Blade mSR by E-flite
To Kubajs: Na jednu stranu je to skutečně trochu pomalejší, ale rozhodně spím dobře, pro rotování kolem osy jsem nenašel jediný rozumný důvod, jedině při předvádění se návštěvám. A ty táhla sundáš lehce, stačí mít neokousaný nehet na palci, prostě zaber svrchu a stáhni to
. Zároveň ale musím říci, že podstatný rozdíl nevidím, ale asi proto, že nemám pokoj 10x5 m
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
tak som zistil ze to rotovani kolem osi je poznat len pri setovej vysielacke, ked sa nastavia mensie, polovicne vychylky.. ked ich necham normalne, je to uz o kus lepsie a je tam len maly rozdiel medzi rotaci vpravo a vlavo.
Blade mSR <== my 1st heli in my life
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
Extra 260 od PA
vetron (rcm pelikan), akrobat z epp
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Ja to psal, ze to mam na tech delsich cepech, vychylky naplno. uz jsem si na to zvyknul a je takto fajne ovladatelnej. je to poznat i v male mistnosti, viz video odeme asi na 23str. To ladeni zataceni, no je to spis pro puntickare, ale kdyz chci litat presne, tak si to tak doladim...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Hele a viděli jste tohle - http://www.youtube.com/watch?v=SuE8uVZf ... re=channel
Jen otočený listy? Asi to vyzkoušim...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:Hele a viděli jste tohle - http://www.youtube.com/watch?v=SuE8uVZf ... re=channel
A pak že to neumí lítat na zádech
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
demolátor píše:Tak se mi to podařilo rosekat, vypadnul mi od zadního motorku kryt s těma kablíkama... Nevíte jestli to de nasadit???
Tady je video jak tam ten kryt nasadit:
http://www.youtube.com/watch?v=uDkTQAHNl0k
Přehodil jsem táhla na delší čepy, jak jsem psal dříve a konečně se to začalo chovat trochu jako vrtulník. I tak by to mohlo být klidně i citlivější, ale takto je to ok. Ve vysílači mám nastavené všechny výchylky na 100%, možná bych to mohl ještě zvýšit.
Jsem zvyklý na citlivé ovládání, takže takto jsem spokojen, spíš se to ovládá daleko lépe, jelikož odezva je rychlejší, mohu jenom doporučit.
Rozhodně se nebojte, že vrtulník neuřídíte.
Bez problému s tím létám po celém bytě, průlety dveřmi jsou samozřejmostí, nic náročného. Přistát na ploše 10x10cm se s tím taky dá.
Na velké ploše (hala nebo venku) bude vrtulník lítat velmi obratně.
Jsem zvyklý na citlivé ovládání, takže takto jsem spokojen, spíš se to ovládá daleko lépe, jelikož odezva je rychlejší, mohu jenom doporučit.
Rozhodně se nebojte, že vrtulník neuřídíte.
Bez problému s tím létám po celém bytě, průlety dveřmi jsou samozřejmostí, nic náročného. Přistát na ploše 10x10cm se s tím taky dá.
Na velké ploše (hala nebo venku) bude vrtulník lítat velmi obratně.
Nastavenie lietania v malej miestnosti a visenie...
Zdravim,
takze bolo troska casu, tak som sa hral s nastavenim citlivosti, visenia, a co najlepsej ovladatelnosti mSR vs. DX6i v malej miestnosti o rozmeroch 1,5m x 2m...
Nieco som cerpal tu z fora, nieco stylom pokus-omyl.. takze nech sa paci: snad to niekomu pomoze:
Tu su moje nastavenia:
Model Type: Heli
Swash Type: 1 servo 90 deg.
D/R&EXPO: AILE 0 100% - 20%, ELEV 0 100% - 50%, RUDD 0 100% - 15%
Travel Adj: Mam: THRO: 100%, ELEV: 70%, AILE: 55%, RUDD: 85% vpravo a 115% vlavo (vid. prispevok vyssie), GYRO: 100% PITC: 100%
GYRO: SW -F.MODE 0: 100% Norm, 1: 100% STUNT.
Thro CUR: Normal: 5%-48%-50%-52%-54% (rychly vzlet a potom pohodicka)
Pitc CUR: som nemenil: Normal: 0%-25%-50%-75%-100%
SWASH MIX: INH
MIX1: RUDD -> ELEV ACT, RATE D +30% U +30%, SW F.MODE TRIM INH
MIX2: INH
Ostatne bez zmeny....
Predtym som mal problem ustalit mSR v miestnosti o rozmere 3mx4m, teraz bez problemov dokazem lietat doslova na WC
..
Budem velmi rad, ak ma pripadne opravite, prip. poradite co este vylepsit aby som dokazal lietat doslova hocikde...(vo vnutri)
Co sa tyka trimrovania....nastavim...visi ako pribity aj 30 sek bez pohybu...vylietam baterku a nahodim novu (zapajam ked je vo vodorovnej polohe) a rozladeny..
takze trimre na neutral a doladujem packami (preto tie vychylky).
takze bolo troska casu, tak som sa hral s nastavenim citlivosti, visenia, a co najlepsej ovladatelnosti mSR vs. DX6i v malej miestnosti o rozmeroch 1,5m x 2m...
Nieco som cerpal tu z fora, nieco stylom pokus-omyl.. takze nech sa paci: snad to niekomu pomoze:
Tu su moje nastavenia:
Model Type: Heli
Swash Type: 1 servo 90 deg.
D/R&EXPO: AILE 0 100% - 20%, ELEV 0 100% - 50%, RUDD 0 100% - 15%
Travel Adj: Mam: THRO: 100%, ELEV: 70%, AILE: 55%, RUDD: 85% vpravo a 115% vlavo (vid. prispevok vyssie), GYRO: 100% PITC: 100%
GYRO: SW -F.MODE 0: 100% Norm, 1: 100% STUNT.
Thro CUR: Normal: 5%-48%-50%-52%-54% (rychly vzlet a potom pohodicka)
Pitc CUR: som nemenil: Normal: 0%-25%-50%-75%-100%
SWASH MIX: INH
MIX1: RUDD -> ELEV ACT, RATE D +30% U +30%, SW F.MODE TRIM INH
MIX2: INH
Ostatne bez zmeny....
Predtym som mal problem ustalit mSR v miestnosti o rozmere 3mx4m, teraz bez problemov dokazem lietat doslova na WC
Budem velmi rad, ak ma pripadne opravite, prip. poradite co este vylepsit aby som dokazal lietat doslova hocikde...(vo vnutri)
Co sa tyka trimrovania....nastavim...visi ako pribity aj 30 sek bez pohybu...vylietam baterku a nahodim novu (zapajam ked je vo vodorovnej polohe) a rozladeny..
Naposledy upravil(a) romko1 dne úte 29.12.2009 14:45, celkem upraveno 1 x.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Nastavenie lietania v malej miestnosti a visenie...
Teraz som si vsimol, ze sa mi niekedy mSR vo vise trasie ako keby mal zimnicu
no snad mi neodchadzaju padla (pretoze tych padov co zazil..odniesol si to vsak zatial len podvozok)... uvidime....
Vdaka za rady....
Vdaka za rady....
Naposledy upravil(a) romko1 dne úte 29.12.2009 14:44, celkem upraveno 1 x.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Díky za příspěvek, dal sis s tím nastavením koukám dost práce.
Já jsem zatím nic nenastavoval a asi to tak i nechám.
Vrtulník se mi lehce třese od prvopočátku (ocasní vrtulka), bral jsem to, že to u tak malé mašinky asi bude normální. Nic hrozného. Jinak lítá výborně.
Na WC ho uřídím i bez jakéhokoliv nastavení výchylek na vysílači a swash plate přehozený na plné výchylky, takže jde asi jenom o zvyk. Je to sice můj první vrtulník, ale dost jsem lítal s velmi citlivým 3D T-Rexem 600 v Phoenix simulátoru, i základní akrobacii a inverzní let, takže to už asi mám za těch pár týdnů v ruce a nedokážu nezkresleně posoudit, jak se lítá začátečníkovi, který ani nečichl k simulátoru (vzpomínám si, že jsem ze začátku na simu dost dělal chyby a havaroval).
Je pravda, že vrtulník mi sám na místě rozhodně nevisí, vždycky je potřeba lehce korigovat, ale to na druhou stranu člověka naučí přirozeným reflexům.
Jinak poznatek z praxe týkající se laciných LightMax akumulátorů z Číny:
Koupil jsme jich 8, otestoval jsem jich zatím 6 a došel jsem k závěru, že na vysílači nastavím timer 4:30.
Letový čas je tedy o poznání nižší než s originálními aku, ale zase za tu cenu je to výborné a je mi celkem jedno, zda přistanu po 4 minutách a ihned vyměním za další aku, nebo poletím 6:30.
Jeden článek má mnohem nižší kapacitu (asi špatný), v letu vydrží tak 3 minuty, pak začne vrtulník blikat.
Druhý z šesti má o něco sníženou kapacitu (cca 4 minuty), ostatní se zdají, že vydrží kolem 5 minut, ale už to netestuju nadoraz.
Při agresivním letu venku bych nastavil radši jen 3 minuty, abych neriskoval případný pád z velké výšky.
Já jsem zatím nic nenastavoval a asi to tak i nechám.
Vrtulník se mi lehce třese od prvopočátku (ocasní vrtulka), bral jsem to, že to u tak malé mašinky asi bude normální. Nic hrozného. Jinak lítá výborně.
Na WC ho uřídím i bez jakéhokoliv nastavení výchylek na vysílači a swash plate přehozený na plné výchylky, takže jde asi jenom o zvyk. Je to sice můj první vrtulník, ale dost jsem lítal s velmi citlivým 3D T-Rexem 600 v Phoenix simulátoru, i základní akrobacii a inverzní let, takže to už asi mám za těch pár týdnů v ruce a nedokážu nezkresleně posoudit, jak se lítá začátečníkovi, který ani nečichl k simulátoru (vzpomínám si, že jsem ze začátku na simu dost dělal chyby a havaroval).
Je pravda, že vrtulník mi sám na místě rozhodně nevisí, vždycky je potřeba lehce korigovat, ale to na druhou stranu člověka naučí přirozeným reflexům.
Jinak poznatek z praxe týkající se laciných LightMax akumulátorů z Číny:
Koupil jsme jich 8, otestoval jsem jich zatím 6 a došel jsem k závěru, že na vysílači nastavím timer 4:30.
Letový čas je tedy o poznání nižší než s originálními aku, ale zase za tu cenu je to výborné a je mi celkem jedno, zda přistanu po 4 minutách a ihned vyměním za další aku, nebo poletím 6:30.
Jeden článek má mnohem nižší kapacitu (asi špatný), v letu vydrží tak 3 minuty, pak začne vrtulník blikat.
Druhý z šesti má o něco sníženou kapacitu (cca 4 minuty), ostatní se zdají, že vydrží kolem 5 minut, ale už to netestuju nadoraz.
Při agresivním letu venku bych nastavil radši jen 3 minuty, abych neriskoval případný pád z velké výšky.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Už vim jak to má s tím letem na zádech. Jsou tam listy z MCX, ty co se točej na druhou stranu. Docela zajímavý...
Tady další video jak se ním dá lítat v 5x3m pomalu i pak rychlejš - http://www.youtube.com/watch?v=BHoVbkkbdV4
Tady další video jak se ním dá lítat v 5x3m pomalu i pak rychlejš - http://www.youtube.com/watch?v=BHoVbkkbdV4
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C