min dlg 1m
Tak mám hotové křídlo, vyroušené z plné balsy. Zrovna neměli 10mm, tak jsem slepil 4 prkna 5mm lehké balsy od Pelikana. byl jsem překvapen, že se dá normálně koupit balsa označená jako Lehká a je opravdu lehká.
Pevnost křídla je opravdu dobrá, jsem překvapen, jak je tuhé a to nemá žádnou výztuhu. Před slepením a lakováním má 96g.
Pevnost křídla je opravdu dobrá, jsem překvapen, jak je tuhé a to nemá žádnou výztuhu. Před slepením a lakováním má 96g.
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ION, byl statečný...
Tak dneska letěl MiMi svůj první termický let. No byla to slabá bublina, která se rozpadla za cca 3 minuty. Než jsem přistál tak se přitáhla mlha a bylo po termice. Ale lítá to úžasně mile a do termiky se to krásně usazuje. Prostě paráda. No vydržel jsem házet i v mlze přez hodinu. Poznatek - nitě dyneema drží i ve vlhku. Skvělé.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
to: ST to je paráda, gratuluju. Já jsem vše zvážil, křídlo má komplet nalakované 84g, Celkově bych se měl dostat na 170g.
Musel jsi nějak řešit trimování? zajímá mě co dělat, když to nemá křidélka a letadlo by se klonilo na jednu stranu.
Musel jsi nějak řešit trimování? zajímá mě co dělat, když to nemá křidélka a letadlo by se klonilo na jednu stranu.
ION, byl statečný...
ION, byl statečný...
MiMi jsem nijak trimovat nemusel, první hod byl hned OK . Akorát musím mít pro hod maličko potlačeno, řeším to letovým režimem. Jinak ovladatelnost je skvělá, tedy pokud dodržíš vzepětí udávané na plánku. Opravdu se nemusíš ničeho obávat. Já ještě dumám, že udělám torzní pružiny na SOP a VOP ze slabšího pružinového drátu, než mám dosud 0,3mm, Zkusím něco kolem 0,2 mm.
tak aj ja sa pochvalim mojim MiMi, postavil som ho este v oktobri 2009. co k tomu dodat ? na fotkach je vsetko jasne..
akurat jedina zmena je ze prijimac uz mam na 2,4 ghz a koncovy obluk, kde je lizatko, som vystuzil sklom 50g/m2...
http://picasaweb.google.com/jofrey007/MiMiDLG#
akurat jedina zmena je ze prijimac uz mam na 2,4 ghz a koncovy obluk, kde je lizatko, som vystuzil sklom 50g/m2...
jofrey007 píše:tak aj ja sa pochvalim mojim MiMi, postavil som ho este v oktobri 2009. co k tomu dodat ? na fotkach je vsetko jasne..
parada jofrey a podla ktoreho lanu si staval a ako sa ti s nim lietalo ? rezpektive lieta ...
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
helbo píše:jofrey007 píše:tak aj ja sa pochvalim mojim MiMi, postavil som ho este v oktobri 2009. co k tomu dodat ? na fotkach je vsetko jasne..
parada jofrey a podla ktoreho lanu si staval a ako sa ti s nim lietalo ? rezpektive lieta ...
podla originalu MiMi - nechal som si ho poslat ako pdfko.....
lieta sa s tym paradne..len tie ruky, len tie ruky
dnes jsem zalétnul celobalsovou MIMI. Letěla krásně až jsem byl překvapen. Tuhost je vynikající, křídlo nepotřebuje žádné výztuhy. Po trimování jsem házel naplno asi do 30m a ladil startovací režim. Dlouho jsem neletěl jen s ovládanou směrovkou, tak to byl nezvyk. Časy okolo minuty.
Kluz je opravdu dobrý, vlivem hrubšího povrchu celobalsového křídla letí krásně pomalu a je vidět, že to bude citlivé na termiku. Váha ukazuje 172g včetně 400mAh aku, které váží 36g. Pokud tam dám 150mAh, které váží 25g a odlehčím o 3g ocasní plochy, tak se dostanu na 158g.
Trup je křehký, asi 2x jsem nedoklouzal až do ruky a hned v něm byly zářezy od země.
S takto malým házedlem, se dá dobře provést otočku a opřít se do toho, takže myslím, že celokompozitové by se dalo hodit opravdu vysoko. Asi se do něho pustím.
Kluz je opravdu dobrý, vlivem hrubšího povrchu celobalsového křídla letí krásně pomalu a je vidět, že to bude citlivé na termiku. Váha ukazuje 172g včetně 400mAh aku, které váží 36g. Pokud tam dám 150mAh, které váží 25g a odlehčím o 3g ocasní plochy, tak se dostanu na 158g.
Trup je křehký, asi 2x jsem nedoklouzal až do ruky a hned v něm byly zářezy od země.
S takto malým házedlem, se dá dobře provést otočku a opřít se do toho, takže myslím, že celokompozitové by se dalo hodit opravdu vysoko. Asi se do něho pustím.
ION, byl statečný...
ION, byl statečný...
ST píše:Ty jo, Jofrey, tys dal do křídla balsovej nosník ? Fíha, a drží. Já tam mám smrk 2x5 zeslabovanej na konci na 2x2mm. Váha na plánku je 170g pokud se teda nepletu. Já bych to asi taky ještě stáhnul, ale mám tam KAN 350 NiMh.
jasne - len tvrda balza 2mm ku koncu zuzena... na planiku je hmotnost 140g, tak som sa ju snazil dodrzat co sa podarilo
kuk sem
http://plany.lmkhas.sk/op/viewonline/10 ... uildup.pdf
no pokial ti s tymi baterkami vychadza tazisko spravne a das tam lahsie, tak budes musiet dopredu dovazit alebo odlahcit zadok.
Ahoj, mě MiMi přistává jak do peřiny, a dá se to krásně před dosednutím zpomalit. Já jsem gondolu lisoval do tvaru ze dvou 1mm desek balsy a mezi to uhlíkový roving a je to betonové. Předsi jen jsem nevěříl samotné balse. Ono je tam opravdu dost Gček při hodu. No a chci aby to něco vydrželo.
moja MIMI
Ja som postavil moju MIMI už skôr a Jofrey ju potom vylepšil hmotnostne. Moja vážila až 280 g pri druhom trupe z laminátu. Teraz mám trup z uhlíkovej rúry na udicu priemer 22 mm. Hmotnosť je už "len" asi 210 g. Čo sa týka uhlíkovej trubky, tak sa zvykne lámať už pri štarte asi 3 až 5 cm za trupovou gondolou. Ovinutie režnou niťou a zaliatím sekunďákom tento nedostatok bol odstránený. Štart je potrebný v režime VOP potlačená a samotný let mierne pritiahnutá. Ak by ste štartovali v režime let, Mimi má snahu urobiť premet. Moja stavba je tu: http://pmr.euweb.cz/mimi/mimi.avi a nejaké ďalšie videá sú tu: http://www.rcletkakosice.sk/node/166
Tu nájdete aj ďalšie podrobnosti a aj moje skúsenosti.
Tu nájdete aj ďalšie podrobnosti a aj moje skúsenosti.