V-bar bezpádla t-rex250,450,500,600,700

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Robass

V-bar bezpádla t-rex250,450,500,600,700

#1 Příspěvek od Robass »

tak už to máme zde,Align vyrobil nový Flybarless systém pro všechny třídy T-rexe,uvadějí že pro 500 pasují i do nižších tříd,pak už je pro 600 a pak pro 700,set se prodává kolem 360 dolarů a je to upgrade hlavy a elektronika tady je výcuc a fota nemám kam dát,každopádně je na stránkách u alignu nenajdete a já zjištuju dostupnost a ihned objednáván z USA

• 3-osé kroutící flybarless systém pro simulaci mechanických flybar stabilitu systému, ale zároveň dosáhnout agilní 3D výkon.
• Využívá Silicon Micro-Machine (SMM), senzory pro vynikající stabilitu.
• 12 bitové procesory poskytují ultra vysoké rozlišení, což vede k velmi přesné kontroly.
• software upgrade přes adaptér PC rozhraní (prodává se samostatně).
• Jednoduchý proces nastavení bez nutnosti externích zařízení. Nastavení se provádí přes 5 kroků a 21 citlivosti úprav. Kormidlo nastavení je totožné s GP780 gyroskop, minimalizace zaučení.
• Flybarless systém výrazně zlepšuje 3D výkon a účinnost, což vede k nižší spotřebě paliva nebo elektřinu.
• Vysoce citlivé gyroskopické senzory v kombinaci s pokročilým rutinních kontrolních zjištění, které poskytuje vysokoškolské vznáší a akrobatické stabilitu než ostatní flybarless systém.
• Vhodné pro všechny CCPM a mechanické míchání systém.
• Kompatibilní s vrtulníky všech velikostí, od T-Rex 250 T-Rex 700.
• Inovativní dočasné flybar připojit jako podporu pro usnadnění úprav hřiště.
• Vysoká frekvence snímků výstup signálu pro rychlejší a vyšší přesnost servo odpověď.
• schopné provozovat mezi 4.5V na 8.4V, kompatibilní s vysokým napětím serv.
• malé rozměry, nízká hmotnost, minimalisti a spolehlivý design
Robass

#2 Příspěvek od Robass »

technická specifikace

• Provozní napětí: DC 4.5-8.4V
• Provozní spotřeba proudu: <80 mA při 4.8V
• Rotační detekce: &plusmn; 300 ° / sec
• Kormidlo stáčení detekce: &plusmn; 500 ° / sec
• Rozlišení snímače: 12bit
• Provozní teplota: 0 ° C-65 ° C
• Provozní vlhkost: 0% -95%
• Rozměry: Flybarless řídicí jednotky: 42x26.5x14.5mm; Flybarless Sensor: 22.3x21.7x14mm
• Hmotnost: Flybarless řídicí jednotky: 16 g; Flybarless Sensor: 9g
Troll

#3 Příspěvek od Troll »

No, mohl jsi to alespoň trošku převyprávět aby se to dalo i číst , ne jak to vypadlo z překladače. Jako reklamní text - úžasné 8O .Ale jako technický popis katastrofa.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pkotatko »

Jo, o tom už se mluví delší dobu. Momentálně to je mezi pár testovacími piloty. Definitivní termín začátku prodeje ještě není znám, takže to nekoupíš. Některé shopy sice přijímají předobjednávky, ale nikdo ti neřekne kdy to vyleze ven. Různé spekulace tvrdí že už příští měsíc, jiné že za rok.
Nicméně cena by měla být zajímavá, jako první budou pro Trexe 500,600,700. Mrňata budou muset ještě počkat.
Nastavení by mělo být až neuvěřitelně jednoduché.
Uvidíme, doufám, že si Align neudělá ostudu a FLB 760 bude fungovat tak jak se sluší a patří.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Robass

#5 Příspěvek od Robass »

zjistím u heliguy.com kdy to dorazí,nakupuju tam běžně a už jsem je dnes urgoval,každopádně ta 500 by měla pravě jít i na ty menší,jen nevím jaký průměr hlavní osy mají třeba 250 od 500,aby to šlo vyměnit za tu starou hlavu,ale i tak jsem na to zvědav
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pkotatko »

Nevím, zda úplně přesně rozumíš tomu o čem tady píšeš.
Největší rozdíl v setech na jednotlivé velikosti helin bude právě v rotorové hlavě. Ta z Trexe 500 rozhodně nepůjde použít na 450 nebo 250. Na druhou stranu není zas takový problém upravit orig. pádlovou hlavu na bezpádlo. Chce to ale o tom něco vědět.
Druhá věc (a to nikdo zatím nevíme) je, že vzhledem k dost malým možnostem nastavení elektroniky, je možné, že Align bude prodávat elektroniku už přednastavenou pro různé typy helin. Ani bych se tomu nedivil.
Ale zatím všechno jsou jen dohady a vaření z vody. Chce to počkat.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
A2C
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od A2C »

Prepáčte za blbú otázku, na čo to je dobré? Prečo si to komplikovať elektronikou, iba preto že sa vám tam nepáčia tie pádielka? však aj skutočné vrtuľníky ich majú tak neviem teda prečo investovať značnú čiastku do tohto.
Som v tomto amatér tak sa ospravedlnujem ale mohol by mi to niekto vysvetliť?
Turingy 9X - 2,4GHz (Corona)
Chytili ma coptery :)
Drop

#8 Příspěvek od Drop »

A2C píše:Prepáčte za blbú otázku, na čo to je dobré? Prečo si to komplikovať elektronikou, iba preto že sa vám tam nepáčia tie pádielka? však aj skutočné vrtuľníky ich majú tak neviem teda prečo investovať značnú čiastku do tohto.

Protože to je moderno a každý se do toho žene, jsem zvědav, jak masová záležitost to bude :roll: Vzhledem k tomu, že se do všeho s..e neuvěřitelně elektroniky, tak za chvilku už ten vrťas nebudeš ani ovládat.Tak jako u aut dnešní doby, řadí ti automat a sedíš a čumíš :wink:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Robass

#9 Příspěvek od Robass »

pkotatko-vím co píšu, ale ty asi neumíš číst,když píšou že u 500 je kompaktibilní pro t.rexe od 250 do 700 tak jsou to asi deka sekaný
Robass

#10 Příspěvek od Robass »

pro vážné zájemce mám foto a příští týden budu mít i manuál v anglině
Troll

#11 Příspěvek od Troll »

Robass píše:pkotatko-vím co píšu, ale ty asi neumíš číst,když píšou že u 500 je kompaktibilní pro t.rexe od 250 do 700 tak jsou to asi deka sekaný

Hele kolego, sice jsem to nechtěl napsat,velice nerad se chovám nezdvořile, ale Ty nemáš vůbec o vrtulnících ani páru a o elektronických padlech už teprve ne. Sice naprosto chápu Tvé nadšení, ale chtělo by to napřed trošku postudovat, podívat se alespoň jak vypadá která třída vrtulníku a na co jsou tam vůbec padla. No a pak teprve tady vyskakovat.
Rici

#12 Příspěvek od Rici »

Myslím, že pkoťátko má pravdu a sety jako celek nejsou a ani nemohou být kompatabilní, právě z důvodu různých velikostí rotorových hlav a že kompatabilita se asi týká pouze elektroniky a nikoli celého setu. Prostě kompatabilní elektronika + příslušná velikost rotorové hlavy.
Troll

#13 Příspěvek od Troll »

A2C píše:Prepáčte za blbú otázku, na čo to je dobré? Prečo si to komplikovať elektronikou, iba preto že sa vám tam nepáčia tie pádielka? však aj skutočné vrtuľníky ich majú tak neviem teda prečo investovať značnú čiastku do tohto.

Protože se tím velice zjednoduší mechanická konstrukce hlavy vrtulníku, míň dílů, snadnější seřizování, menší vůle, přesnější řízení, míň dílů na rozbití v případě havárie, nižší cena.Nižší hmotnost vrtulníku. Protože motor nemusí točit padla a spoustu dalších serepetiček ušetří se cca 15-20% energie která se dá využít různě, třeba pro delší lety, nebo vyšší výkon, nebo stačí lehčí, levnější baterky, slabší regulátor . Protože se vrtulník dá mnohem lépe a snadněji nastavit přesně dle požadavku pilota. Protože v elektronice je budoucnost , elektronikou se dají řešit věci, které mechanicky nejsou možné. Protože maximálně do pěti let budou mechanická padla vzácnost. Asi jako dnes vidět letět Helixe. A v té době budou elektronická padla naprosto normální a budeme si říkat, jak se dá bez nich obejít. Pokrok zastavit nejde. A i Ti co dnes říkají jak je to zbytečné si do vrtulníku dnes samozřejmě radši dají digitální serva než analogové ST-1 . Tak proto. :D
Robass

#14 Příspěvek od Robass »

Rici píše:Myslím, že pkoťátko má pravdu a sety jako celek nejsou a ani nemohou být kompatabilní, právě z důvodu různých velikostí rotorových hlav a že kompatabilita se asi týká pouze elektroniky a nikoli celého setu. Prostě kompatabilní elektronika + příslušná velikost rotorové hlavy.

mě je jasný že 500 má větší hlavu a průměr hřídele než 250,ale psali to a v německu už to mají taky a taky to psali,tak bude asi někde zakopaný pes uvidíme,každopádně mě to už asi hodinu netrápí protože jsem si objednal rovnou tu 500
Drop

#15 Příspěvek od Drop »

Troll píše:

Protože se tím velice zjednoduší mechanická konstrukce hlavy vrtulníku, míň dílů, snadnější seřizování, menší vůle, přesnější řízení, míň dílů na rozbití v případě havárie, nižší cena.Nižší hmotnost vrtulníku. Protože motor nemusí točit padla a spoustu dalších serepetiček ušetří se cca 15-20% energie která se dá využít různě, třeba pro delší lety, nebo vyšší výkon, nebo stačí lehčí, levnější baterky, slabší regulátor . Protože se vrtulník dá mnohem lépe a snadněji nastavit přesně dle požadavku pilota. Protože v elektronice je budoucnost , elektronikou se dají řešit věci, které mechanicky nejsou možné. Protože maximálně do pěti let budou mechanická padla vzácnost. Asi jako dnes vidět letět Helixe. A v té době budou elektronická padla naprosto normální a budeme si říkat, jak se dá bez nich obejít. Pokrok zastavit nejde. A i Ti co dnes říkají jak je to zbytečné si do vrtulníku dnes samozřejmě radši dají digitální serva než analogové ST-1 . Tak proto. :D

No a ještě tam dodej:velice nákladné pořízení, né samotná hlava, ale celek, např: V-Bar-stojí krásných :wink: 10tis, bude třeba silnější a dražší serva..taky cena jinde, levnější havárie to ano, ale schytá-li to V-bar :? tak lepší nepočítat.Uživatelské nastavení bude určitě jednoduší, jde jen o to, jak nám naše slibná budoucnost elektroniky dovolí osobní nastavení dle svého gusta (předvolené režimy)
Bezpádlovka je a bude budoucnost, jen to nebude asi tak rychle, už jen díky drahé elektronice, potřebné k bezpádlovému systému :roll:

Re TROLL: Jinak si to napsal pěkně :wink:
Naposledy upravil(a) Drop dne stř 13.01.2010 19:52, celkem upraveno 1 x.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“