Postup lepení na jádro je stejný jako u potahu balzou. Lepím Soudalem, který nanáším válečkem s krátkým "chlupem"
Dýha
Tloušťka dýhy je asi 0,6 - 0,8mm, je rozhodně pevnějšínež balza, samozřejmně těžší, křehčí podle mne také není. Většina kombatových letadel má křídlo polystyren - dýha.....
Postup lepení na jádro je stejný jako u potahu balzou. Lepím Soudalem, který nanáším válečkem s krátkým "chlupem"
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Ahoj,
vono to je o štíhlosti křídla a zvoleném profilu a zatížení na plochu. Já jsem nad ní taky váhal ,ale pak jsem šel do balzy. Je to trochu větší motorák cc-1850mm a jistota je jistota
.
http://jenda01.rajce.idnes.cz/SWING-_26 ... in_040.jpg
Jenda
vono to je o štíhlosti křídla a zvoleném profilu a zatížení na plochu. Já jsem nad ní taky váhal ,ale pak jsem šel do balzy. Je to trochu větší motorák cc-1850mm a jistota je jistota
http://jenda01.rajce.idnes.cz/SWING-_26 ... in_040.jpg
Jenda
Obrat se na pana Žídka Ostrava-Krásné Pole Družební 702 fy Jaf Holz (jinak je to taky modelář vracející se po x letech znovu k modelařině) nabídne Ti dýhu Anegre je jehká pevná a stojí 60 kč bez DPH. V úterý jsem tam bral 11m 2 a mmá tam dalších 12m2 + další jiné ve velkém výběru. a netrvá na odběru celých balení jako někde jinde. Určitě pochodíš , letu zdar.
JFV píše:for Joxa
Chtěl bych se zeptat zda jsi už potahoval tou dýhou? Mám v úmyslu to také vyzkoušet, kdysi jsem už uskutečnil pokus s polepením PS dýhou, ale nedopadlo to podle mých představ, ale jsem přesvědčen, že to bylo špatnou kvalitou dýhy.
jo už se uskutečnilo lepení a dopadlo to velmi dobře. Lepili jsme Soudalem 66A, který jak jsme se dozvědli není vhodný na lepení na polystyren-prý propění mezi kuličkami ale nechyti se k nim. Takže buď pomalý purex nebo epoxid. Pevnost křídla je skoro až neuvěřitelná
:F6F Hellcat: :motorový větroň-Hynek: :Fenix:
:->A6M ZERO(zašlapané projekty :D)<-:
: DX6i:
Díky za informaci.
A ještě mám jeden dotaz, dnes jsem se informoval ohledně formátů nabízených dýh a zjistil jsem, že nabízené pásy jsou užší než potřebuji. Lze slepit k sobě pásy dýhy natupo? Napadlo mě ještě jedno řešení, že bych spoj umístil do poloviny šířky nosníku, který bude pod potahem. Nebo snad existuje jiný prověřený postup?
A ještě mám jeden dotaz, dnes jsem se informoval ohledně formátů nabízených dýh a zjistil jsem, že nabízené pásy jsou užší než potřebuji. Lze slepit k sobě pásy dýhy natupo? Napadlo mě ještě jedno řešení, že bych spoj umístil do poloviny šířky nosníku, který bude pod potahem. Nebo snad existuje jiný prověřený postup?
joxa píše:JFV píše:for Joxa
Chtěl bych se zeptat zda jsi už potahoval tou dýhou? Mám v úmyslu to také vyzkoušet, kdysi jsem už uskutečnil pokus s polepením PS dýhou, ale nedopadlo to podle mých představ, ale jsem přesvědčen, že to bylo špatnou kvalitou dýhy.
jo už se uskutečnilo lepení a dopadlo to velmi dobře. Lepili jsme Soudalem 66A, který jak jsme se dozvědli není vhodný na lepení na polystyren-prý propění mezi kuličkami ale nechyti se k nim. Takže buď pomalý purex nebo epoxid. Pevnost křídla je skoro až neuvěřitelná
můžu potvrdit - tvrdost je vzhledem k váze neuvěřitelná . Vyděl jsem i výrobu a je to jednoduší než balzové křídlo
joxa píše:JFV píše:for Joxa
Ahoj,
kdo to na tu pevnost zkušel u toho Saudalu 66A. Já ničim jiným nelepím
Při nějaký větší -šlupce - odskočí od jádra. Alespoň moje osobní zkušenost.
Jenda
JFV píše:Měl bych přece jen ještě jeden dotaz. Jak to křídlo vychází hmotnostně vzhledem k ploše křídla? Myslím to tak, kolik gramů hmotnosti křídla připadá na dm čtvereční?
Mám to na combatový model, takže váhu zatím nějak neřeším, až bude vše hotovo tak si to pak zvážím a vypočítám. Křídlo je pro můj účel dost pevné takže nějaké hmotnosti neřeším. Zatím s tím nejezdím na závody nebo něco podobného, jen takové domácí polétání.
:F6F Hellcat: :motorový větroň-Hynek: :Fenix:
Re: Dýha
mam pred sebou opravu darovaneho era po padu su 26 tusim 1,7 m rozpeti. trup, vop, sop v pohode kridlo na maderu. dostal jsem k eru nove polystyrenove vyrezy kridla vcetne negativnich casti a dyhu. prosim o radu jake lepidlo nejlepe pouzit pro potah dyhou na polys. diky