HAIKONG - Super Chipmunk
Já ho mám osazený li-pol 6S 3300, motor Dualski 4260-6. Serva CDD (standartní a 5-ti kilové). regulátor spin 66, vrtule 14x ??? (7,5-9). Odběr cca 50A, když jsou baterky hodně a hodně vpředu, vyjde i těžiště. Váha 2,6 kg. Létá to perfektně, je to stabilní i na malé rychlosti. na létání tomu sluší ale rychlost větší - je to spíše F3A. Hodně to klouže, rozpočet na přistání je hodně dlouhý. jinak podvozek - je dobré ho ohnout kus dopředu popř. vyměnit dráty za delší a dát je víc dopředu (padá to na čumák).kabina - neudrží se, je tam potřeba dát klasický zámek kabiny. Jinak u toho mého nekvalitnbí potahová fólie - loupou se ozdobné pruhy (barva zůstane, fólie odpadne). Jiné problémy s tím nejsou, kupodivu se to ani nerozlepuje. Jinak výkonu v tomhle osazení až až.Celkový dojem - za ty peníze to neřeš, létá to dobře a nezáludně a výše uvedené vady se dají jednoduše odstranit. Pokud by jsi ho chtěl vidět, mohu ukázat - jsi li z Prahy.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Parkrat jsem ho videl v akci u nas na letisti. Kolega v tom ma doporucovany Hyperionsky pohon, napajeni 6x A123, vaha kolem 3kg. Lita to krasne, jen na ty A123 trochu kratce.
K podvozku - kolega pry predelaval, vyhodil ty hranoly z mekkeho dreva v kridle a dal tam buk, podvozek naohybal tak, aby byla osa kolecek zhruba pod nabezkou. Takhle to vpohode pristava i na trave. Uchyceni kabiny taky predelaval.
Moc pekny ero, pokud si nekdy budu porizovat nejakyho "stredne velkyho" akrobata, tak to bude tenhle.
K podvozku - kolega pry predelaval, vyhodil ty hranoly z mekkeho dreva v kridle a dal tam buk, podvozek naohybal tak, aby byla osa kolecek zhruba pod nabezkou. Takhle to vpohode pristava i na trave. Uchyceni kabiny taky predelaval.
Moc pekny ero, pokud si nekdy budu porizovat nejakyho "stredne velkyho" akrobata, tak to bude tenhle.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Tak konečně jsem to tento víkend zalítal, čekal jsen na to skoro 1 1/2 měsíce...pořád nebyl čas
Letadlo lítá super, pohon poskytuje dostatek výkonu - doba letu 10 min a to je dostatečný, na přistání proti mírnému větru jako beránek - dá se přistát velmi pomalu
Samozřejmě v zatáčkách to chce trochu rychlosti, i když i při pomalém letu se chová velmi slušně.
Prostě krásné, realisticky létající a rekreační letadlo....
Děkuji všem za rady, protože jsem na základě nich volil konfiguraci a jsem fakt spokojenej.

Letadlo lítá super, pohon poskytuje dostatek výkonu - doba letu 10 min a to je dostatečný, na přistání proti mírnému větru jako beránek - dá se přistát velmi pomalu
Samozřejmě v zatáčkách to chce trochu rychlosti, i když i při pomalém letu se chová velmi slušně.
Prostě krásné, realisticky létající a rekreační letadlo....
Děkuji všem za rady, protože jsem na základě nich volil konfiguraci a jsem fakt spokojenej.