vespid - stavba

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
BLC EgrO

#31 Příspěvek od BLC EgrO »

malcomx píše:co s tim?
mas 2 moznosti.......
nechat si to u nekoho stocit na soustruhu a nebo koupit ten motor co mam ja

a nebudes mit problem :lol:

Ještě existuje třetí možnost :) Vyřešit to kuchyňskym nožem. Nikoli však jako kamikaze ale protáhnul jsem tim nožem ten otvor ve vrtuli a aby se mi to na ten gumičkáč vešlo. Nejhorší co se může stát je, že se mi ta vrtule rozthne a to by mi u letadla snad ani nevadilo a už vubec ne u Vespida. U vrtulníku by to bylo horší...
Radši lítám než šroubkuju...
malcomx

#32 Příspěvek od malcomx »

vzdavam se, 1:0 pro tebe :lol:
nerad modifikuji vrtule .....
BLC EgrO

#33 Příspěvek od BLC EgrO »

Ahoj,

dneska jsem se konečně dostal do Telinku abych si koupil toho Vespida.
Dneska bych ho chtěl slepit :) Poradíte mi něco do začátku? Koupil jsem i uhlíkový výztuhy ale tady dost lidí říká, že to neni třeba tak co s tim? Dát je tam?
A ještě jsem se chtěl zeptat... Jak se lepí s tim aktivátorem? Prostě tam napatlám hafo vteřinovky, dám dva díly k sobě a zvenčí to přestříkám tim aktivátorem? Lepidlo mam loctite 401 :)
jirad
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jirad »

BLC EgrO píše:... Jak se lepí s tim aktivátorem? Prostě tam napatlám hafo vteřinovky ... :)
Ahoj, s tim mnozstvim lepidla bych to neprehanel, primerene napatlat, stisknout dily k sobe a sparu striknout (ono to proreaguje, a ani s tim aktivatorem nemusis moc spechat, spoji ta prodleva spis pomuze).
Vyztuha zalezi na omotorovani, pokud to budes drtit stylem Malcomx, tedy supertryskomys, ze ktery na plnej vidis pouze rozmazanou caru, tak urcite jo, na bezny poletovani to podle me Vespid zvlada bez vyztuhy, nebo jen lehce neco napric trupu, treba cca v tezisti, pro zpevneni kridel u korene (spis takova pojistka pro pripad drsnejsiho dopadu).
Jo, a doporucuju necim (aspon skelnackou) olepit predni oblouk gondoly (lepsi asi trochu vyztuzit, treba kouskem pasku), tam to rado praska temer samo ... :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
BLC EgrO

#35 Příspěvek od BLC EgrO »

Jak to děláte s baterkama aby vám nevypadli? Já na radu někoho tady (a taky proto, že chci tryskoVespida) jsem koupil tříčlánek a aby se mi tam vešel tak musim zvětšit to lože ale pak mi tam dvoučlánek bude plandat...
malcomx

#36 Příspěvek od malcomx »

proc zvetsit loze?
staci vyriznout trochu tech vlnek a baterka tam krasne zapadne
a zbytek vlnek vytvori bocni zarazky
navrat k 2S bych neresil protoze jak zkusis 3S uz nebudes chtit zpatky :lol:

jak psal jirad, vterinaku staci primerene a vyztuz neni na skodu,
hlavne dej pozor na celkovou vahu......
jirad
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jirad »

Dvouclanek je obvykle uz z principu o neco hubenejsi nez triclanek (i kdyz u 3s asi zase volis primerene nizsi kapacitu, aby to hmotnostne +/- sedelo), ja to pripadne rozmerove doplnuju takovou tou penovou izolacni folii ala mirelon, primotanou k baterce izolepou.
Souhlas s Malcomxem, pro pruzne a bezpecne ulozeni akku staci trochu oriznout ty vlnky v gondole a pokud vyladis pohon na 3s, nebudes chtit nejspis nasledne litat s 2s.
A hlidej si celkovou hmotnost, at z toho nakonec nemas pancerovanou cihlu :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
BLC EgrO

#38 Příspěvek od BLC EgrO »

Vždycky jsem chtěl stíhačku 8O
BLC EgrO

#39 Příspěvek od BLC EgrO »

Tak jsem tam nacpal trochu uhlíku aby to drželo :-D Jestli někdy pošlu fotku tak se asi zasmějete... Teď řešim jak tam přidělat ten motor? Jsem vzal šrouby co se mi tu váleli z heli a jima jsem přišrouboval motor k tý laminátový desce co k tomu dávaj.

Stačí teď tu desku s motorem jenom přilepit k tý gondole? To jako fakt bude držet jenom na vteřinovce?? Strašně nerad bych pak někde na poli hledal motor :-D
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Genagen »

Co se tyce CA a aktivatoru - u velkych ploch dobre funguje jedna strana ostriknout aktivatorem pockat pak druha pomaznout CA. Pak to dat k sobe. Nastane bourliva exotermicka reakce (doufam, ze to rikam spravne) a on ten spoj se spis svari nez slepi. Reakce je rychla, takze jak to prilozis tak to bude. To resim tim, ze dily sesadim nasucho, udelam pant z maskovaci pasky. Prehnu, jednu pulku zakreju, prestriknu aktivatorem druhou pomaznu CA a podle pantu z te maskovaci pasky prilozim na poprve presne k sobe.

Jinak prestrikavat sparu slepenou CA tam osobne bonus nevidim. Efekt speceni jsem nepozoroval a cim driv pouzijes aktivator, tim je pak vytvrzene CA krehci.
malcomx

#41 Příspěvek od malcomx »

ja to natru CAckem usadim na misto, doladim potrebnou pozici a
pak to striknu aktivatorem.....
za cca 10 minut je to tuhy a nemusim nic vymerovat presne :lol:
BLC EgrO

#42 Příspěvek od BLC EgrO »

Ahoj tak už to mam sestavený a už jsem s tim tak 10-15x lítal... Jsem fakt nadšenej!!!

Teď mi ale začalo cukat jedno servo... Mam ty HTX 500 z HK. Je mi jasný, že to neni zrovna protřídní kvalita ale neměli by vydržet trochu dýl? Je možný, že jsem k tomu nějak přispěl? Jak dlouho už je tam máte vy?
malcomx

#43 Příspěvek od malcomx »

je to smula na vadny kus, dej tam nove a neres to....
Odpovědět

Zpět na „Dílna“