Blade mSR by E-flite
vyreseno:
vibroval mi ocas, hlavne pri pusteni pacek a vraceni se msr proti puvodnimu smeru. dale se mi pri kloneni doleva tocil mirne proti smeru hod. rucicek. no a nakonec mu obcas hrablo a nechtel pri doprednem letu a pusteni pacek vubec bocit.
tak treba se poznatky budou nekomu hodit.
kontroloval jsem hridel - ok
vsechny prvky na hrideli - ok
menil listy - beze zmeny
problem vyresila nova padla a zadni vrtulka. vrtulka byla asi ohla a padla vykloktany v dire pro hridel. nakoupil jsem haldu dilu, protoze bez nich se problem hleda tezce. navic, stejne casem prijde jejich vymena.
takze obcas napisu vznikly problem a vymena ceho ho vyresila.
vibroval mi ocas, hlavne pri pusteni pacek a vraceni se msr proti puvodnimu smeru. dale se mi pri kloneni doleva tocil mirne proti smeru hod. rucicek. no a nakonec mu obcas hrablo a nechtel pri doprednem letu a pusteni pacek vubec bocit.
tak treba se poznatky budou nekomu hodit.
kontroloval jsem hridel - ok
vsechny prvky na hrideli - ok
menil listy - beze zmeny
problem vyresila nova padla a zadni vrtulka. vrtulka byla asi ohla a padla vykloktany v dire pro hridel. nakoupil jsem haldu dilu, protoze bez nich se problem hleda tezce. navic, stejne casem prijde jejich vymena.
takze obcas napisu vznikly problem a vymena ceho ho vyresila.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Gattor píše:gamer007> nevim proc klopi pri boceni, ale proto tak tancuje pri plnem boceni. asi jim to nekam ujizdelo, tak to srovnali. ale i na to jaka je to blbost je to udelane dobre.
diky za postreh pri kloneni. mne pri klopeni doleva netahne.
Musí táhnout, píšou to na rcgroups všichni. Myslim tim, když dáš let dopředu tak se zároven sune i vlevo a při couvání zase vpravo. To vyzkoušej, zavis na začátku místnosti uprostřed a rozlítni ho dopředu, uvidíš že skončí spíš v levým rohu konce mistnosti, jestli to teda nemáš už namixovaný. Já to namixoval a jakžtakž mi uprostřed zůstane. Ale jo i přes tyto neduhy je to super modýlek, kterej skoro nepustim z ruky. Mladá je už ze mě na palici
Co nějaký ty videjka?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Tak mě rupnul podvozek. Prasklo to v místě uchycení pod hl. motorem. Když sem ho měnil, připadalo mi to jako by by to prasklo proto, že byla ta tyčka co se tam zastrkává povysunutá trochu ven a plast se v místě spoje unavil. Takže teď to kontroluju buď po pádu. Nebo po vylítaný baterce. Tak sem zvědavej.
Jinak koukal sem na ty železný tuningy, hrozně pěkně to vypadá. Ale nevim jestli to není zbytečný. Po tom co sem seřídil trochu táhla serv a přišel na to jak ho kalibrovat mi lítá velice pěkně a havárek je minimum. Akorát mám docela strach abych někdy nezapoměl zkontrolovat šroubky rotorových listů protože ty se mi dost povolujou takže bych je mohl ztratit.
Jinak koukal sem na ty železný tuningy, hrozně pěkně to vypadá. Ale nevim jestli to není zbytečný. Po tom co sem seřídil trochu táhla serv a přišel na to jak ho kalibrovat mi lítá velice pěkně a havárek je minimum. Akorát mám docela strach abych někdy nezapoměl zkontrolovat šroubky rotorových listů protože ty se mi dost povolujou takže bych je mohl ztratit.
Létám s dx6i a když mám trim plynu v poloze neutrálu a knipl na minimu tak se mi mírně točí rotor(i u simu) de to vytrimovat trimem ale zajmalo by mě čím to je???
Ještě by mě zajmalo když dáte u dx6i v phoenixu your controls(ty oranžový ukazatele polohy knyplů) a dáte plyn na minimum tak vám tam také přečuhuje asi 1,5 milimetru oranžové??? (když je trim v neutrálu)
Asi to sem moc nepatří ale mohlo by to bejt i msrkem.
Ještě by mě zajmalo když dáte u dx6i v phoenixu your controls(ty oranžový ukazatele polohy knyplů) a dáte plyn na minimum tak vám tam také přečuhuje asi 1,5 milimetru oranžové??? (když je trim v neutrálu)
Asi to sem moc nepatří ale mohlo by to bejt i msrkem.
demolátor píše:S tou vrtulkou je to vyřešené(byla koplá).Také se vám blade přes noc odpáruje??? A kmitá vám v malí míře zadní vrtulka??? Létám s dx6i a když mám trim plynu v poloze neutrálu tak se mi mírně točí rotor(i u simu) de to vytrimovat trimem ale zajmalo by mě čím to je??? Prominte mi mích hodně otázek ale sem čerstvým majtelem a potřebuju vědět jestli to je normální.
Děkuji za odpověd. Jinak je ten vrtulníček úplně super..
Neodpáruje, neděláš chybu, že po zapnutí vysílače ihned zapojuješ pohonný aku? Zkus po zapnutí vysílače chvilku počkat (cca 5 vteřin), pak teprve zapojuj akumulátor. Problém by měl zmizet.
gamer007> mam origo vysilac a fakt se snazim, ale me se nezda, ze by sel doleva. mozna mam malo mista (asi 3-4 metry). zustane ale primo proti mne. je ale pravda, ze ujizdeni testuju pri plnym knedliku dopredu a pote opet dozadu. po trech kolech zkoumam do ktery strany se posunul a podle toho serizuju (spise jsem delal drive, ted uz je to ok). takze bych si toho primo nemusel vsimnout, protoze letim tam z zpet. nicmene stejne tenhle efekt nepozoruju. asi malo mista.
Snura63> mne se sroubky nepovolujou. s tim problem nemam. jinak lyzina mi praskly uz 2x. vepredu a vzadu. nahradni mam, ale zatim neni treba. misto zlomeniny jsem zalepil chemoprenem a po zaschnuti omotal vulkanizacni paskou. jen malinky kousek. od te doby nevim, ze by neco bylo praskly. ani to neni videt (barva cerna). doporucuju si tu pasku poridit (cena okolo stovky) a vyuziti nejde uplne vsude. jeste jsem s ni upravil ocasni vicko motor. staci natahnout a prilozit. nic nelepi a perfektni drzi tvar.
Snura63> mne se sroubky nepovolujou. s tim problem nemam. jinak lyzina mi praskly uz 2x. vepredu a vzadu. nahradni mam, ale zatim neni treba. misto zlomeniny jsem zalepil chemoprenem a po zaschnuti omotal vulkanizacni paskou. jen malinky kousek. od te doby nevim, ze by neco bylo praskly. ani to neni videt (barva cerna). doporucuju si tu pasku poridit (cena okolo stovky) a vyuziti nejde uplne vsude. jeste jsem s ni upravil ocasni vicko motor. staci natahnout a prilozit. nic nelepi a perfektni drzi tvar.
Pásku mám, ale mě to nepraská v lyžinách, ale jak sou ty čudliky co se zasouvaj do kostry tak ten přední. Tam pásku nedám teď mi prask druhej.
To jedině zkusit nějak svařit teplem. Ale nevim jak horkovzduškou bych to rozdrbal celý. Teď mě prasknul druhej, ale všim sem si toho dřív a ještě to drží po hromadě. Ještě mě napadlo jestli mě to nerupe při nějaký mí blbý manipilaci musím dávat pozor co dělám když tam dávám baterku. Jestli ji tam necpu nějak šejdrem apod.
To jedině zkusit nějak svařit teplem. Ale nevim jak horkovzduškou bych to rozdrbal celý. Teď mě prasknul druhej, ale všim sem si toho dřív a ještě to drží po hromadě. Ještě mě napadlo jestli mě to nerupe při nějaký mí blbý manipilaci musím dávat pozor co dělám když tam dávám baterku. Jestli ji tam necpu nějak šejdrem apod.
Naposledy upravil(a) Snura63 dne pát 25.12.2009 19:41, celkem upraveno 1 x.
demolátor píše:Tak se mi to podařilo rosekat, vypadnul mi od zadního motorku kryt s těma kablíkama... Nevíte jestli to de nasadit???
Tenhle problém se tu už myslím probíral. Mě se podařilo víko vyrazit a motor spálit, další kterej jsem tam dával tak se zalepeným víkem a smršťovačkou, která kryla i drátky
demolátor píše:Tak se mi to podařilo rosekat, vypadnul mi od zadního motorku kryt s těma kablíkama... Nevíte jestli to de nasadit???
Tenhle problém se tu už myslím probíral. Mě se podařilo víko vyrazit a motor spálit, další kterej jsem tam dával tak se zalepeným víkem a smršťovačkou, která kryla i drátky
- Vašek66
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapci a chlapi,
tak jsem dalším šťasným majitelem Blase MSR
. Je to super. Lítám v pohodě, žádné velké pády.
Někdo tu už psal:
Při bočení (směrovka) vlevo se i potlačí a přidá plyn.
Při bočení (směrovka) vpravo se přitáhne a plyn se nepřidává.
Při klopení (křidélka) vlevo přímo padá vlevo (odstaněno nastavením dráhy serva klopení vlevo jen na na 30 %)
Jinak výchylky serv jsem pro domácí lítání nastavil na 65%
.
A teď potřebuji poradit:
Pokud chci vrtulník ve visu otočit o 360, nebo 720, (vlevo nebo v pravo)nejde to. Vrtulník se rozletí v něčem podobném kruhu, rozkolíbá a dá velkou práci to ustát. (místnost se stává rázem malou
) Někdo tu psal, že to pomocí obou mixů na DX6i srovnal. Můžete alespoň přiblížit vaše nastavení mixů.
Děkuji za odpovědi i váš čas.
tak jsem dalším šťasným majitelem Blase MSR
Někdo tu už psal:
Při bočení (směrovka) vlevo se i potlačí a přidá plyn.
Při bočení (směrovka) vpravo se přitáhne a plyn se nepřidává.
Při klopení (křidélka) vlevo přímo padá vlevo (odstaněno nastavením dráhy serva klopení vlevo jen na na 30 %)
Jinak výchylky serv jsem pro domácí lítání nastavil na 65%
A teď potřebuji poradit:
Pokud chci vrtulník ve visu otočit o 360, nebo 720, (vlevo nebo v pravo)nejde to. Vrtulník se rozletí v něčem podobném kruhu, rozkolíbá a dá velkou práci to ustát. (místnost se stává rázem malou
Děkuji za odpovědi i váš čas.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tim mixem to lze aspon trochu uklidnit. chce to zkouset jak ti to bude vyhovovat. ja to mam zatim takto - mix rudd-elev /d+10 /u+30. Takto do prava toci na miste a do leva trochu vpred, lip se s tim pak zataci v osmach.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
lietame uz 3. den a je to parada fakt.. je to moj prvy vrtulnik a aboslutne bez problemov v izbe. vonku sme este neskusali...
je normalne ze ked ho chcem naplno otacat okolo osi, tak doprava sa kruti okolo osi jak divy, ale dolava ho neotocim vobec, iba zacne kruzit dolava a pritom sa otaca aj trup mierne.... trimre som uz skusal.
je normalne ze ked ho chcem naplno otacat okolo osi, tak doprava sa kruti okolo osi jak divy, ale dolava ho neotocim vobec, iba zacne kruzit dolava a pritom sa otaca aj trup mierne.... trimre som uz skusal.
Blade mSR <== my 1st heli in my life
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp