Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#496 Příspěvek od Michal_N »

lemak píše:tak teď už jsem ve stavu, kdy nabíječka hlásí nabito, ale sotva vzlétnu, tak se rozbliká MSR, že je vybito - strašný, mám absťák:(((

Zkus změřit napětí na bateriích voltmetrem - měřícími hroty se dá dostat shora na kontakty. Pokud je na nich 4,2V, tak jsou nabité. Mě je originální nabíječka nabíjí přesně na 4,2V.

Dále zkus odpojit konektor k zadnímu motorku a vyzkoušej vrtulník v ruce, jak dlouho vydrží běžet hlavní rotor. Zadní motorky občas (po pádech) odchází.

S konektorem ti bohužel nepomůžu, kupoval jsem je na Hobbycity http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9727 .
Kapacitu baterie zkouším tak, že je přes tenhle kablík připojím k standardní nabíječce, vybiju na 3V a pak plně nabiju. Nabíječka změří, kolik se do nich dobilo.
lemak

#497 Příspěvek od lemak »

Michal_N píše:Zkus změřit napětí na bateriích voltmetrem - měřícími hroty se dá dostat shora na kontakty. Pokud je na nich 4,2V, tak jsou nabité. Mě je originální nabíječka nabíjí přesně na 4,2V.

Měření voltmetrem mě taky napadlo a baterky jsou skutečně našťouchané na 4,18, ale ve vrťasu jednou vzlétnu a už se hlásí vybitě
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od gamer007 »

Tak to bude problem nekde na desce nebo motorky. Jestli neni treba spatnej kontakt mezi baterkou a deskou a nejde tam ten spravnej proud. Michal N, muzes pls napsat tvoje mixy, treba bych neco okoukal, dik...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
lemak

#499 Příspěvek od lemak »

další pokus:
1)odpojení zadního rotoru
po cca min dojde zase k signalizaci, že je bat vybitá a hl. rotor začne znatelně vadnout
2)odpojení hl. rotoru
po cca 15 minutách se rozblikalo a baterka vybitá na 3,52V a následně se nabíjela v origo nabíječce cca 45min

takže nabíječka je OK
že by hlavní motor?!
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
demolátor

#500 Příspěvek od demolátor »

Já si myslim že hlavní motor ne.! To by nešel hned od začátku ne, až po minutě. Ale je pravda že modelařina je tak záludnej koníček že si člověk nemůže bejt nikdy jistej. :lol:
lemak

#501 Příspěvek od lemak »

tak jsem znovu zkoušel a už jsem z toho fakt mišuge
někdy se stane, že přidám plyn , kontrolka zhasne, rotor ani neztratí otáčky a nemám žádnou kontrolu, pak se rozsvítí a zase můžu řídit, zkoušel jsem to i znovu zpárovat, zezačátku to vypadalo dobře, ale pak se to vrátilo k té hrůze
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od Michal_N »

Tak závadu nabíječky a zadního motoru bych vyloučil.

Nejpravděpodobnější se mi zdá závada hlavního motoru, desky elektroniky nebo špatný kontakt konektorů.

Hlavní motor by mohl mít mezizávitový zkrat. Je po letu horký? Jaké je po letu napětí na baterii a jak dlouho se pak baterie dobíjí?
lemak

#503 Příspěvek od lemak »

baterka nestihne klesnout pod 4V takže nabíjecí čas je minimální, ale vzhledem k tomu, že zhasne dioda a není možné řídit a někdy naskočí zpět a lze, nebo je nutné stáhnout plyn a znovu lze řídit, asi bych se přikláněl k té desce
demolátor

#504 Příspěvek od demolátor »

Jako k závadě bych se k ní přikláněl ale jako koupi nového náhradního dílu asi ne. :lol:
lemak

#505 Příspěvek od lemak »

odnesl jsem to do krámu a pošlou to na reklamaci, tak jsem zvědav, jak dopadnu:(
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od Gattor »

jojo, abstaky znam. na ten je nejlepsi joypad s analogy nebo nejaky jiny pakovy ovladac a "rc helicopter indoor adventure". na blade msr nejlepsi simulator v domacim prostredi :)

neco se naucis a cekani na reklamaci hezky utika
demolátor

#507 Příspěvek od demolátor »

Taky vám zhruba do 1/4 plynu msrko tak divně cukne a hodně pozhasne dioda?? (Čistě když začnete roztáčet vrtuli za 1/4 plynu už přidává a ubírá plynule. U dx6i.) A kmitalo vám někdy v plné výchilce servo??? Konkrétně mi to občas udělá na levém kniplu(mod 1) když dám knipl naplno doleva a dopředu. :?
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od MartinMartin »

Tak to může být i špatná baterie při zatížení klesne napětí a vrtulník ji rozpozná jako vybitou
demolátor

#509 Příspěvek od demolátor »

Mno to mě taky napadlo ale po týdnu létání mi to příde divné ale asi už to tak bude. :(
Zero
Kontaktovat uživatele:

#510 Příspěvek od Zero »

Tak já ho mám objednaného,snad do konce týdne přijde,a pořádně ho otestuju :) Baterky mám ještě z malého SU-26 takže nabíječka povalí na plný obrátky :) Plánuju s ním jít i na soutěže(microheli hlinsko,jihlava funfly,jičín,..-doufejme že budou) tak uvidíme jak se projeví :)
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“