Kde sehnat yak 55 3D?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
Dano

#16 Příspěvek od Dano »

ME píše:
Dano píše:A k trhaniu prúdnic iba tolko - skús napr. so Sebart Katanou 50E zaletieť plochú vývrtku :D

No vidíš, to samé jsem si myslel o Kataně S30E. Ale jde to. Těžiště, výchylky a trochu motoru. V Poho. Navíc se i zastaví a vyplave z ní. Ta větší to určitě udělá také. Ale musí se to umět. :lol:

Presne túto odpoveď som čakal.Nuž ano, ale s akými výchylkami. Na Jakovi mám do 45 stupňov a ide to úplne v pohode. Na Katane 30E mi to nejde. Jednoznačne ale sú Sebart Katany "blbuvzdornejšie", ako tento Jak. Kto chce lietať 3D (podla toho čo tu čítam, to je vlastne každý), ťažko sa "trhajúca" Katana to asi nebude. Týmto ale v žiadnom prípade nechcem ani naznačiť, že by boli Katany zlé. Sú to super modely.
ME

#17 Příspěvek od ME »

Dano píše:Jakovi mám do 45 stupňov a ide to úplne v pohode. Na Katane 30E mi to nejde. Jednoznačne ale sú Sebart Katany "blbuvzdornejšie", ako tento Jak. Kto chce lietať 3D (podla toho čo tu čítam, to je vlastne každý), ťažko sa "trhajúca" Katana to asi nebude. Týmto ale v žiadnom prípade nechcem ani naznačiť, že by boli Katany zlé. Sú to super modely.

"Tady nikdo nechce létat 3D". Tady to všichni umí. :cry: A co se týká výchylek, tak to máš v návodu. Taky to pořád nešlo. Letěla jako vrták s dlouhým stoupáním. Ale ty výchylky tam dát musíš. Potom je to v poho. SOP nadoraz, VOP také. Už jsem to ani neměřil. Expo 50-60%. A kluk s tím létá pořád. Naučil se. I výkruty v přímém letu.A udělá jich třeba 8. Trochu dif na křidélka a i soudkovitost mizí. I čtyřbodový ujde. Není to sice F3A, ale dá se to i s těmi výchylkami. Tak jak je osazená už rychleji nepoletí. Už i padla, ale model je to dobrý. Létá 3. rok. Snad mi zůstane na naučení. :lol:
Penty

#18 Příspěvek od Penty »

Kemar píše:tyhle letadla mají problém při prudkym přitažení vždycky protože se jim utrhnou proudnice, to se dá ve většině případů vyřešit turbulátorama a nebo plůtky na koncích křídel

Mohl bys prosím napsat něco bližšího k těm turbulátorům a plůtkům na koncích křídel? Nebo nějaký odkaz. Díky.
Kemar

#19 Příspěvek od Kemar »

Na Yakovi 54 od Hyperionu mam na konci křídla cca 30 cm dlouhou 2mm uhlíkovou tyčku nalepenou přesně na náběžce model se opravdu pořádně uklidnil na minimálce taky třeba v harierových výkrutech
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Peppy »

No pelikan predava Yak 55 1,4m. Je to 3Dcko jak svina :wink: :D http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=40445
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
jiri.pechaty

#21 Příspěvek od jiri.pechaty »

taky jsem ho teď oběvil, už vím co si koupit za model na léto, počkám jen na nějakou recenzi ale jestli je pravda co píšou že ho vyvýjel gernot bruckmann tak není co řešit!!!! A podotíkám je nádherný (ten model).
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Mirek12 »

model pěkný ale bohužel mi sešláplá hajzlová rourka nepřišla nějak na chut .. nějak se to rozmáhá :lol: :lol:
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od EPPmaniac »

Vám to asi všetko šlape na mozgy kebyže lietate aspon rok 3D akrobačku tak so všetkymi stymito vašmi tazkootrrhujucimiprudnicovymi lietadlami nemáte s ničim problém... to je najlahšie zhodit všetko na leitadlo,tazisko hned za kuzelom 4% vychylky a potom ze to nefaká,
stačanie do prava sa eliminovat stačí mat poriadne vyladené éro...

teraz to vyznelo kruto ale jediné čo tu vačšina vie sa vyhovorit na model ;)
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“