Vyber ze 3 vrtulniku, ktery koupit?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
1ondra9

#16 Příspěvek od 1ondra9 »

petrpetr píše:
blaster_blaster píše:Budu uz rad za jakykoliv typ na neco dobreho .. diky moc

T-Rex 450 PRO
+ rádio
+ nabíječka
+ trošku věcí okolo

byl jsi rychlejší :D
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
blaster_blaster

#17 Příspěvek od blaster_blaster »

1ondra9 píše:
ale zpět k výběru tvého stroje víš mám pocit že bys mohl ještě chvilku šetřit -dá se sice lítat i ted v zimě ale stjně je ted venku dost nevlídno - a až by jsi si našetříl tak vem T450PRO nic lepšího v téhle velikosti asi neseženeš (a v téhle ceně) ale opravdu bych ti nejraději doporičil ten simulátor + DX6i (RC) ušetříš moc penízků a ty se hodí néé?
a DX6i se ti bude hodit i do budoucna k Vrťáskovi :lol:

No, na simulatoru jsem si taky parkrat zalital (tatik ma uz nejaky cas nejakeho Doupina a simulator k tomu dostal gratis) ale ted me to nejak nalakalopo vanocich tak jsem chtel neco vybrat :) .. opravdu jsou vsechny 3 co jsem uvedl nahore takovy shity? Z toho co jsem zatim dostal za tipy (kdyz pominu toho drahyho T-rexe450) tak vysel Blade mSR a ten se urcite trochu prolitne i doma nebo ne?? ;)
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od tomanos »

Ja sa na jar tiež chystám skúsiť aj s vrťasom a moja voľa je jasná T-rex 450 PRO Combo 8) . Nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci.
Ricos

#19 Příspěvek od Ricos »

Nebo také MiniTitan E325. Na začátek v plastu, jsou na něj levné díly a je to docela hodný vtulník. Sám s ním začínám a létá moc pěkně. Dá se sehnat pěknej kousek i na modelbazaru, když bys nechtěl kupovat novej. A jinak souhlas s pořízením simulátou a radia (třeba DX6i), které se ti bude hodit i do budoucna.
Kenny McCormick

#20 Příspěvek od Kenny McCormick »

1ondra9 píše:určitě se tu někdo objeví kdo ti bude radit (a dobře) simulátor - je to super věc věř mi :wink:

ale zpět k výběru tvého stroje víš mám pocit že bys mohl ještě chvilku šetřit -dá se sice lítat i ted v zimě ale stjně je ted venku dost nevlídno - a až by jsi si našetříl tak vem T450PRO nic lepšího v téhle velikosti asi neseženeš (a v téhle ceně) ale opravdu bych ti nejraději doporičil ten simulátor + DX6i (RC) ušetříš moc penízků a ty se hodí néé?
a DX6i se ti bude hodit i do budoucna k Vrťáskovi :lol:

Tuto radu by si mal pocuvnut. Kopec ludi tieto rady /vratane mna/ nepocuvalo a teraz vie, ze mali, len malo kto si to prizna.
Dobra moznost je, pokial chces lietat a nasetrit na slusnu vysielacku neskor tato:
http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=5609
Pouzitelna vysielacka pre zaciatok zdarma...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Citelis

#21 Příspěvek od Citelis »

Taky jsem po mnohém zkoumání dospěl k názoru, že nejlevnější vrtulník do 3000 na naučení, je simulátor Phoenix :lol: + rádio Dx6i s tím, že na jaře se uvidí co dál, ale představa je taková, že nic nebo ten T-rex 450 :idea:
raging

#22 Příspěvek od raging »

blaster_blaster píše:
Mikelo píše:Stále dokola si vybíraš prokazatelné sračky.
Když vrtulník někde očadíš, tak se ti odvděčí tím, že bude blbnout a po všech upgradech tě vyjde dráže než ten, co jsi v prvním nástřelu ihned vyloučil jen proto že byl o 2.000,- dražší. .

Prave to je ono, je toho takovy hafo, ze to ctu uz druhy den a stejne nejsem moudry a presvedceny o jednom konkretnim typu. Nekomu se libi to a druhemu ono. Kterou 450ku myslis, kterou jsem vyradil?? Budu uz rad za jakykoliv typ na neco dobreho .. diky moc
Covece,ty si evidentne nechces nechat poradit 8O uz jsi tu dostal spoustu tipu,tady na foru je toho taky dost a ty se ptas porad dokola :P
Tomtom8

#23 Příspěvek od Tomtom8 »

Pokud s tím moc neumíš létat, jako že ze začátku asi neumíš (jako všichni), tak doporučuji normálního Trexe, jetého, od někoho, kdo ho už sestavil, vyladil a zelétal. To ti ze začátku hodně pomůže. Vysílačka Spektrum DX6i. řešil jsem úplně tu stejnou věc a lehce olítaný rex 450 se dá na bazarach koupit za cca 7-8 tisíc, 4 tisíce vysílačka, pak nabíječka 2000,- ... Do 13-14 tisíc se vejdeš v pohodě za komplet sestavu. Na začátek mi přijde nový Trex450 PRO zbytečně drahý. Kromě toho, že ho seštělovat a rozlétat bez jakýchkoli zkušeností je dost náročné (pokud nemáš nějakého zkušeného rádce). Jinak ten Free Spirit není špatná volba, dobře si zalétáš, něco se naučíš, a Spirit hodně vydrží, ale po střídavém upgradu a podobně tě vyjde stejně na nějakých 5000,-. Ale je po pořád "jen" 4 kanál...
blaster_blaster

#24 Příspěvek od blaster_blaster »

jasne ze chci, uz jsem to taky uzavrel tim ze si poridim ten sim a pak uvidim dal, maximalne si ted na srandu koupim toho Bladea .. ono to neni prdel neco vybrat kdyz je nekolik ruznych nazoru a do toho ty opravdu kvalitni nazory jsou na T-Rexe450 kterej uz neco stoji ..
1ondra9

#25 Příspěvek od 1ondra9 »

blaster_blaster píše: No, na simulatoru jsem si taky parkrat zalital (tatik ma uz nejaky cas nejakeho Doupina a simulator k tomu dostal gratis) ale ted me to nejak nalakalopo vanocich tak jsem chtel neco vybrat :) .. opravdu jsou vsechny 3 co jsem uvedl nahore takovy shity? Z toho co jsem zatim dostal za tipy (kdyz pominu toho drahyho T-rexe450) tak vysel Blade mSR a ten se urcite trochu prolitne i doma nebo ne?? ;)

S blade MSR zkušenost žádnou nemám a tudíž mi nepřísluší hodnotit jeho zařazení mezi ,,domácí spotřebiče" nebo na opak jeho vhodnosti pro použití venku !!!!

O tom jsou jinde rozsáhlé diskuze kde se dozvíš všechny klady a zápory MSR a musíš se tím prokousat sám přeju hodně štěstí...

jinak pokud by jsi to chtěl pouze indoor čili doma/hala tělocvičny asi by byl daleko lepčí na nějakou tu nauku pilotáže :wink:

PS: jak jsi psal že T450PRO je drahej - Tak mi věř že neni ale to poznáš sám a časem.......
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
blaster_blaster

#26 Příspěvek od blaster_blaster »

1ondra9 píše:
PS: jak jsi psal že T450PRO je drahej - Tak mi věř že neni ale to poznáš sám a časem.......

Jasne, ale oproti investici 4,5tis se vsim vsudy za (asi socialni) koaxial se mi zda pro zacatek lepsi nez hned vyplajznout nejakych 14tis za neco profi (T-Rex450), co bych nakonec stejne rozsekal. Treba se do toho postupne dostanu ;)
Tomtom8

#27 Příspěvek od Tomtom8 »

věř tomu, že se do toho dostaneš a zahučíš tam za víc než 20 tisíc... Ale to je otázka času. Kupovat něco, o čem nejsi přesvědčený že je to to nejlepší je blbost. Ale toho mrňavého Blada mSR - nevím, nevím. Je to fakt prcek, na ven není a že by ses na něm něco naučil, to si nemyslím. Sice ho nemám, ale létal jsem s ním několikrát. To spíš teda tu Walkeru CB180D. To je aspoň na ven.
Troll

Re: Vyber ze 3 vrtulniku, ktery koupit?

#28 Příspěvek od Troll »

blaster_blaster píše:Zdravim vsechny,

uvazuji o koupi vrtulniku v cenove hladine do 5tis Kč a dle dostupnych informaci na ruznych forech jsem si vybral tyto 3 stroje:

http://www.rcking.eu/walkera-lama400-la ... 24ghz.html

http://www.rcking.eu/walkera-cb180d/403 ... 24ghz.html

http://www.rcking.eu/scorpio-121/4046-s ... z-rtf.html

Nejak si ale z techto stroju nemuzu vybrat .. Neco nalitano mam, lital jsem zatim s koaxialy a zadny extra letec nejsem, ale chtel bych neco vic profi, na letani spise venku. Rad bych neco, co trochu vydrzi, bude stabilni i venku a neomrzi me to po mesici letani .. Moc predem dekuji za zkusenosti a typy ...

Pokud opravdu nemáš více než oněch zmiňovaných 5 000Kč, a chceš létat i venku, nejlepší volbou je ten Scorpion. Je tak stabilní, že se s ním dá létat i ve větší místnosti a i dost velký na lítaní venku.Přitom je to jednorotor takže i letí, nejenom se přesunuje ve visu. Pokud máš zabezpečen zdroj ND, tak ho ber. Na walkery se vybodni. Ten doporučovaný Blade mSr je do místnosti super, ale na ven je špatný. Moc lehký a hlavně moc malý. Je špatně vidět na větší vzdálenost a při vyšší rychlosti ho budeš muset neustále řídit aby Ti nezalétl mimo rzumný vizuální kontakt. Ono je u začátečníku totiž vysoké procento havárek způsobeno tím, že si zaletí moc daleko a pak nejsou schopni přesně rozeznat polohu heli a tudíž jsou s řízením v ři...i a heli je na šrot. Takže moc malý vrtulník na ven nebrat !
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od petrpetr »

blaster_blaster píše:Jasne, ale oproti investici 4,5tis se vsim vsudy za (asi socialni) koaxial se mi zda pro zacatek lepsi nez hned vyplajznout nejakych 14tis za neco profi (T-Rex450), co bych nakonec stejne rozsekal. Treba se do toho postupne dostanu ;)

Jestli to myslíš s heli vážně a nebereš to pouze jako povyražení na pár týdnů, potom to zahodit a zase něco jiného tak on tě ten Rex v konečném důsledku vyjde levněji než onen "socialní koaxiál" za 4500.

Všichni co ti tady píšou svoje rady, mají tuto etapu vývoje za sebou.
Taky jsem nechtěl slyšet rady zkušenějších a myslel jsem si, že mě jenom tak lakují. Dnes, když se podívám zpět tak bych nejraději šel za roh a dal si tam pořádnou facku. Měl jsem tenkrát dát ty peníze na charitu místo za "socialní koaxiál". Alespoň bych dnes měl lepší pocit.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Kalamita

#30 Příspěvek od Kalamita »

petrpetr píše:
blaster_blaster píše:Jasne, ale oproti investici 4,5tis se vsim vsudy za (asi socialni) koaxial se mi zda pro zacatek lepsi nez hned vyplajznout nejakych 14tis za neco profi (T-Rex450), co bych nakonec stejne rozsekal. Treba se do toho postupne dostanu ;)

Jestli to myslíš s heli vážně a nebereš to pouze jako povyražení na pár týdnů, potom to zahodit a zase něco jiného tak on tě ten Rex v konečném důsledku vyjde levněji než onen "socialní koaxiál" za 4500.

Všichni co ti tady píšou svoje rady, mají tuto etapu vývoje za sebou.
Taky jsem nechtěl slyšet rady zkušenějších a myslel jsem si, že mě jenom tak lakují. Dnes, když se podívám zpět tak bych nejraději šel za roh a dal si tam pořádnou facku. Měl jsem tenkrát dát ty peníze na charitu místo za "socialní koaxiál". Alespoň bych dnes měl lepší pocit.

Jako by mi to z huby vypadlo :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“