SPECTRA 24 modul 2.4GHz 6 kanál nebo 7 kanál do Optic 6 ??

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
vladak

SPECTRA 24 modul 2.4GHz 6 kanál nebo 7 kanál do Optic 6 ??

#1 Příspěvek od vladak »

Zdravím.
Prosím o konzultaci, zda-li koupit SPECTRA 24 modul 2.4GHz 6kanál nebo 7 kanál do vysílače HITEC Optic 6.
Podle mě je zbytečnost koupit 7 kanálový modul do 6-ti kanálové vysílačky, anebo ten 7.kanál jde použít do nějakého mixu ? Někomu může přijít moje otázka hloupá, tak prosím o shovívavost. :)

dodatek: podle mě by se musel upravit software vysílače, aby ten 7.kanál vůbec "viděl" ....
EasyStar, EasyGlider (obě verze), Toro 900 , Tornado XX , MaxiSwift , EasyCopter V6
Filot
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Filot »

Modul je stejnej, kanálama se liší pouze přijímač a k Opticu nemá cenu kupovat víc jak 6 kanálovej přijímač., pokud si třeba nechceš časem pořídit třeba Eclipse 7 a nebo se taky ten 7 dá použit na připojení baterek nebo nějakých měŕákú napětí.. Ten 7 ti na žádnej mix použít nepude, Optic je prostě jenok 6 kanál!
Somethin Extra, Multiplex Extra 330, SU-29 - 2,2m, F3K ISIS
MEK
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MEK »

Ahoj, já koupil do Optica ten 7 kanál v setu modul + 2 přijímače,protože ještě nebyl ten 6 kanál, za 3150 kč a jsem spokojen. Jinak je to jedno.
vladak

#4 Příspěvek od vladak »

Filot píše:Modul je stejnej, kanálama se liší pouze přijímač a k Opticu nemá cenu kupovat víc jak 6 kanálovej přijímač., pokud si třeba nechceš časem pořídit třeba Eclipse 7 a nebo se taky ten 7 dá použit na připojení baterek nebo nějakých měŕákú napětí.. Ten 7 ti na žádnej mix použít nepude, Optic je prostě jenok 6 kanál!

Aha !
Tak to jsem netušil, pokud je modul stejnej (tzn. asi 9-ti kanálovej), tak můj dotaz postrádá smysl. Protože kdybych si časem koupil Auroru, tak ho tam mohu použít. A 6-ti kanálový přijímač použiju v nějakém malém modelu. Super !!!
Dík za cennou informaci. I když byl můj původní dotaz hloupý, svůj účel splnil na 200 %. :D
EasyStar, EasyGlider (obě verze), Toro 900 , Tornado XX , MaxiSwift , EasyCopter V6
Filot
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Filot »

Aurora se prodává i s modulem a pokud vim, tak tenhle modul do aurory nejde, je na jiné napětí, modul tam ani nepasuje, má jinde konektor...
Somethin Extra, Multiplex Extra 330, SU-29 - 2,2m, F3K ISIS
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marek71 »

Z webu Pelikána:

SPECTRA 24 telemetrický modul 2.4GHz AFHSS konstruovaný pro napájení 9,6 V (osmičlánek) i 7,2 V (šestičlánek) je možno použít ve všech vysílačích Hitec s výměnným VF modulem. Aby se předešlo zmatkům při používání různých VF modulů, mají vysílače s napájením 7,2 V (tj. Aurora 9) pětikolíkový konektor pro připojení VF modulu umístěn v jiné poloze. Modul SPECTRA 24 má proto desetikolíkový konektor, ačkoli je ve všech typech vysílačů zapojeno vždy jen 5 vývodů - pětice vlevo nebo vpravo, dle napájecího napětí vysílače.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“