio zcela dostatečné a zadarmo. Já budu přecházet k Futabě taky prostě jen proto, že budu dělat větší éra a tam už chci maximálně minimalizovat riziko že někoho zabiju/něco rozbiju. Mimochodem, mám kombinaci tady té T9x s Assanem v2. Nedávno jsem lítal u nás na golfáči s Kometem, což je prcek na lítání kolem hlavy. Sotva jsem se "rozložil", přišli nějací "koukači" a poměrně vtěravě se zajímali o to co a jak. Tedy ne stylem "prosím vás a můžu se zeptat jaký to má dosah", ale stylem že vám za zády vezme rádio do ruky a začně s tím kvedlat a ptát se "co ta prdel koštuje". Takže jsem z nich byl trochu nervní. No a pár minut si kolem brousím s Kometem a ten jeden se ptá "prosím vás a proč nemáte vytaženou anténu?" (zasunutou anténu na FM). No protože lítám na tu krátkou co trčí dole, říkám. "Ale vám tam nic netrčí..." povídá... Sáhnu dolů a zjistím že jsem zapoměl v tom "šumu" našroubovat anténu, kterou při přepravě nosím v takové kapsičce v pouzdru na Tx. Takže jsem pár minut lítal s Assanem bez antény s poměrně rychlým a obratným érem. Tož tolik k nedosahu Assanu...
a) Tx9 je na 450tku heli dobra - sam ji mam a pouzivam
b) Nimlich to samy se mi stalo, akorat nevim co jsi mel za prijimac, protoze me se to stalo se 4k mikro takovym stylem, ze jsem s miraclem odletel od sebe tak 20m a najednou zjistuju, ze neridim. Bum do zeme - rikam si co se to deje?!? Jdu s vysilackou k eru, kvedlam pakama - vsechno funguje. No a pak pri lepeni toho nestesti jsem si v kufru vsimnul antenky! Nebyt toho, udelal bych to znova... Kazdopadne jsem koupil to prodlouzeni anteny s pigtailem a uz ji tam mam "naporad".
RiMr píše:No prostě zkus nastavit výše zmíněné mixy, hlavně ty DR s expy současně, připoj na přijímač na příslušné kanály servy a vyzkoušej jestli to dělá co to dělat má... Nevím jak bys to chtěl víc upřesnit...?
Skusal som D/R & EXP v rezime acro a bez problemov. Servo reagovalo podla krivky...
A2C píše:Ako som tak pozeral tak asi ju vezmem v kombinácii Turnigy 9X 9Ch Transmitter Only (Mode 2) a Corona 2.4Ghz JR Module & Rx (V2 DSSS) Snáď to bude dobrá kombinácia na jednoduché polietanie s Heli ako je HK-450 či podobným k tomu s dajakými jednoduchým vetroňom a prípadne neskôr aj s spalovákom Teda pokiaľ nebude nikto extra namietať
Jednoznacne odporucam ASSAN ! Ja som to skombinoval TGY 9x s ASSAN-om a bez problemov. Inicializacia prijimaca je takmer okamzita, naproti tomu jeden znamy pouzil system CORONA a mal s nou velke problemy. Pocas inicializacie prijimaca musel hybat packou vysialcky do stran aby sa mu to ako tak chytilo...
tmx.806 píše:b) Nimlich to samy se mi stalo, akorat nevim co jsi mel za prijimac, protoze me se to stalo se 4k mikro takovym stylem, ze jsem s miraclem odletel od sebe tak 20m a najednou zjistuju, ze neridim. Bum do zeme - rikam si co se to deje?!? Jdu s vysilackou k eru, kvedlam pakama - vsechno funguje. No a pak pri lepeni toho nestesti jsem si v kufru vsimnul antenky! Nebyt toho, udelal bych to znova... Kazdopadne jsem koupil to prodlouzeni anteny s pigtailem a uz ji tam mam "naporad".
Tohle stejný se mi stalo s X8R6 (krátký fousky). Akorát než jsem to zjistil, tak jsem to poslal do země asi 4x. Letadlo to přežilo, ale ten přijímač to už pak nerozchodil. A to jak to lítalo dál se mi stalo s X8R6L, to jsem mohl řídit do asi 100m. Asi je to jen náhoda, nevím. Každopádně jsem si pak koupil tu anténu na kablíku a namontoval ji napevno, a je po problémech.