Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Podle toho 3PH soudim že je to regulátor pro AC motory . (a ten pro li-pol bude nejspÃÅ¡ uspůsobenej )
Takže Li-pol použÃt můžeÅ¡ jenom si dej pozor aby si baterie nevybil pod 3V na Ä
Regulátor nie je na LI POL prisposobený.Je na 6 až 10 článkov. Motor je MEGA 16/7/12. Ide mi o to ci nejako neuškodim článkom.Po 20 minutách letu ešte odoberiem 500mAh do 6V pri odbere 4,4A. motor berie na zemi 4,5A.Takže nevybíjam pod 3V na článok.Možem takto poškodit články? Alebo ide len o to neprekročit max.odber a nedostat sa pod 3V? Používam LI POL Kokam 1500 HD.
Barny píše:No uškodit by jim to nemělo ale dobře jim to asi taky nedělá . Ale je divný že ti ten motor utáhne eště na 6V éro . Já mam AXI 2212/34 a na 7V už je to nudný .
Mám to v pomaloletu LUCKY BOY a na 6V som vybíjal cez monitor nabíjania od f.BEL.Je to dobrá vecička odmeria to skoro všetko.
Ja mam regler od stejneho vyrobce, konkretne TMM 1210-3s a nejlepsi by zrejme bylo vhodne nastavit typ baterii jako LIPOL, coz je potreba udelat v "profi" programovacim rezimu a ten je pak potreba pouzivat. Defaultne jsou totiz nastavene NiCd, NiMH.