Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
flegma

#511 Příspěvek od flegma »

Na vánoce jsem dostal hračku vrťas Piccoz, který mě navnadil a po přečtení různých recenzí půjdu do Blade mSR se setovým vysílačem v modu 2 (zvyk z Piccozu).

Ale chci se zeptat nenašel jsem nikde v popisu ani na obrázku tohoto vysílače deklarovaný přepínač pro začátečníky a pokročilé - je tam a kde ? Tady na fóru to řešíte jen přehozením táhel na delší čepy cikliky.

A ještě otázku, tento vrťas byl šlágrem na předvánočním trhu 2009, nevíte kde by se dal dnes sehnat nejlevněji nebo-li s posezónní slevou :D
Kovboj

#512 Příspěvek od Kovboj »

flegma píše: Ale chci se zeptat nenašel jsem nikde v popisu ani na obrázku tohoto vysílače deklarovaný přepínač pro začátečníky a pokročilé - je tam a kde ?

Zmáčkne se jeden knipl na vysílači, je to popsané v návodu.

flegma píše: A ještě otázku, tento vrťas byl šlágrem na předvánočním trhu 2009, nevíte kde by se dal dnes sehnat nejlevněji nebo-li s posezónní slevou :D

Do posezóního výprodeje se dávají jen staré ležáky, což mSR rozhodně není. Tohle není móda nebo elektronika, kde je o něco zájem jen první měsíc a pak už je to zastaralé :-D
flegma

#513 Příspěvek od flegma »

Já na to nespěchám, takže klidně počkám i tři týdny, mám na hraní zatím toho Piccoza.

Takže byl by nějakej kontakt na ověřeného dodavatele z číny s platbou přes PayPal a free poštovným, který má v nabídce "Blade mSR RTF mód 2" ??
BacilBA

#514 Příspěvek od BacilBA »

Konečne mi došly baterky ZIPPY Flightmax 138mAh z HC. Odlietal som ich po začiatok blikania LED v kabíne a po nabití na Accucell 6 mi do nich natlačilo 111~112 mAh. Do origináliek Eflite 125mAh mi AC6 zvyčajne natlačí 125~127mAh. Originál nabíjačku nepoužívam, ak nemusím. Nabíja nejako podozrivo rýchlo.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#515 Příspěvek od Michal_N »

gamer007 píše:Michal N, muzes pls napsat tvoje mixy, treba bych neco okoukal, dik...
gamer007: Zatím s mixy stále experimentuju. Nemá cenu sem psát žádná konkrétní čísla, protože ty zásadně závisí na nastavených výchylkách a expech, jestli je cyklika na basic/advanced a na poloze těžiště. Každopádně jsou to mixy RUDD->ELEV a RUDD->AILE.

Ladil už jste někdo těžiště u mSR?
Zjistil jsem, že jsem ho měl dost vzadu. Posunul jsem ho dopředu tak, že je osa rotoru kolmá k zemi.
Dříve se vrtulníček nerad rozjížděl dopředu, kdežto couval ochotněji. Teď je to nastejno. Celkově je teď mSR stabilnější, vis je klidnější, lépe letí dopředu, ale má o něco tupější reakce na směrovku a křidélka. To jsem vykompenzoval přepnutím vrtulníčku na plné výchylky.

Posun těžiště jsem udělal posunutím baterie 150 mAh dopředu. Ta je delší, než 120 mAh a má na konci distančku z bužírky, kterou jsem sundal.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od gamer007 »

Tak to zkus aspon nastinit, jako treba od do a minus nebo plus. Nemusi to slouzit jako navod, jen pro porovnani. Diky
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Zero
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od Zero »

Tak i já už msr proháním po baráku a dráždím s ním kočku :)
Mám 4 baterky,2x flightmax z HC a 2x origo,musím říct,že s těma origo to má znatelně vyšší výkon.
Ale asi při 5x baterce jsem narazil na poličku,msr sice spadlo na postel,ale polička tomu asi nijak neprospěla,přijde mi že má trochu vibrace,né velké,není to znát,ale je vidět trochu rozjetá stopa,myslíte že je to načatým listem nebo se mohla ohnout i hřídel?
Jinak všechno vypadá naprosto luxusně,jediné co se mi na tom nelíbí je odkryté ložisko na desce cykliky,snadno se do něj může dostat bordel... :(
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
off
Kontaktovat uživatele:

#518 Příspěvek od off »

Zero píše:přijde mi že má trochu vibrace,né velké,není to znát,ale je vidět trochu rozjetá stopa,myslíte že je to načatým listem nebo se mohla ohnout i hřídel?

Hřídel určitě ne bo je z uhlíkový tyčky. Občas mailčko vycestuje ložisko z cykliky nebo se ohnou padla...
BacilBA

#519 Příspěvek od BacilBA »

Základ je tesne pred nárazom do čohokoľvek rýchlo stiahnuť plyn, aby bol rotor bez výkonu a rotorové listy sa točili iba zotrvačnosťou so zanedbateľnou energiou. Ak Blejdík iba pasívne do niečoho narazí, alebo spadne hoci kam z bežnej "obývakovej" výšky, nemá sa mu moc čo poškodiť, alebo zdeformovať. :wink:
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Zero
Kontaktovat uživatele:

#520 Příspěvek od Zero »

JoJo to já jsem zvyklej stahovat plyn už z jinejch helin :)
Jinak,máte někdo už z praxe otestováno jak zvětšit výchylky?jde mi hllavně o klonění(ELEV),možná i klopení,ale to cca stačí.Na Dx6i mám už dané v travel adjust 125%,ale stejně mi přijde že se tomu dopředu moc nechce.
Snura63

#521 Příspěvek od Snura63 »

Hele dával sem tady odkaz na soubor kde je jeden ze spůsobu nastavení. Tak to zkuz. Já to až na drobný úpravy používám. Jinak můžeš zkusit si přendat ovládání na delší čepy na cyklice a nastavit na výsílačce výchylky na větší citlivost okolo středu.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#522 Příspěvek od gamer007 »

Zero píše:JoJo to já jsem zvyklej stahovat plyn už z jinejch helin :)
Jinak,máte někdo už z praxe otestováno jak zvětšit výchylky?jde mi hllavně o klonění(ELEV),možná i klopení,ale to cca stačí.Na Dx6i mám už dané v travel adjust 125%,ale stejně mi přijde že se tomu dopředu moc nechce.

Tak, jedinej způsob je už jen na ty delší čepy. Jinak travel adj na 125 stejně výchylky nezvětší, jsou stejný jako na 100, akorát tím zkrátíš dráhu páky, že u konců se servo už nehejbe. Já to mám na těch delších čepech a stačí mi to akorát, na povely reaguje dost dobře, náklon při dopředným letu je až až....
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Zero
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od Zero »

No už jsem si zalítal na větším prostoru,a asi ty výchylky nechám :) Expa mám nastavený myslím po 5% citlivější okolo středu,měl jsem 15 ale to se mi zdálo už moc.Ale další "problém" co mám,je to vlastně už od začátku,když zapojím baterku,nechám to nebýhu s tím aby se vyrovnalo gyro,tak pak přidám,dám plný plyn ale sotva to vzlítne,někdy ani to ne,postupně výkon zase nabíhá ale ty starty sou blbé,co s tím?nebo to mám ještě nechat jestli si motor líp "sedne"?
EDIT:projel sem tu vlákno a našel jsem ten link na nastavení na dx6i,tak to zkusím :)
holda29
Kontaktovat uživatele:

#524 Příspěvek od holda29 »

Budu brat par veci z microheli, zatim mam v kosiku jen drzak rotorovych listu a toto udelatko na motor http://www.microheli.com/product_info.p ... ts_id=1681
Doporucite nekdo co jeste vzit? Netroufnu si odhadnout, ktere soucastky budou v kovovem provedeni krome lepsi vzhledu take funkcnejsi. Diky ;)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#525 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj také přemýšlím o mSR, dokonce jsem chtěl objednat modul od Spectrum na Optic 6. když tu čtu jak to lítá s tou setovou vysílačkou. Ale po přečtení tech 30 stránek problémů :wink: snad pujdu do Easycoptera.
Je neuvjeřitelné co to všechno dělá za neplechu 8O :wink:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“