HAIKONG - Super Chipmunk

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
RIO

#16 Příspěvek od RIO »

Já ho mám osazený li-pol 6S 3300, motor Dualski 4260-6. Serva CDD (standartní a 5-ti kilové). regulátor spin 66, vrtule 14x ??? (7,5-9). Odběr cca 50A, když jsou baterky hodně a hodně vpředu, vyjde i těžiště. Váha 2,6 kg. Létá to perfektně, je to stabilní i na malé rychlosti. na létání tomu sluší ale rychlost větší - je to spíše F3A. Hodně to klouže, rozpočet na přistání je hodně dlouhý. jinak podvozek - je dobré ho ohnout kus dopředu popř. vyměnit dráty za delší a dát je víc dopředu (padá to na čumák).kabina - neudrží se, je tam potřeba dát klasický zámek kabiny. Jinak u toho mého nekvalitnbí potahová fólie - loupou se ozdobné pruhy (barva zůstane, fólie odpadne). Jiné problémy s tím nejsou, kupodivu se to ani nerozlepuje. Jinak výkonu v tomhle osazení až až.Celkový dojem - za ty peníze to neřeš, létá to dobře a nezáludně a výše uvedené vady se dají jednoduše odstranit. Pokud by jsi ho chtěl vidět, mohu ukázat - jsi li z Prahy.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Abu »

Parkrat jsem ho videl v akci u nas na letisti. Kolega v tom ma doporucovany Hyperionsky pohon, napajeni 6x A123, vaha kolem 3kg. Lita to krasne, jen na ty A123 trochu kratce.
K podvozku - kolega pry predelaval, vyhodil ty hranoly z mekkeho dreva v kridle a dal tam buk, podvozek naohybal tak, aby byla osa kolecek zhruba pod nabezkou. Takhle to vpohode pristava i na trave. Uchyceni kabiny taky predelaval.

Moc pekny ero, pokud si nekdy budu porizovat nejakyho "stredne velkyho" akrobata, tak to bude tenhle.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Dubaj

#18 Příspěvek od Dubaj »

Děkuji všem za cenné rady...jsou pro mě velmi užitečné.
Pokud jsem to dobře pochopil, motor může být i těžší, tak abych nemusel dovažovat olovem :idea:
ariane
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ariane »

Ano, s baterkami dozadu hnout jde, je tam dost dlouhé plato, dopředu tomu už pak brání motorová přepážka. Zvol motor něco kolem 300 g. Chip ale není úplně háklivý na dodržení těžiště, fakt povedené éro..
RIO

#20 Příspěvek od RIO »

Na motor budeš pravděpodobně muset udělat nový domeček, aby to vyšlo s krytem motoru. pokud ho uděláš šikovně, můžeš baterie posunout až do něj (udělat díru v motorové přepážce).Místa na vyndavání je tam dost, sundavá se celá horní půlka trupu až po konec kabiny.
Dubaj

#21 Příspěvek od Dubaj »

Tak Chipmunk je doma a výbava z HK na cestě.
Na konec jsem zvolil
motor TR 4260C - vrtule APC 15x8
regulátor TR Plush 60A
baterka 5článek 4000mAh

Tak jsem zvědavej na letový projev :lol: už aby bylo sucho na letišti...
RIO

#22 Příspěvek od RIO »

Sucho a teplo
hezo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od hezo »

tak ako ste pokročili s tymi chipmunkami ?
HK500GT - flybarless + beastX
Telink SU-29 Yellow
Rc Factory Flash
Dubaj

#24 Příspěvek od Dubaj »

Zrovna osazuji motor, ladím jeho pozici vůči laminátovému krytu a kuželu vrtule :D
Baterky jsou v HK, čekám až je po čínském novém roce pošlou do světa
Dubaj

#25 Příspěvek od Dubaj »

Tak konečně jsem to tento víkend zalítal, čekal jsen na to skoro 1 1/2 měsíce...pořád nebyl čas :-(

Letadlo lítá super, pohon poskytuje dostatek výkonu - doba letu 10 min a to je dostatečný, na přistání proti mírnému větru jako beránek - dá se přistát velmi pomalu

Samozřejmě v zatáčkách to chce trochu rychlosti, i když i při pomalém letu se chová velmi slušně.

Prostě krásné, realisticky létající a rekreační letadlo....

Děkuji všem za rady, protože jsem na základě nich volil konfiguraci a jsem fakt spokojenej.
:D
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“