min dlg 1m

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Azy
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Azy »

ST píše:Tady je názorně jak funguje systém pružina - táhni. Prostě na MIMI si odskouším figle na dospělej stroj.
http://www.youtube.com/watch?v=RfO-hUAYaGU

tohleto se používalo u A1 ...... žádná novinka ale nevim jetli bych si to dal na káčko
MK Katoda Sokolov :-)
helbo
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od helbo »

Azy píše:
ST píše:Tady je názorně jak funguje systém pružina - táhni. Prostě na MIMI si odskouším figle na dospělej stroj.
http://www.youtube.com/watch?v=RfO-hUAYaGU

tohleto se používalo u A1 ...... žádná novinka ale nevim jetli bych si to dal na káčko

preco nie ?
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od ST »

Pokud zachováš konstrukci trupu u mimi , tak musíš dát serva naležato a nic jinýho kromě nitě s protipružinou tam nedáš. Táhla nebo lanovod jsou mimo mísu, protože ti zbytečně zvednou hmotnost ocasu. Já jsem včera zprovoznil SOP přez niť a torzní pružinu a vypadá to OK. Moje představa byla lehký éro, žadná stíhačka s velkým plošným zatížením .
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
DD
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od DD »

dynema + torzní pružina tak se to používá i na F3K jako takových. ¨sám to mám na svém FW III k plné spokojenosti
mat

#50 Příspěvek od mat »

tak jsem začal také stavět MIMI. Dal bych i pár fotek ze stavby, ale nevím, jak je sem nahrát. Plánuji plné křídlo broušené z balsy, jsem zvědav na hmotnost. Když to nepůjde, tak zkusím vakuovat laminát na polystyren.

Z čeho děláte ocasní trubku? Máte nějaký levný zdroj? Pak mě napadlo omotat uhlíkovou trubku proužkem rowingu. Pak jsem také uvažoval vybrousit nosník ze smrku do kulata a omotat rovingem. Co myslíte?
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ST
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od ST »

No pokud počasí dovolí chtěl bych zítra MiMi zalítat. Letovka je na 160g. Ale příjde mi to pocitově strašně těžký do ruky... Děkuji hlavně Ikarovi, že mě doporučil tu jeho motanou trubku. Taky jsem chtěl použít obyčejnou uhlí trubku. Boha už se těším na toho jeho Fénixe.
ST
Kontaktovat uživatele:

zálet mimi

#52 Příspěvek od ST »

Tak je zalétnuto, sekundoval můj mladej a něco nafotil a natočil. MiMi je malej a hodnej a učí se lítat. Měl jsem v skrytu duše strach co vydrží křídlo, ale je v pohodě. Hlavně ta váha 160g celýho éra je znát i při házení. Ale chybí brzdy, chytat ho za letu je dost adrenalin. Ale jinak naprostá spokojenost a pocit blaha nad svým prvním F3k home made.

http://pmr.euweb.cz/mimi/mimi.avi
helbo
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od helbo »

parada tesim sa s tebou, potom zaves par fotiek sem... a aka je priemerna letovka, stopoval si, ci uzival si si lietanie ?
ST
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od ST »

Lítal jsem jen pro potěchu, ale nejhorší časy nebyly pod 30s a to jsem to házel jen z otočky , bez rozběhu. Pochopitelně ten hod na videu byl jeden z nejhorších , jak jinak...

http://pmr.euweb.cz/mimi/MiMiSlideshow.exe
helbo
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od helbo »

aky si pouzil prijimac... je tam daka dlhokanska antena :) ale to sa mi asi len zda koli velkosti modelu :) a kedy bude video ?
ST
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od ST »

Přijímač je z odloženého vrtulníku SKYARTEC , klasika 6ch mini FM 35Ch bez škatulky lípnutej oboustrankou zespoda kabinky. Video máš pod prvním textem o záletu.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od helbo »

ST píše:Přijímač je z odloženého vrtulníku SKYARTEC , klasika 6ch mini FM 35Ch bez škatulky lípnutej oboustrankou zespoda kabinky. Video máš pod prvním textem o záletu.

dakosi som si tel link nevsimol prepac... a nevadi ti tam ta antena ? nemeni to na mini f3k tazisko za letu, vies predsa len ma niekolko gramov...
ST
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od ST »

OK Helbo, já se jen byl kochat... tyhle drobnosti budu řešit další lety. Ale asi ani jinak jsem to nepozoroval.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od helbo »

tak zistil som ze by to nemalo vadit...
ST
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od ST »

Já ji stejně připevním, aby zbytečně neplandala. Ale k dokonalosti opravdu chybí možnost brzdit. U velkýho F3k jsem si na to dost zvykl a tady to chybí. Nedovedu si představit tohle éro těžší 200+ Opravdu se vyplatí postavit co nejlehčí. Já nakonec ani nějak balzu nevybíral, akorát na ocasky šla co nejlehčí.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“