Nový "Spiťák" na HobbyCity

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kf

#16 Příspěvek od kf »

Z čeho to je ? Elapor ?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RiMr »

kf píše:Z čeho to je ? Elapor ?

Údajně jo.
Líbí se mi, akorát si říkám, kolik ten podvozek vydrží a hlavně, jestli se dá po ožužlání koupit nový... :D
kf

#18 Příspěvek od kf »

No já si už delší dobu říkám, že by nebylo špatný, kdyby někdo uvedl na trh EPP modely WWII v klasický velikosti ( to je okolo 1,5 m ). Makety a polomakety na spalováky ( většinou Čína ) v týhle velikosti vycházej dost těžký a jejich vlastnosti nejsou nijak oslnivý ( typická jebka je např. P40 a některé Mustangy ). Tyhle EPP modely se slušnou povrchovkou, by na několik metrů už vypadaly efektně a ty blbý vlastnosti by se mohly výrazně zlepšit a cena by třeba byla slušná - a byl by to elektrolet. No a jak to tak vypadá, tak podle toho Spita by to mohla bejt pravda. To video, co je tady na něj odkaz, je dost hrůzný, ale je na něm vidět, že i když to řídí kopyto ( asi jako já :) ), tak to zvládne i utrženej start a fláknutí o zem místo přistání. Je to zajímavý a těším se na další zkušenosti, ev. na další éra.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RiMr »

No, u mě se prvotní nadšení a odhodlání ke koupi pomalu mění v odhodlání si něco takového postavit... :-)
Nedosáhnul bych asi (určitě) tak efektního vzhledu, nějakou paneláž bych přešel... Jinak na tom nevidím nic extra složitého. Akorát to křídlo... To křídlo... :-) Ale taky by to šlo...
Ale až po Storchovi... :-)
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lindbergh »

Teda hoši ten mě docela dostal... Fakt moc pěknej! Letovou by měl mít v pohodě, jak by byl těžkej, bylo by to trápení jako klasicky s přetíženym Spitem...No já si jdu raději lehnout, než zase dopiju lahvinku a budu klikat až odkepnu PAY NOW... :lol:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od RiMr »

Lindbergh píše: ...budu klikat... :lol:

...a pak pikat... :D :D

Právě se mi zdá, že se docela nese, že to nebude nějaká zparchantělá bestie... Co?
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Rajny »

tak uz si ho objednejte a nediskutujte o tom :-) stejne to casem prijde :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:
A2C píše:je krásny ale má zopár chybičiek :( , predok (motorový priestor) vyzerá ako z MIG-3 a krídlo má malé vzopätie :-(
Inak je krásny a slintal som :lol:

Myslím že ten Spit je v pořádku. Čumák je boulovatý proto, protože neobsahuje Rolls Royce Merlin, ale Rolls Royce Griffon, který se do původního merliňáckého čumáku nevlezl. Podle tohoto a i podle mohutných krytů závěrů na křídlecha dalších dvou chladičů pod křídlem to tak jakože bárvočko sedí na Spitfire Mk. XIV. :wink:

Tak teda nevim, ale Spit XIV má jinou směrovku (špičatější, ne tu bolavou nohu, co byla zpočátku a je ve stavebnici), výškovka taky byla o fous jiná (plocha o cca 15% větší kvůlivá prevítovosti). Kabina může být klasika MalcolmHood (jako je ve stavebici), ale Griffoňáky zdobí spíš Mustangovská kapka a hlavně - 5-ti listá vrtule, ta tam musí být:
Obrázek
Ale ono je to fuck, stejně to bylo lego a některé série leckteré verze jsou pokusně montované s různými výškovkami, směrovkami, křídly...
6810
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od 6810 »

Jo ten by mohl bejt pěknej, ale mě to napsalo:
Sorry, this product is not available. Takže smola :?
pro neangličtináře: Omlouváme se, tento produkt není k dispozici :cry:
Solo Pro V2
Cessna 480 RTF Pelikán - darován
Optic 6 35MHz - prodána
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RiMr »

jyrry píše:
RiMr píše:
A2C píše:je krásny ale má zopár chybičiek :( , predok (motorový priestor) vyzerá ako z MIG-3 a krídlo má malé vzopätie :-(
Inak je krásny a slintal som :lol:

Myslím že ten Spit je v pořádku. Čumák je boulovatý proto, protože neobsahuje Rolls Royce Merlin, ale Rolls Royce Griffon, který se do původního merliňáckého čumáku nevlezl. Podle tohoto a i podle mohutných krytů závěrů na křídlecha dalších dvou chladičů pod křídlem to tak jakože bárvočko sedí na Spitfire Mk. XIV. :wink:

Tak teda nevim, ale Spit XIV má jinou směrovku (špičatější, ne tu bolavou nohu, co byla zpočátku a je ve stavebnici), výškovka taky byla o fous jiná (plocha o cca 15% větší kvůlivá prevítovosti). Kabina může být klasika MalcolmHood (jako je ve stavebici), ale Griffoňáky zdobí spíš Mustangovská kapka a hlavně - 5-ti listá vrtule, ta tam musí být:
Obrázek
Ale ono je to fuck, stejně to bylo lego a některé série leckteré verze jsou pokusně montované s různými výškovkami, směrovkami, křídly...

Pětilistá vrtule na Elaporovém modelu? :roll:
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Rajny »

6810 píše:Jo ten by mohl bejt pěknej, ale mě to napsalo:

musis bejt prihlasenej, jinak ho neuvidis, na prvni strance jsou ode me odkazy na fotky
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od RiMr »

6810 píše:Jo ten by mohl bejt pěknej, ale mě to napsalo:

Pro angličtináře: Try read this discusion closely... :wink:

to Rajny: předběhls mě, chtěl jsem ho trochu pošpónovat... Když neumí číst :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:Pětilistá vrtule na Elaporovém modelu? :roll:

Proč ne? Tohle létalo (na zkoušku, co to udělá - prosím nehodnotit vzhled) docela obstojně
Obrázek
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RiMr »

No jo, ale kolika wattový motor může být na tom spitovi? 450W? Neříkám že nejde pětilistá vrtule nasadit na motor, ale tvrdím, že je nereálné očekávat pětilistou vrtuli na levném elaporovém modelu z Číny. Vždyť se musí většinou dovažovat i ty jejich dvojlisté...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:No jo, ale kolika wattový motor může být na tom spitovi? 450W? Neříkám že nejde pětilistá vrtule nasadit na motor, ale tvrdím, že je nereálné očekávat pětilistou vrtuli na levném elaporovém modelu z Číny. Vždyť se musí většinou dovažovat i ty jejich dvojlisté...

To byl spíš hec, bejkárna, ta vrtule :-)
Taky jsem na něj koukal, někdy předevčírem, ale v téhle velikosti kuličkové éro mi nějak nesedí...
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“