Nový "Spiťák" na HobbyCity
No já si už delší dobu říkám, že by nebylo špatný, kdyby někdo uvedl na trh EPP modely WWII v klasický velikosti ( to je okolo 1,5 m ). Makety a polomakety na spalováky ( většinou Čína ) v týhle velikosti vycházej dost těžký a jejich vlastnosti nejsou nijak oslnivý ( typická jebka je např. P40 a některé Mustangy ). Tyhle EPP modely se slušnou povrchovkou, by na několik metrů už vypadaly efektně a ty blbý vlastnosti by se mohly výrazně zlepšit a cena by třeba byla slušná - a byl by to elektrolet. No a jak to tak vypadá, tak podle toho Spita by to mohla bejt pravda. To video, co je tady na něj odkaz, je dost hrůzný, ale je na něm vidět, že i když to řídí kopyto ( asi jako já
), tak to zvládne i utrženej start a fláknutí o zem místo přistání. Je to zajímavý a těším se na další zkušenosti, ev. na další éra.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No, u mě se prvotní nadšení a odhodlání ke koupi pomalu mění v odhodlání si něco takového postavit...
Nedosáhnul bych asi (určitě) tak efektního vzhledu, nějakou paneláž bych přešel... Jinak na tom nevidím nic extra složitého. Akorát to křídlo... To křídlo...
Ale taky by to šlo...
Ale až po Storchovi...
Nedosáhnul bych asi (určitě) tak efektního vzhledu, nějakou paneláž bych přešel... Jinak na tom nevidím nic extra složitého. Akorát to křídlo... To křídlo...
Ale až po Storchovi...
RiMr píše:A2C píše:je krásny ale má zopár chybičiek :( , predok (motorový priestor) vyzerá ako z MIG-3 a krídlo má malé vzopätie :-(
Inak je krásny a slintal som :lol:
Myslím že ten Spit je v pořádku. Čumák je boulovatý proto, protože neobsahuje Rolls Royce Merlin, ale Rolls Royce Griffon, který se do původního merliňáckého čumáku nevlezl. Podle tohoto a i podle mohutných krytů závěrů na křídlecha dalších dvou chladičů pod křídlem to tak jakože bárvočko sedí na Spitfire Mk. XIV. :wink:
Tak teda nevim, ale Spit XIV má jinou směrovku (špičatější, ne tu bolavou nohu, co byla zpočátku a je ve stavebnici), výškovka taky byla o fous jiná (plocha o cca 15% větší kvůlivá prevítovosti). Kabina může být klasika MalcolmHood (jako je ve stavebici), ale Griffoňáky zdobí spíš Mustangovská kapka a hlavně - 5-ti listá vrtule, ta tam musí být:
Ale ono je to fuck, stejně to bylo lego a některé série leckteré verze jsou pokusně montované s různými výškovkami, směrovkami, křídly...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:RiMr píše:A2C píše:je krásny ale má zopár chybičiek, predok (motorový priestor) vyzerá ako z MIG-3 a krídlo má malé vzopätie
Inak je krásny a slintal som
Myslím že ten Spit je v pořádku. Čumák je boulovatý proto, protože neobsahuje Rolls Royce Merlin, ale Rolls Royce Griffon, který se do původního merliňáckého čumáku nevlezl. Podle tohoto a i podle mohutných krytů závěrů na křídlecha dalších dvou chladičů pod křídlem to tak jakože bárvočko sedí na Spitfire Mk. XIV.
Tak teda nevim, ale Spit XIV má jinou směrovku (špičatější, ne tu bolavou nohu, co byla zpočátku a je ve stavebnici), výškovka taky byla o fous jiná (plocha o cca 15% větší kvůlivá prevítovosti). Kabina může být klasika MalcolmHood (jako je ve stavebici), ale Griffoňáky zdobí spíš Mustangovská kapka a hlavně - 5-ti listá vrtule, ta tam musí být:
Ale ono je to fuck, stejně to bylo lego a některé série leckteré verze jsou pokusně montované s různými výškovkami, směrovkami, křídly...
Pětilistá vrtule na Elaporovém modelu?
RiMr píše:No jo, ale kolika wattový motor může být na tom spitovi? 450W? Neříkám že nejde pětilistá vrtule nasadit na motor, ale tvrdím, že je nereálné očekávat pětilistou vrtuli na levném elaporovém modelu z Číny. Vždyť se musí většinou dovažovat i ty jejich dvojlisté...
To byl spíš hec, bejkárna, ta vrtule :-)
Taky jsem na něj koukal, někdy předevčírem, ale v téhle velikosti kuličkové éro mi nějak nesedí...