Flop II - Flídr

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Doktor »

>Arx

Příde Ti to křídlo dostatečně odolné vůči "krutu"? Přece jenom to nemá ve předu torzku!

Jo a prosim Tě, aku se tam dává do části mezi motorem a křídlem na dno trupu (nad pdvozek)? Pokud ano, nevíš zda by se tam vešla na "placato" aku široká 55mm (4S LiFe)?

P.S.:Flop II je nějakým následovníkem Flopa I? Já sem tenhle model už někde dávno viděl, ale vypadal (pro mě) líp. Trup byl asi nižší a hlavně křídlo bylo štíhlejší. To vypadalo krásně dynamicky. Ten Flop II mi příde všude takovej "nateklej". Hlavně křídlo má malou štíhlost. Jakoby bylo záměrem ten model posunout víc k 3D módní vlně. :?
Arx
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Arx »

Jestli je pevný v krutu jsem nezkoušel, přece jenom je to tak pěkně potažený a vypnutý, že bych to nerad zničil, každopádně to má náběžku a nosník křídla z uhlíkovejch trubek, tak to snad něco vydrží. Baterky se připevňujou na lože z překližky, který je zhruba v polovině vejšky trupu. Ty baterky se tam určitě vejdou, široký je to dost. Jinak ta první verze flopa se mi taky líbila víc, měla bílej trup a křídla potažený transparentní červenou, tahle dvojka má bílej trup a křídla a kormidla zhora, a zespoda transparentní červená - možná je to lepší kvůli orientaci v jaký poloze model je, ale ten první byl zkrátka hezčí. Tenhle zase třeba líp lítá, uvidíme... :wink:
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Doktor »

>Arx

Díky za info.

Jo a trup je ve stavebnici koncipovanej na jakej průměr kužele?

EDIT:

Ještě jedna otázka. Nemáš představu jak velká se tam s origo podvozkem vejde největší vrtule? Bych uvítal, kdyby se tam vešla 12".
Naposledy upravil(a) Doktor dne stř 06.01.2010 16:30, celkem upraveno 1 x.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Arx »

Tak s tou baterkou jsem ti kecal, teď jsem to měřil a ten trup je zvenku širokej asi 56-57mm, a ten otvor pod kabinou má ještě rantl, takže je užší, musel bys to roztáhnout, a na to několikrát v návodu upozorňujou - neroztahovat!! Jinak nevím jak je to u jinejch akrobatů, ale ta spojka křídel vyčuhuje z trupu 7cm na každou stranu, není to při rozpětí poloviny křídla přes půl metru málo? Nemůže ta uhlíková trubka v křídle nějak rupnout? :?: 8O
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Doktor »

O pevnost bych se nebál. To je určitě ověrěný.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Arx »

Průměr motorový přepážky včetně tloušťky trupu je 41mm, takže asi 40mm.
kf

#22 Příspěvek od kf »

Bez obav, podvozek drží a kola s botama používám výhradně na trávě ( upravený letiště, ne step ) Jednou jsem havaroval, tak na to upozorním. Těsně před přistáním ( asi 3m výška ) se uvolnil aretační kolík křídla ( je to dural zalepený v balze ) a křídlo se pootočilo, čímž šlo éro do kopru. Odnesl to čumák, křídlo kupodivu ne. Jinak ještě jedna zajímavost. Flídr vyvíjí éra po vzoru skutečnejch. Vyrábí a zkouší prototypy a když dosáhne požadovanejch vlastností, rozjede sérii. Vím to, protože jsem měl jeden z jeho ( celobalzovejch ) prototypů.
Teď koukám, že jsem reagoval na poslední příspěvek z 1. stránky. Jsem dneska asi momentálně zavostalej, tak sorry :lol:
Ale dostali jste aspoň odpověď, jak je to éro pevný - mnohem víc, než vypadá.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Arx »

kf píše:Bez obav, podvozek drží a kola s botama používám výhradně na trávě ( upravený letiště, ne step ) Jednou jsem havaroval, tak na to upozorním. Těsně před přistáním ( asi 3m výška ) se uvolnil aretační kolík křídla ( je to dural zalepený v balze ) a křídlo se pootočilo, čímž šlo éro do kopru. Odnesl to čumák, křídlo kupodivu ne. Jinak ještě jedna zajímavost. Flídr vyvíjí éra po vzoru skutečnejch. Vyrábí a zkouší prototypy a když dosáhne požadovanejch vlastností, rozjede sérii. Vím to, protože jsem měl jeden z jeho ( celobalzovejch ) prototypů.
Teď koukám, že jsem reagoval na poslední příspěvek z 1. stránky. Jsem dneska asi momentálně zavostalej, tak sorry :lol:
Ale dostali jste aspoň odpověď, jak je to éro pevný - mnohem víc, než vypadá.

A máš tam ty původní kolečka, nebo jsi dával větší? Na ten aretační kolík už jsem taky koukal a přemejšlel jsem, jestli nemám do tý trubičky zalepit nějakou uhlíkovou kulatinu nebo aspoň bambus? Taky jsem koukal na ty čudly který se spojujou tou ocelovou sponou aby se nevysouvalo křídlo - je to z laminátu, kterej má zdá se mi tendenci se třepit na vlákna, tak jsem myslel, jestli na to nenavlíknout aspoň smršťovačku? Jo a ještě by mě zajímalo, jak máš zalepený serva v křídlech, na pevno to je asi blbost a oboustranná páska, to mi zase přijde málo spolehlivý. :?:
Arx
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Arx »

S tou pevností jsi mě potěšil, protože na první pohled a na to, že to má nést 1,3kg váhy, to vypadá opravdu hodně křehce, hlavně ten trup - laminát je takovej slaboučkej a je vyztuženej prakticky jenom tou jednou balzovou přepážkou, ložem serv a úchytem na bowdeny, jinak je takovej "mačkací". :D
kf

#25 Příspěvek od kf »

Kolečka tam mám původní, teď jsem se obětoval a šel v tý zimě do sklepa, abych se podíval na ty serva. Jenže v tom balzovým chlívku to není vidět, je to ze všech stran zavřený a za ty léta si to už nepamatuju. Ale nejspíš kvalitní oboustranka a je to přelepený ( zase určitě přes oboustranku ) tím bílým krytem serv s průchodkou pro táhlo ( nevím, jestli to bylo součástí stavebnice, ale asi jo ) a ten bílej kryt je přelepenej průhlednou páskou. Takže je to ze všech stran sevřený a nemá se to kam hnout - a taky se to ani při tý ráně nehlo. Ten lomihnátovej kolík pokapej vteřiňákem, aby se netřepil a volízni šmirglem. Všechno na tom éru fachá, není třeba se ničeho bát ( jen ten duralovej kolík se do tý balzy holt blbě lepí ). Pevnost éra je fakt v porovnání s jinými nadstandartní. Jedinej můj osobní problém je ve stejnobarevné průhledné fólii křídel, takže je éro na obloze blbě čitelné, vyřešil jsem to nalepením reflexních pruhů na spodek křídel,
Arx
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Arx »

Taky mě napadlo, kdyby čirou náhodou nedejbože odkráčel motor, dá se k němu vůbec přes to prkno ( lože ) dostat? Nebo se předpokládá delší životnost motoru než modelu? Pokoušel jsem se tam dostat - samozřejmě ještě bez toho lože - motor, kterej mi zbyl z umřelýho Radiana a měl jsem co dělat, nakonec tam stejně nejde, protože kabely z motoru jsou zatavený ve smršťovačce a nejdou ohnout pod motor. Ještě taková blbá otázka - ta motorová přepážka má kromě vyfrézovanejch chladicích otvorů předvrtaný dvě díry. Znamená to, že ty další dvě si tam má každej vyvrtat podle potřeby, nebo to má držet jenom na dvou šroubech? Co s tím potom, když tam dám motor, kterej bude mít jiný rozteče děr? Nebo ty rozteče jsou nějak typizovaný?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Doktor »

To jako že se namontuje motor a pak se zalepí "podlaha" pro aku a tím se znemožní vyjmutí motoru? Je tam to lože bezpodmínečně nutné? Já bych dal aku klidně někam na dno hned nad podvozek (zda lze).

Standartní rozteč na pohony které budou připadat v úvahu je 25mm. Takže výměna motoru jako takového neni problém. Dva šroubky můžou stačit. Ale 4 jsou 4.
kf

#28 Příspěvek od kf »

Dělal jsem si teď trochu pořádek v "hangáru", tak jsem do toho Flopa čučel. Původní lože je až od úrovně podvozku dozadu, nejdřív jsou baterky, za nima přijímač a nakonec serva. Regl je vespod. Při lehkejch Lipolkách je třeba je nacpat co nejvíc dopředu. Udělal jsem to tak, že zadní část baterek sedí na původním loži a dopředu jsem vlepil takovou hrazdu ze smrkový lišty , kterou bych asi musel v případě nutnosti výměny motoru vyškubnout, ale to by nebyl problém. V původní neupravené variantě by ten motor šel vyndat úplně v pohodě. Prostě je to vývojově 6 let starý éro z dob, kdy byly plechovky a nikláče, střídavé motory se vyvažovaly zlatem a nebyly to oběžky. Takhle jsem to taky měl a bylo to v pohodě, když jsem tam chtěl naroubovat Lipolky, musel jsem tam dát tu lištu, abych je moh posunout dopředu. A motor na 2 šroubky ? Za letu je to namáhaný tak, že se motor opírá o lože, takže ty šroubky ho vlastně jenom zajišťujou, je to v pohodě. U skutečnýho éra ( např. u stihačky ) je motor umístěnej v takovejch srandovních kolejničkách a jenom zajištěnej dvouma čepama. Aby se motor vyškub u Flopa, musela by bejt hodně blbě zalepená motorová přepážka - navíc se to dopředu zužuje, takže by to stejně ven nejspíš nevystřelilo. Prostě oběma Flopům dávám už 5 let záhul a jsou oba jako noví.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Arx »

Takovýho člověka s konkrétníma zkušenostma jsem potřeboval, dík za odpovědi na všechny moje všetečný otázky. Kdybych si ještě na něco vzpomněl, tak se na tebe z důvěrou obrátím! :wink: :D
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Doktor »

>Arx
>kf

Tak ste mi pánové ukecali. :)
Toho Flopa z modelbazaru mam přislíbeného. Co sem tak počítal, tak pokud prázdnej model dle "Arx" bude vážit cca 650g, tak se s mojí výbavou (pokud tam někam "narvu" aku LiFe) dostanu na letovku někam 1350-1400g. Podle fotek to křídlo snad nějakou plochu má, tak z toho snad neudělam cihlu.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“