Jak se řídí RC vrtulník?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marty17

#46 Příspěvek od Marty17 »

Rotvík píše:
Marty17 píše:O tom, že vrtulník, či jakýkoliv jiný výrobek za třeba těch 12000 bude kvalitnější, než vrtulník za 3000, snad nikdo nepochybuje..
Jen tak namátkou mně napadá Nokie.Mrkni na mobil mánii kde zjistíš že neumí nic co by neuměla konkurence a přitom je třeba o 50% dražší. :lol: :lol: Výrobků u kterých platíš za nápis (logo firmy ) je víc :) :)

To je samozřejmě pravda..to nepopírám..ale rozdíl v o 300% drahším výrobku už asi bude :)

Původně jsem to chtěl v předchozím příspěvku upřesnit, ale přišlo mi to zbytečné..měl jsem na srdci něco jiného :p
hlavně klídek..:)
Marty17

#47 Příspěvek od Marty17 »

[quote="Drop"]:roll:
Někomu udělá radost i heli za 3000,-

Tak tak..:)
hlavně klídek..:)
Rotvík

#48 Příspěvek od Rotvík »

Marty17 píše:
Rotvík píše:
Marty17 píše:O tom, že vrtulník, či jakýkoliv jiný výrobek za třeba těch 12000 bude kvalitnější, než vrtulník za 3000, snad nikdo nepochybuje..
Jen tak namátkou mně napadá Nokie.Mrkni na mobil mánii kde zjistíš že neumí nic co by neuměla konkurence a přitom je třeba o 50% dražší. :lol: :lol: Výrobků u kterých platíš za nápis (logo firmy ) je víc :) :)

To je samozřejmě pravda..to nepopírám..ale rozdíl v o 300% drahším výrobku už asi bude :)

Původně jsem to chtěl v předchozím příspěvku upřesnit, ale přišlo mi to zbytečné..měl jsem na srdci něco jiného :p
Jo v pohodě,z mé strany to byl spíš takový vtípek,popíchnutí.Nesmíš to brát moc vážně. :wink: :)
No a když už jsem se zapojil, tak pokud tu byla řeč o 3 litrech tak za tu cenu se dá pořídit třeba Free Spirit.
Jasně,není to žádná pecka z které se někdo posadí na zem,má svá omezení a nebude moc dní roce kdy se s ní bude úplně bez potíží (vítr jí moc ,,nechutná " ) lítat ale to hlavní pro někoho kdo si chce občas jen v klidu poletovat splní.Havárky v řádu stokorun.Oddychovka s kterou se člověk vyblbne. Toť můj názor který nikomu nenutím. :)
zdzd

#49 Příspěvek od zdzd »

Drop píše::roll:

myslel jsem, že tohle forum má začátečníkum poradit, ne je odsuzovat za to, co maj za helinu a kolik do ni investujou.Někomu udělá radost i heli za 3000,-

Mazáci a zkušení debatéři...mate těmhle klukům jít příkladem, a né je tu kárat zato, s čim létaj 8O

Nikdo nikoho neodsuzuje, naopak jde příkladem.

Ty rady jsou od lidí, kteří si tou fází "bude to stačit" prošli. Zaplatili ji a ve finále zjistili, že to nic nepřineslo a byly to vyhozené peníze. Proto jejich zkušenost nedělat kompromisy a polovičatá řešení, která nevedou nikam - kromě průvanu v peněžence.
Citelis

#50 Příspěvek od Citelis »

Taky přemýšlím o helině, Podle názvu to vypadalo, že se tu člověk dozví něco o lítání a ono nic :lol:

Koukám vybírám a váhám, láká mě innovator od thunder tiger, pročetl jsem tu o něm na fóru všechno, má nějaký spíš náhodný a kusový problémy, ale tak nějak doufám, že to po roce odladili. A hlavně mě na něm láká odolnost při padání a relativně levné opravy, což se minimálně ze začátku bude hodit :D
Postavit si vlastního Trexe 450 si moc netroufám, protože neznám nikoho z okolí kdo by mi pomohl to složit (nejen smontovat, ale i vhodný komponenty)

Abych to shrnul, z toho o čem se tu dohadujete (aneb, ono mi to bude stačit + RTR sady) mě vyléčili auta, kde jsem si tuhle cestu prošel a nerad bych ji opakoval i u vrtulníků. Takže oni si z vás neutahují, oni vám prostě jen radí jak z toho mít ten správný požitek a ještě při tom ušetřit, ač se vám to nemusí zdát
zdzd

#51 Příspěvek od zdzd »

Citelis píše:Postavit si vlastního Trexe 450 si moc netroufám, protože neznám nikoho z okolí kdo by mi pomohl to složit (nejen smontovat, ale i vhodný komponenty)

Abych to shrnul, z toho o čem se tu dohadujete (aneb, ono mi to bude stačit + RTR sady) mě vyléčili auta, kde jsem si tuhle cestu prošel a nerad bych ji opakoval i u vrtulníků.

Pokud jsi složil auto, s přehledem složíš i vrtulník. Jen je ho třeba pak s někým znalým projít, zkontrolovat, zkonzultovat co, jak a proč se nastavuje a je to.
Drop

#52 Příspěvek od Drop »

zdzd píše:
Drop píše::roll:

myslel jsem, že tohle forum má začátečníkum poradit, ne je odsuzovat za to, co maj za helinu a kolik do ni investujou.Někomu udělá radost i heli za 3000,-

Mazáci a zkušení debatéři...mate těmhle klukům jít příkladem, a né je tu kárat zato, s čim létaj 8O

Nikdo nikoho neodsuzuje, naopak jde příkladem.

Ty rady jsou od lidí, kteří si tou fází "bude to stačit" prošli. Zaplatili ji a ve finále zjistili, že to nic nepřineslo a byly to vyhozené peníze. Proto jejich zkušenost nedělat kompromisy a polovičatá řešení, která nevedou nikam - kromě průvanu v peněžence.

V tom máš Zdeňku nepochybně pravdu, ale je třeba si uvědomit, že mnoho z kluků co s Heli začínají, nemají na slušnou Heli a vysílač 50tisíc.Další z věcí je, že spousta lidí si to chce jen vyzkoušet a proto své investice značně omezuje, z toho právě plyne to, co se tu řeší...levná heli s kterou si zalétá(moc to dohromady nejde,levná Heli a dobré letové vlastnosti)ale i tak, se snaží za ty peníze sehnat to nejlepší v dané kategorii.
Ten, koho heli po první zkoušce (test levné heli) osloví, věřim, že si rád lepší stroj pořídí a tuto cenovou hladinu absolutně opomíjí. :)
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
zdzd

#53 Příspěvek od zdzd »

Drop píše:Další z věcí je, že spousta lidí si to chce jen vyzkoušet a proto své investice značně omezuje, z toho právě plyne to, co se tu řeší...levná heli s kterou si zalétá(moc to dohromady nejde,levná Heli a dobré letové vlastnosti)ale i tak, se snaží za ty peníze sehnat to nejlepší v dané kategorii.
Ten, koho heli po první zkoušce (test levné heli) osloví, věřim, že si rád lepší stroj pořídí a tuto cenovou hladinu absolutně opomíjí. :)

Jenže taková zkouška má mnoho ale. Vyhozené peníze a navíc si nic pořádně nevyzkouší. Právě díky nepřesvědčivým vlastnostem ho to nemusí vůbec oslovit, i kdyby se jinak chytil.

Syrová pravda je ta, že pokud má někdo finanční problém vyzkoušet si helinu na slušném stroji, třeba z druhé ruky, bude mít i problém utáhnout provozní náklady. A pak je otázka, zda do toho vůbec jít. Nic moc pohled, když kámošovi rupne v červnu spojka, stojí nad mašinou a praví: Tak si do vánoc už nezalítám. Moje chce jet na dovolenou....
raging

#54 Příspěvek od raging »

Hosi,pravda je opet nekde uprostred :idea: nicméně,oba mate pravdu :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od psena »

Ja jako naprosty zacatecnik jsem stal asi nad 6ti variantama od HK 450, pres KDS 450, Taror 450 Pro az po T-Rex 450 Pro. Pote co jsem spocital osazeni vnitrku slusnou vybavou jsem se dostal na takove castky, ze uspora oproti original T Rexovi me prisla jako minimalni...
Uz rozdil mezi naprosto minimalnim nakladem HK 450 vychazejici na cca 4000 jakztak osazenej oproti Super combu T rexe za 8500kc me neprijde nijak vyraznej , vzhledem k tomu co dostanu za zbozi. Proste Super combo bude vzdy vyhodnejsi nez sestavovat ty stejne dily zvlast.
A jak jsem tu nekolikrat od zkusenejsich cetl, ze i novacek na nauceni oceni kvalitu a za druhe, ze mnoho tech co koupilo HK se davno na cenu super comba dostali... ve vetsine pripadu opravdu setreni nikam nevede.
Chci se tomu venovat?. Chci, beru na sebe riziko padu? Beru.
Jediny co me ted trosku vrta hlavou, zda jeste neobjednat jeste HK a na uplny zacatek ho neosazet vybavenim z comba...ale nejak na to nemam srdce.Navic si nehchci zacatky znechutit technickymi nedokonalostmi. Mozna kdyby byla verze HK pro...
Mikelo

#56 Příspěvek od Mikelo »

Tak si kup Minititana, co teď nabízí Pelikán za 7.990,- a získáš hodný stroj s nejlevnějším provozem i nehodami ve velikosti 450 na ČR trhu. Zatímco kupci HK a pod. neustále něco zlepšují, vyměňují a opravují, majitelé Minititana chodí lítat. Vyjde to celkově ještě levněji než T-rex.
Innovator nebrat - moc peněz za málo muziky.
martin z

#57 Příspěvek od martin z »

Beep píše:To je další oblíbený mýtus začátečníka, "já 3D nemusím" , neznám nikoho kdo by se po roce lítání nepokusil o nějakou akrobacii, at už přemet nebo výkrut, minimálně souvrat.
Tvrdit toto je stejná blbost jako říct že mi bude stačit s letadlama lítat maketově.
On začátek je hodně těžký ale pak to postupuje rychleji a poté se to opět zpomalí, to potvrdí každý kdo létá s heli, na heli je právě krásný to že je stále co se učit. Věř že lítat osmičky a kolečka okolo sebe tě dlouho bavit nebude.

to mě pobavilo, světe div se, já jsem přesně ten který od první chvíle co na podzim 2001 uskutečnil svůj letitý sen a vzlítnul s heli (tekrát moskito basic), chce a pokouší se lítat maketově realisticky :lol: Akrobacii vůbec neumím, nezkoušel jsem jí jinde než na simulátoru a neoslovilo mě to natolik, abych se o to snažil i v reálu, největší odměnou je pro mě když hezky plynule cestovní rychlostí zaletím od vzletu po přistání což je taková fuška že mám co pilovat dlouhá léta. V letadlech to mám stejně, mým akrobatickým vrcholem je souvrat, přemet, výkrut, let na zádech. Věřím že těch co je akrobacie a kotrmelce neoslovují je víc... 8)
Beep
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Beep »

no vidíš tak už o jednom vím :-)
Bude zajímavé jestli je vás víc.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
raging

#59 Příspěvek od raging »

Je,také preferuju mormalni lítání 8) mozná proto,ze víc neumim a nehodlam se to ve svem veku ucit a take proto,ze jsem kdysi letal a tahle akrobacie vrtulniku me prijde neprirozena....jen muj nazor :idea:
Naposledy upravil(a) raging dne pon 11.01.2010 21:45, celkem upraveno 1 x.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od pkotatko »

Každý si najde to svoje a za to bych určitě nikoho neodsuzoval. Třeba jeden velmi známý český vrtulníkový maketář. Nikdy jsem ho neviděl s helinou letět. Vis, přesuny, pootočení. Nicméně heliny staví úžasné.
Já se zase od samého začátku snažím naučit alespoň něco ze 3D. Nějak se mi ale nevede. Je to fakt běh na dlouhou trať. Couvání, let na zádech, to byla legrace. Ale třeba do bočního tic-tocu se nějak nedokážu trefit. No nic, snad za pár let.....
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“