Epoxy 30m Durafix od Pelikána POZOR

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Epoxy 30m Durafix od Pelikána POZOR

#16 Příspěvek od JMalik »

Vigo píše:Ahoj,

Tak jsem s tímto epoxy dolepil Optimu a samozřejmě jsem si ho nezkusil. Byl mi prodán jako náhrada za nedostupné HVP. Vytvrzoval pěkně tak jsem nic neřešil. Bohužel pak jsem si všimnul že je děsně křehký a tak jsem začal testy. Přilepil jsem špejli na odřezek špičky laminátového trupu a po 24h jsem ji bez problémů utrhnul v lepidle. Dále pak jsem přilepil zbytkem HVP a tímhle Durafixem stejnou smrkovou lištu zase na odřezek špičky. Po 24h jsem HVP oderval ve dřevě. Durafix celkem v klidu od laminátu. Obojí bylo za naprosto stejných podmínek. Nemohl jsem tomu uvěřit a tak jsem to testil 3x. Výsledek je stejný. a já Idiot jsem stím slepil novou Optimu :cry: Teď zachraňuji co se dá.

Ten epoxy se zdá že lepí dobře dřevo, ale je děsně křehký a nedrží na laminátu. Při malém pnutí hned praská. Ten HVP vytvrdne taky do naprosté pevnosti, ale stejně pak nepraská.

Jo a pro rýpaly tak míchat epoxy umím a právě proto jsem test opakoval několikrát.

Nepoužitelná sr...., podobné jako řídký vteřiňák stejného označení. Vytuhne na gel do 14 dnů v ledničce bez používání. Lepidla - ne od nich.
Alex.Guzun

#17 Příspěvek od Alex.Guzun »

ma niekto skusenosti s epoxydmi z HC?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od fokker1 »

JMalik píše:
Nepoužitelná sr...., podobné jako řídký vteřiňák stejného označení. Vytuhne na gel do 14 dnů v ledničce bez používání. Lepidla - ne od nich.

Myslíš toto?
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5320
Ja o té půlkilovce uvažoval, cena je slušná. Ale radši zůstanu u Sicometu.
Jano
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jano »

z HC som už epoxyd objednaval ale dvojstriekačky 5 a 30 min.
obidvoje je ok vytvrdnuté to vyzerá byť ako kvapky igelitu , je to pružné
ale nie tvrdé ako sklo
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Alex.Guzun

#20 Příspěvek od Alex.Guzun »

jeden tipek tam napisal ze su to rebrandy amikov: Bob Smith Industries
http://www.bsi-inc.com/Pages/hobby/epoxies.html
Alex.Guzun

#21 Příspěvek od Alex.Guzun »

JMalik

#22 Příspěvek od JMalik »

fokker1 píše:
JMalik píše:

Myslíš toto?
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5320
Ja o té půlkilovce uvažoval, cena je slušná. Ale radši zůstanu u Sicometu.

Ano, to je přesně ono, jen jsem to měl v menším balení.
(Na co potřebuješ půlkilovku vteřiňáku. Zkoušíš s tím slepit ultralight? :lol: )
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od fokker1 »

Jj menší ultralight. Půl kila kupuju tak dvakrát do roka. Většinou Sicomet v 50g lahvičkách. Ale za čtrnách dní bych to nespotřeboval. :lol:
woro
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od woro »

luma píše:
Abu píše: Konkretne to co kupuju se jmenuje "UHU plus (300kg)" a je to 24h v takove te dvojstrikacce.

I 5min je výborné.
Jojo. A Pattex 5min Repair Epoxy (dvojstříkačka) také není špatné, i když není nijak extrémně pevné - prostě pětiminuťák. Používám (nebo spíš jsem používal, nemám teď bohužel na modelařinu čas) to na rychlé opravy na place, zvlášť proto, že se dá sehnat všude a já tyhle věci strašně snadno zapomínám doma.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
JENDA01

#25 Příspěvek od JENDA01 »

Alex.Guzun píše:ma niekto skusenosti s epoxydmi z HC?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ahoj,
tebou zmíněná lepidla jsou v pohodě. Na dřevo bez problémů. Tady máš nafocenou -trhačku- 8) :

http://jenda01.rajce.idnes.cz/NAPOJOVAN ... LA_001.jpg

A docela přicházím na -chuť- :wink: SAUDAL 66A. Původně jsem ho koupil na lepení potahů -sendvičových křídel- ale po zkoušce na vzorcích je to vynikající konstrukční lepidlo a oproti disperzím se dá bez problémů
brousit i ve větší tlouštce viz foto.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od vandurat7 »

Mám takové chutě poslat k pelikánum návrh na nový název a grafické zpracování obalu produktu : http://img855.imageshack.us/img855/1120/83307071.jpg

V krámě jsem narychlo sháněl nějaký epoxyd,na slepení isise a tak jsem šáhl po tom durafixu.Jo chápu nechal jsem se nachytat :lol: je to taky čech,takže to chápu,ale i tak,jak muže někdo prodávat šmejda a kecat o tom všelijaké blbosti (ted mám na mysli pelikána,ne toho obchodníka).
Drží se to tekuté hodinu,geltime další hodinu, tvrdé že to nelepí je to tak za 3,a že se do toho nedá píchnout nehtem asi za 6 hodin.A stále gumové. Uplná tvrdost se dostaví neznámo kdy. Na dřevě to jakštakš drží (proč plítvat epoxy na dřevo,když to disperze spojí pevněji),ale na další věci je to hnus. Lituji že jsem to koupil,snad to nějak vypaplu. Toď recenze ode mne
PS:prej 12minuťák :D :D
Clear sky,glider fly..
JMalik

#27 Příspěvek od JMalik »

vandurat7 píše:......... Lituji že jsem to koupil,snad to nějak vypaplu.............

Teď je Ti jenom líto vydaných peněz.
Litovat budeš opravdu až tou sr.čkou něco slepíš a odloupne se to, nebo to budeš potupně z toho škrábat dolů.
(Vyhodil bych to :wink:
Kup si od BSI 30 min.SLOW -CURE Epoxy a nebudeš mít tyhle problémy. Nechápu taky, proč všichni lepíte doma těmi pěti, deseti.....minutovými čvachty. To je na nějakou nouzovku na letišti, ne na doma. )
arda1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od arda1 »

vandurat7 píše:V krámě jsem narychlo sháněl nějaký epoxyd,na slepení isise a tak jsem šáhl po tom durafixu.Jo chápu nechal jsem se nachytat :lol: je to taky čech,takže to chápu,ale i tak,jak muže někdo prodávat šmejda a kecat o tom všelijaké blbosti (ted mám na mysli pelikána,ne toho obchodníka).
Drží se to tekuté hodinu,geltime další hodinu, tvrdé že to nelepí je to tak za 3,a že se do toho nedá píchnout nehtem asi za 6 hodin.A stále gumové. Uplná tvrdost se dostaví neznámo kdy. Na dřevě to jakštakš drží (proč plítvat epoxy na dřevo,když to disperze spojí pevněji),ale na další věci je to hnus. Lituji že jsem to koupil,snad to nějak vypaplu. Toď recenze ode mne
PS:prej 12minuťák :D :D
Jdi jim to do krámu "omlátit o hlavu" (reklamovat) - a to myslím doopravdy- arda1BOT
FlyBear

#29 Příspěvek od FlyBear »

Zajímavé - tady se to haní už od roku 2009 a on to furt prodává :D
Že by se to lidem líbilo :?: :twisted:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od AR1 »

FlyBear píše:Zajímavé - tady se to haní už od roku 2009 a on to furt prodává :D
Že by se to lidem líbilo :?: :twisted:

Třeba je to tím, že mu jedno co se tady děje....
Odpovědět

Zpět na „Dílna“