Dýha
Dýha
Nazdar chlapci, stavíme s kámošem nové éro na jaro a potřebujeme křídlo potáhnout dýhou, byli jsme u stolaře s požadavkem na 0,6 dýhu a on na nás vyhrkl asi milion dřevin ze kterých se vyrábí(javor, dub, buk, smrk, borovice a mnoho dalších)...která bude nejvhodnější na polystyrenové jádro? děkuji moc za rady 
:F6F Hellcat: :motorový větroň-Hynek: :Fenix:
:->A6M ZERO(zašlapané projekty :D)<-:
: DX6i:
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Gabon, wawa, okoume, abachi... Těch cizokrajných dřevin jsou mraky. Dělá se z nich (převážně v Asii) kdeco, rostou jim totiž všude. Možná bych zkusil nějaký topol nebo tak něco, ten je celkem lehký. Rozhodně nic jehličnatého, to se štípe. A pokud bys u něj narazil na fládrovaný javor s tygří kresbou za slušnou cenu, hlas mi ho, dal bych si ho na kytaru 
Naposledy upravil(a) woro dne stř 30.12.2009 21:09, celkem upraveno 1 x.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
V Ostravě v SCZ model mají jen nějakou 1,6mm a to je pro nás hodně, neví někdo kde by se dala sehnat v Ostravě a okolí vhodná pro modelářské účely?
dalo by se něco odsud použít? http://www.jafholz.cz/dyhy/druhy-drevin ... arevnosti/
dalo by se něco odsud použít? http://www.jafholz.cz/dyhy/druhy-drevin ... arevnosti/
:F6F Hellcat: :motorový větroň-Hynek: :Fenix:
Jasan na polystyrenový jádro NE, je těžkej a štípe se. Optimální je abachi. JAF-HOLZ ji sice nemá v čechách skladem, ale obratem ji přivezou z rakouska. Sice minimální množství k odběru je tuším 10 čtverečných metrů, ale pokud se máš s kým podělit není to nic strašnýho (metr asi 60Kč)
Jinak ji mám asi 6metrů doma, ale jak jsem pochopil, tak si z ostavska (?) a to je dost daleko. Jsem z Pardubicka
Jinak ji mám asi 6metrů doma, ale jak jsem pochopil, tak si z ostavska (?) a to je dost daleko. Jsem z Pardubicka
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
hoblik píše:Jasan na polystyrenový jádro NE, je těžkej a štípe se. Optimální je abachi. JAF-HOLZ ji sice nemá v čechách skladem, ale obratem ji přivezou z rakouska. Sice minimální množství k odběru je tuším 10 čtverečných metrů, ale pokud se máš s kým podělit není to nic strašnýho (metr asi 60Kč)
Ahoj,
můžeš mi říct jakou má tlouštku a jakou technologii pri potahování (předpokládám sendvičového křídla) používáš ?
díky
Jenda
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
woro píše:Gabon, wawa, okoume, abachi... Těch cizokrajných dřevin jsou mraky. Dělá se z nich (převážně v Asii) kdeco, rostou jim totiž všude. Možná bych zkusil nějaký topol nebo tak něco, ten je celkem lehký. Rozhodně nic jehličnatého, to se štípe. A pokud bys u něj narazil na fládrovaný javor s tygří kresbou za slušnou cenu, hlas mi ho, dal bych si ho na kytaru
Ahoj,
tence krájené dýhy z našich i cizokrajných dřev se používají pro lepení na dřevotřískové a laťovkové desky pro nábytkáře. Taky se z nich lepí letecké překližky. dřív to dělaly firmy Lignum a Ploma Hodonín a taky Dýha Chrast u Chrudimi. V té Chrasti by to kožná bylo i k sehnání, ale jsou i obchodní firmy specializované přímo na dýhy. Konkrétně wawa i abachi se v tetectví a modelářství hodně používají.
Zdravím
Dýha Chrast u Chrudimi už tyhle dýhy nemá, volal jsem tam. Jinak je opravdu velký výběr k tomuto použití - Wawa, Samba, Limba, Abachi, Koto atd. Některé ani nejdou rozeznat která je která.......
Osobně radši potahuji polystyren 2mm balsou, je to lehčí i když dražší, ale dá se to parádně brousit, prostě mi přijde, že se s balsou líp pracuje....
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/